Šta je novo?

Koje je dobro napajanje?

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Zbog ucestalih pitanja na benchu tipa "koje napajanje da kupim", resio sam da postavim ovde jedan thread da se ljudi informisu.

Evo prve korisne informacije:
UL Online Certifications Directory
Na ovoj adresi mozete da unesete broj koji cete pronaci na nalepnici na svakom krstenom napajanju, format broja je E123456.

Druga je review site i to jedan od mojih omiljenih -- Silent PC Review. Tu mozete naci prilicno kompetentne testove napajanja i coolera, a sve u cilju smanjenja buke vaseg racunara.

Za sada toliko od mene.

NZXT ili Corsair Rmx,koji je jeftiniji taj
NZXT je jeftiniji ali ga nema trenutno kod Mađara. Corsair RMx ima. Iako su oba napajanja podjednako kvalitetna, više mi se dopada dizajn kod NZXT-a i verovatno ću njega uzeti. :)

ili imate bolju alternativu? Hvala. :)

Vase misljenje o NZXT C750 Bronze, ima ga u G, na sok akciji, 8900,sto je lepa cena, a taman se spremao da uzmem fsp hidro 750w k pro. U pitanju je nezahtevna masina za sada samo vega ce raditi, a najjacu grafiku koju planiram je 7700xt,hvala.

Vase misljenje o NZXT C750 Bronze, ima ga u G, na sok akciji, 8900,sto je lepa cena, a taman se spremao da uzmem fsp hidro 750w k pro. U pitanju je nezahtevna masina za sada samo vega ce raditi, a najjacu grafiku koju planiram je 7700xt,hvala.
Шта кажу колеге, по мени испод gold не вреди ићи.

Šta kažete za CM V850 Gold V2 850W ?

A+ tier, 10 godina garancije... Jedino me muči što nema ATX 3.0 mada čitam da je 17ms holdup time

Šta kažete za CM V850 Gold V2 850W ?

A+ tier, 10 godina garancije... Jedino me muči što nema ATX 3.0 mada čitam da je 17ms holdup time
На тестовима пише једно, на сајту друго. Ја бих лично заобишао.
А и Tier листа није нешто, има ту промашаја са оценама

Aris tokom testa na Toms Hardware izmerio i više - 25ms. Što bi zaobišao?

Za pare koliko je to sad kod nas ne nozes bolje 850 gold modular. Uopste nije lose napajanje. Uvek ima bolje, jeste staro, al dosta je za 95% masina.

Ne valja kad izmere više jer sigurno nešto muljaju ali ne valja ni kad izmere manje jer sigurno nešto muljaju - a u oba slučajeva neko je plaćen da izmeri baš tako...
Да ли се фирма стиди да напише да је hold up time нпр 25 ? Мени је сумњиво кад званично држе лошије спецификације а тестови су бољи.
Не кажем, сваком своје, у осталом свако бира са својим парама шта ће урадити.
Само нисам још чуо за то да су званичне спецификације значајно лошије од тестова.
Што онда стављају тако лоше спецификације ако је напајање у реалности боље ?
Мени је то red flag.
Неке фирме односно неки модели чак и за напајања од 30k динара немају ништа у спецификацијама за hold up time.
То просто није стандардна информација када се чита нека званична спецификација. Неко стави, неко не.

Meni se dešavalo da prilikom prijemnih ispitivanja sredstvo pokaže bolje karakteristike i rezultate od onih koji su zahtevani i propisani propisom o kvalitetu proizvoda. Da li se to dešava često - naravno da ne i to je više bio izuzetak nego pravilo ali eto i to se desi i može da zavisi od serije ili čak samo od testnog uzorka.

Uvek je tako inace mozes da ih tuzis vracas artikal, moguce da ni svaki primerak nije isti.

Jedino me muči što nema ATX 3.0 mada čitam da je 17ms holdup time
Samo su naveli podatak koji je zahtevan ATX2.53 specifikacijom. ATX3.1 specifikacija ima 12ms
Неке фирме односно неки модели чак и за напајања од 30k динара немају ништа у спецификацијама за hold up time.
То просто није стандардна информација када се чита нека званична спецификација. Неко стави, неко не.
Sama spefikacija napajanja ima zahtev za holdup, tako da taj podatak je samo "da bi se nesto pisalo". Nije neki pokazatelj kvaliteta napajanja

SEASONIC Core GX 850W < mozda bi pre uzeo, cisto sto xpg jos nije "izvikana marka" pa ne znamo kako sve ide. Sa seasonic i corsair si nekako najmirniji.

Dajte savet sa konfifuraciju iz opisa.
Nssto jeftinije a dobro, i da krece od 750w.
Al dahte i nesto bolje i skuplje. Pa cu videti koliko cu se odresiti.

Od skupljih, za mene skupljih, svidja mi se FSP Vita GM od 750w, 15k dinara sa 10god. garancije ili Vita GD, 11k dinara sa 5 godina garancije. Razlika samo u modularnosti na skupljem modu.
Tu je i Bequeit Power Zone 2 od 750w, mislim da je oko 16k dinara.

A od jeftinijjh ne znam sta bih, jedino sto vudeh je FSP Hydro K Pro 750w, valjda je oko 8-9k dinara, 5 godina garancije.

Gledam recenzije napajanja ovog modela i naletim na ovo 🤣
Citajte opis samo, engleski jos bolji 🤣
Odustao sam od ovog sigurno

Poslednja izmena:

FSP Vita GM od 750w, 15k dinara sa 10god. garancije ili Vita GD, 11k dinara sa 5 godina garancije. Razlika samo u modularnosti na skupljem modu.
Kako samo u modularnosti? Sam si napisao da skuplje ima duplo dužu garanciju koja nije kratka.

Drugo, modularno (pa i polumodularno) napajanje, tj sa kablovima koji se mogu otkačiti i od napajanja, ima smisla čak i kod kućišta gde ih možeš sakriti. Naročito ako je u pitanju napajanje veće snage koje ima čitave vreže kablova od kojih ti neki možda nisu neophodni.

Nekome je to prednost, nekome ne. Meni recimo mana. Uvek pogubim kablove. Koliko vidim i pola ljudi trazi posle da kupi kablove za napajanje.
Da li je isto napajanje je misterija. za GD verziju nema lep review a nema ga ni na cybernetics listi..

I vise nego dovoljno mu je COOLERMASTER MWE Bronze V2 600W

Dajte savet sa konfifuraciju iz opisa.
Nssto jeftinije a dobro, i da krece od 750w.
Al dahte i nesto bolje i skuplje. Pa cu videti koliko cu se odresiti.

Od skupljih, za mene skupljih, svidja mi se FSP Vita GM od 750w, 15k dinara sa 10god. garancije ili Vita GD, 11k dinara sa 5 godina garancije. Razlika samo u modularnosti na skupljem modu.
Tu je i Bequeit Power Zone 2 od 750w, mislim da je oko 16k dinara.

A od jeftinijjh ne znam sta bih, jedino sto vudeh je FSP Hydro K Pro 750w, valjda je oko 8-9k dinara, 5 godina garancije.

Gledam recenzije napajanja ovog modela i naletim na ovo 🤣
Citajte opis samo, engleski jos bolji 🤣
Odustao sam od ovog sigurno

RM750 (x)

Nazad
Vrh Dno