Šta je novo?

Kodi i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

pa sve sto si poceo da gledas mozes da nadjes u dijelu My services ... tu izaberes rd, i imas foldere cloud storage i history..oba foldera mozes da favorizujes ili prebacis na pocetni meni.
i onda ce ti otvarati sve bez pretrage... prethodno mozes sve serije cak i kompletne sezone i filmove koje zelis da gledas, da dodas u cloud...izaberes link i duugo ok i add cloud..poslije sve otvaras i gledas sa clouda...
ps
u zadnje vrijeme takodje najvise serija sam gledao sa apple+, odlicna produkcija. :)
Ma znam sve to, ali nije baš kao kad imaš postere filmova i serija, i malo više je kliktanja ,nije čitljivo kao kad imaš sliku, a nisam ni siguran da će nastaviti tamo gde sam stao. Najbolja opcija je ovo sa extra menijem u widgetu. E sad zašto za filmove ima opcija dugmića playback (mada ne radi prethodno izabrani source , iako je podešen, već prvi sa liste) i playback options, a za serije samo browse - nije mi jasno.
 
A što lepo ne dodaš RD Cloud / Library sadržaj kao WebDAV source u Kodi Library? Pa ćeš imati i resume i In progress i ostalo.

Video kvalitet i source koji si dodao pomoću kojeg god externog načina dodavanja biće taj koji se pojavi i u Kodi Library i ćao?
 
Možeš li da mi pojasniš postupak, guglao sam malo o ovome ali nisam siguran da je to to.
 
@miler Zaboravi na tu ideju, skroz sam smetnuo sa uma da ti RD personalizovani linkovi za HTTP i WebDav folderi prikazuju sav sadržaj izmešano (isto kao i sama "Torrents" sekcija RD sajta) a Kodi library tj metadata agenti zahtevaju da imaš odvojeno po podfolderima filmove i serije.

Testirah na brzinu da li može da se 2 puta doda listi link kao source a da se izabere svaki put poseban tip sadržaja ali čak ni to tako ne može u Kodi (nije u stanju da ima isti URL 2 puta a različit tip sadržaja; kad se promeni za jedan od dva video source-a promeni tip i na drugom) tako da tu varijantu da se koristi to što sam RD nudi baš i nije praktično za korišćenje pošto jedini način kako bi import u Kodi Library mogao da radi je da za svaki torrent koji dodaš u RD CLoud moraš da praviš ručno poseban novi Kodi video source, ako gledaš i filmove i serije. Ako gledaš samo jedan tip sadržaja onda je 1 video source dovoljan.

Palo mi onda na pamet da testiram i zurg + dodavanje u Kodi Library (iako ta varijanta zahteva komp / server na kom će da ti zvrda zurg :D :D pa nije baš svakome primamljiva ), pošto zurg em što odradi sortiranje RD Cloud haosa po kategorijama (serije, filmovi, anime, bla bla) em takođe nudi WebDav i HTTP share ali iz nekog razloga ni to nije kompatibilno sa Kodi (= ne otvara podfoldere sa samim filmovi i serijama = nema skeniranja i dodavanja u Kodi Library).


U teoriji postoje razne kombinacije i mogućnosti da se zbudži svašta nešto ali je to objektivno previše komplikovanja za koristi koja bi se za tvoj slučaj svela samo na to da ti uštedi taj momenat biranja koji kvalitet / koji torrent da pusti :D :D

Ja lično koristim Plex (od relativno skoro i za gledanje sadržaja sa Real-Debrid Cloud-a [pomoću spomenutog "zurg"-a se RD sadžaj mount-uje na Plex server]) i navikao sam na Plex interfejs tako da nemam ni volje ni strpljenja da testiram i čačkam raznorazne Kodi addon + skin + helper ovaj onaj + custom vidžet i vuci listu odavde odande.

Sve mi na jednom mestu bez obzira da li sadržaj bio na RD Cloud, na mom Plex serveru, drugarovom Plex serveru ili na "Plex share" serveru čiji sam član.

Screenshot 2024-05-21 21.02.37.png
 
Poslednja izmena:
Hvala. Već sam mislio da čačkam i dodam WebDav URL sa RD-a u Kodi add source.
 
Ono, ti možeš tako da dodaš i gledaš sam video ... ali to radi u fazonu kao da otvaraš folder i tražiš video fajl i klikneš da pusti. Radi ali ni postera ni ničega :D :D
Pretpostavljam da znaš? kako izgleda Kodi interfejs sa stock skinom kad se nešto doda u Kodi Library .. ako ne znaš evo demonstracija :D :D Na tom mom primeru sadržaj je sa Jellyfin servera ali to nije ni bitno, tretira se isto kao da je na tom boxu lokalno. Znači, imaš resume point, imaš watched status i šta je skoro dodato u Library.. a nema fenseraja tipa trending, recently aired, popularno na IMBD, bla bla...

kodi_library_01.png

kodi_library_02.png
 
Kako 1X02. Missing thumbnails kad ima thumbnaila?!?!?!?
 
Pa koriste se iste vrednosti kao nekad u advancedsettings.xml, samo sad mora u UI plus ne možeš sa UI kao nekad u XML fajlu da zadaš proizvoljnu vrednost za veličinu bafera već neku od ponuđenih.
 
Pošto nisam primetio da je neko drugi posao na ovoj temi o tome da na Kodi v21 više ne funkcioniše kontrola cache / buffer size podešavanja pomoću advancedsettings.xml evo ja ću da skrenem pažnju i ostavim link:


Dakle sa umesto se to zadaje unutra Kodi podešavanja.
Kodi 21 pravi razne probleme sa vecim fajlovima na raznoraznim uredjajima nevezano za ova setovanja. Ne znam sta su promenili, ali konstantan caching problem se javlja na nekoliko uredjaja na kojima sam probao, a kodi 20 radi normalno i drugi plejer radi najnormalnije na istim uredjajima.

To je ona stvar koja je bila resena u monsoons build-u i niko nije uspeo da ponovi, a on se povukao i nije podelio ni sa kim sta je radio.
 
@Ivan® Heh, ja zbog problema (ne)punjenja baffer-a za streamove sa jednog Plex Share & Jellyfin Share servera i dalje na Android boxu koristim Kodi v18, pošto Android i Windows verzije Kodi 19, 20 i 21 imaju iste gremline, a CoreELEC + isti Kodi build na istom boxu i istom internet provajderu isti video stream puni bafer bez greške.
 
Razumem, ali problem je sto ako ti treba dolby vision nema nista bez 21... Inace i ja sam na istim uredjajima isprobao i coreelec i radi savrseno.
 
Meni ne treba HDR generalno a kamo li specifično Dolby Vision. Nemam TV u sobi već koristim box povezan na 24" 1080p monitor ( naravno SDR) 😂

Mada svakako razmatram ovih dana da se iscimam malo i da (ponovo) kompajliram Kodi v18 za Android samo ovaj put sa promenjenim package id (pošto jelte ne može / ne radi Kodi for Android ako se zvaničnom apk fajlu izmeni package id, mora đubre da se kompajlira sa unapred zadatim drugačijim package id), ikonicom i app name pa da mogu istovremeno na istom boxu da imam 2 različite Kodi verzije (v18 kao "legacy" / za Plex addon + najnoviji Kodi) ... Za slučaj da mi nekad za nešto baš zatreba što neće raditi na Kodi v18. Tipa već sad ne postoji OpenSubtitles COM addon a ORG koji ima u v18 repository naravno više ne skida titl.


Mrzi me da se stalno klackam CoreELEC <> AndroidTV OS kad treba to malo TV kanala što gledam da gledam, ili za YouTube / SmartTube app.
 
Poslednja izmena:
@shamanNS da mi tebi damo moonsuns verziju pa da ti provalis sta je radjeno. 😉
Iz nekog razloga Kodi 21 na pojedinim uredjajima izaziva high CPU load prilikom pustanja Dolby Vision sadrzaja cak i na Shield-u (pisali neki korisnici na redditu).
Zbog toga i cache uvek stavljam na 50% od dostupnog rama na uredjaju. Probao memory size da menjam, najbolje rezultate dobio sa adaptive read factor-om. Trenutno sam na testiranju nightlies verzija ali i dalje je problem prisutan jednostavno kao da ne puni buffer. Jedino sada se stream smrzne na sekund-dve i sam se nastavi posle svakih 3-4 min bez vidljivog bufferovanja. Dok je na oficijelnom Kodi 21 buferovanje bilo prisutno na svakih 20-30 sekundi. Zato i dalje koristim kodi moonsuns verziju koja radi bez ikakvih problema.
 
@shamanNS da mi tebi damo moonsuns verziju pa da ti provalis sta je radjeno.
Pa to jedino ako je taj baja objavio negde (github?) source code tog njegovog Kodi fork-a pa da se uradi "git diff" u vidi šta je menjao i u kojim sve fajlovima u odnosu na polaznu zvanični kod.
Ja svakakve nisam osoba za taj posao s obzirom da ne znam ni C ni C++ jezik 😂 (znam osnove C# koji je "C like" jezik, i sa tim znanjem sam jeeedva iz 5. pokušaja izmenio 3-4 linije koda za PVR addon kad nije hteo da kompajlira verziju za Windows)
 
A koliko vidim taj batica nikad nije objavio source. Znači javlja mi se da je u pitanju neki kinez ili tako nešto 😂😂
Još se i naljutio 😆😆😆
 
Kodi 21 pravi razne probleme sa vecim fajlovima na raznoraznim uredjajima nevezano za ova setovanja. Ne znam sta su promenili, ali konstantan caching problem se javlja na nekoliko uredjaja na kojima sam probao, a kodi 20 radi normalno i drugi plejer radi najnormalnije na istim uredjajima.

To je ona stvar koja je bila resena u monsoons build-u i niko nije uspeo da ponovi, a on se povukao i nije podelio ni sa kim sta je radio.
Е супер што ме подсети на овај проблем - тотално сам га заборавио.
Мени конкретно је правило проблем на homatics R 4K plus, EON SDSTB6020, а на Ugoos X4Q extra је све функционисало најнормалније.
 
Meni se i na shieldu dešava na nekim fajlovima. Ređe nego na homaticsu, ali mogu da nađem primere gde će se desiti sigurno.

To je sve do kodija, ne treba pripisivati uredaju nikako. Isti fajlovi na istim boxovima rade najnormalnije u exoplayeru (syncler ili stremio npr.). Monsoons kodi build takođe pokazuje da nije do uređaja.

Na PC-u takođe radi perfektno, mada to ne koristim za ove stvari, samo sam probao.
 
Poslednja izmena:
Monsoons коди билд до сада нисам пробао. А нисам ни coreelec/libreelec. Колико видим Монсунов билд је застарео и обрисан :unsure: . Има ли се где скинути нека задња верзија и која је?
 
Ovo je poslednji. Zastareo je u smislu da se čovek povukao i ne razvija ga više, a bio je na putu da reši sve probleme. Nije hteo da ostavi kod. Ceo community je pokušavao da shvati šta je uradio, ali nisu uspeli. Još je rekao da je tek na pola puta i da tek treba da reši stvari do kraja i da će onda da objavi, pa se naljutio 😅.

Treba da se uključi adjust display refresh rate da bi radilo kako treba.

Instalira se kao poseban build, neće ti narušiti postojeću instalaciju, probaj.

 
Poslednja izmena:
Za funkciju iskljucivo menadzera filmova lokalno sacuvanih, kako bi uporedili Jellyfin u odnosu na Kodi?
 
Samo kratko obaveštenje, izbacio sam novu verziju Subloader addona...
Par izmena, integrisan context menu za pretragu titlova bez puštanja videa (radi uz dva addona - opensubtitles, ne radi sa titlovima), vraćena funkcionalnost automatskog skidanja sa opensubtitles.org, bez naloga i vipa, ko voli, mada preporučujem i po defaultu je samo da otvori search dialog i pretraži na vama je samo da kliknete...
 
Za funkciju iskljucivo menadzera filmova lokalno sacuvanih, kako bi uporedili Jellyfin u odnosu na Kodi?
Jellyfin je "alpha" nivo softvera... AndroidTV app najosnovniju stvar prikaza titla unutar mkv kontejnera ne radi kako treba.
Apsolutno jedini povod da se koristi Jellyfin server je ako nekome po svaku cenu i često treba da radi "transcode" videa kad gleda na nekom uređaju pošto Jellyfin za dž daje hardverski / GPU decode & encode a Plex i Emby za to traže pare.
Takođe Jellyfin server to podržava za razne ARM procesore a Plex ako se ne varam i dalje isključivo za Tegra u nVidia Shield-u.


Jellyfin / Plex / Emby vs Kodi dilema za lokalni sadržaj se svodi na odgovore na 2-3 pitanja:

1) da li redovno gledaš na 2 ili više uređaja (počneš u dnevnoj a završavaš u spavaćoj, npr)

2) da li imaš uređaj na kom gledaš koji ne podržava audio kodek, kontejner ili titl format = da li ti treba ili ne treba "transcode".

3) da li imaš potrebu da taj sadržaj gledaš kad nisi kući nego tipa na godišnjem, na poslu, kod devojke ili kod kuma u gostima 🤣

Ako gledaš samo na jednom uređaju i Kodi ti pušta sve kodeke koji su ti u opticaju onda Kodi završava posao i ne treba ti Jellyfin / Plex / Emby / koji god "server + klijent" fazon.
 
Preloader (Program addon).

Skripta za one kojima je instalacija kodi addona bauk... Za korisnike da bez file managera brze instaliraju repository-je i addone. Jos uvek nije u finalnoj verziji ali nekome moze biti svakako korisno u koriscenju Kodi-ja.



Instalacija: https://dutchskiddie.github.io/repository.dutchgreen/
 
Poslednja izmena:
Izgleda nešto slično Wizardu za instaliranje builda, možda bude interesantno, ako bude dobro napravljen da jednim klikom početnici instaliraju predefinisan set programa i postavki...
 
I dalje ne radi kombinacija KODI + Elementum (filelist.io) treker :(

Elementum-File-List.png
 
Nazad
Vrh Dno