Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

To je samo krajnji rezultat, ali isključivo za lokalne fajlove...

Autor skina u komentarima: I don't use addon's for movies. All of mine is local media

Pa ostavio sam ti screenshot gde se podešava. Imaš i video potrudi se malo nije teško, iako je ovaj skin malo zahtevan i ima tonu podešavanja. Ako se niko ne javi u međuvremenu posle posla ću da instaliram i dodam jedan widget čisto da ti pokažem kako ide pa posle možeš sam.

Pokušavam cijeli dan, ali nigdje nisam našao kako dodati fen, seren ili bilo koji drugi addon. Toga u videu nema, jer autor ne podržava piratske addonove.

Lokalne fajlove dodao bez problema i sve odlično radi..

No, već duže vrijeme ništa ne downloaduj3m, samo streaming!

A ne vidim uopće mogućnost dodati ove popularne video addonove + RD...

Poslednja izmena:
Kao sto si podesio za lokalne fajlove, sasvim isto ti je i za kontent koji dostavlja neki od navedenih addon-a. VFS Addon (Umbrella, FEN, TMDB, Seren itd.) ima svoju "virtuelnu" putanju, kao sto i content iz tvoje lokalne biblioteke ima. Npr. VFS putanja za filmove sortirane po ID-u baze je library://movies/titles/. U slucaju nekog VFS addon-a to bi bilo npr: plugin://plugin.video.umbrella/?action=movieNavigator&folderName=Discover%20Movies. Znaci skin koji podrzava widgete na Home strani lista content sa neke VFS putanje, a da li je to lokalna putanja ili putanja od nekog addona sasvim je nebitno.

BTW, Titan Bingie skin bi izbegavao jer je na njemu radio mali milion ljudi, dosta je neoptimizovan i samim tim prezahtevan. Pored skin-ova koji su u zvanicnom repozitorijumu Kodi-ja, mogu samo da preporucim skinove koje radi jurialmunkey jer ih momak stvarno radi profesionalno i usko je povezan sa programerima koji stoje iza Kodi-jeve UI bilioteke i zna da iskoristi maksimum iz nje. Najnoviji i trenutno jedini podrzani skin od stranje njega je Arctic Fuse koji je po meni mnogo lepsi od bilo kog streaming UI-a.

Očigledno je da ne zna kako i šta oko putanje pa bi video bio poželjan. Ako ne zna na Titanu neće znati ni na AF, AH2, AZ resurrection, itd.
Slažem se da je robustan skin i ja bih isto predložio nešto lakše tipa ovi navedeni ili Fentastic/Nimbus. Nisu kao Shitflix, ali view može bar da približi doživljaj Shitflixa.

Ako je uspeo da podesi za lokalne fajlove, onda mora znati i za ove addone. Sve se radi kroz UI i princip je apsolutno isti.

Evo ja koristim Nimbus skin, i fino radi i lagan je skroz nije prezahtjevan za podesiti. Kad sam ja znao dodati vidžete znaće i on

Pokušavam cijeli dan, ali nigdje nisam našao kako dodati fen, seren ili bilo koji drugi addon. Toga u videu nema, jer autor ne podržava piratske addonove.

Lokalne fajlove dodao bez problema i sve odlično radi..

No, već duže vrijeme ništa ne downloaduj3m, samo streaming!

A ne vidim uopće mogućnost dodati ove popularne video addonove + RD...
Evo klikni ovde iscimah se da snimim ovo đubre od skina ima dependendecies mašala🤦‍♂️. Link važi 2 dana pa skini što pre. Ovo ti je putanja i ista će biti za sve ostale widgets. Opet zavisi da li ideš preko tmdbh, trakta, itd.

Hvala svima. Uspio sam i ja tako preko widgeta, ali opet fali dosta toga. Nema npr. Continue watching opcije. Dosta toga se poremetilo. No kad preko video sources dodam foldere, sve se super posloži . Baš je zeznut skin...

Ali meni je uvijek zanimljivo nešto novo isprobavati, konfigurirati... (y)

Uvek ti ostaje opcija da ako streaming sadržaj hoćeš da se tretira baš identično kao lokalni sadržaj dodat u Kodi Library kreiraš i dodaješ ".strm" fajlove ( = textualni fajlovi koji kao sadržaj imaju "plugin://" ili "http://" linkove), i iste dodaš upravo u Kodi Library 😁
Gde umesto foldera sa video fajlovima dodaješ foldere pune .strm fajlova.

Uvek ti ostaje opcija da ako streaming sadržaj hoćeš da se tretira baš identično kao lokalni sadržaj dodat u Kodi Library kreiraš i dodaješ ".strm" fajlove
To sam mu i ja htio napisati,tako imam ja podešeno, umbrella addon ima najbolju integraciju sa kodi library-em, možeš ručno dodavati ili postaviti da ti automatski dodaje naslove...
Drugi najjednostavniji način je da widgete direktno povežeš sa npr. fenom koji ima next episode,in progress itd.opcije pa isto dobiješ svojevrsni continue watching.

Što se tiče preformansi skin je zahtjevan ali na win 10/11 radi brzo, na android tv-u malo sporije ali skroz ok, zavisi i koliko toga natrpaš, najzahtjevnije je loadanje widgeta,ostalo radi brzo, jedan od autora je najavio posebnu optimiziranu verziju samo za android pa možda bude i još bolje...

Izgleda da je Raj(h)fajzen bleklistovao RD. Odbijao mi uplatu sa Virtuon kartice kojom sam ranije uspešno plaćao RD više puta. Uradio sam bajpas preko Amazona koristeći istu karticu, onda je naplata prošla bez ikakvih problema… pa ako neko bude imao problema da zna šta mu je činiti.
edit: vidim da je na Stremio temi @lanset imao istu situaciju…

Izgleda da je Raj(h)fajzen bleklistovao RD. Odbijao mi uplatu sa Virtuon kartice kojom sam ranije uspešno plaćao RD više puta. Uradio sam bajpas preko Amazona koristeći istu karticu, onda je naplata prošla bez ikakvih problema… pa ako neko bude imao problema da zna šta mu je činiti.
edit: vidim da je na Stremio temi @lanset imao istu situaciju…
Da imao sam istu situaciju. Rešio sam tako što sam karticu registrovao na amazon i amazonom sam platio momentalno RB.

Placate kriptom, kakve crne kartice :D

Od subtitle addonova, sta koristite?
Ja imam titlovi.com i opensubtitles org i com, vidim pominje se neki LocalSubtitle, je li to nesto novo i da li preporucujete jos neki addon za subtitlove, uglavnom je samo engliski dovoljan.

Drustvo,ako moze pomoc.
Umbrella addon je u pitanju,dodao sam svoj real debrid nalog i sad recimo vidim listu filmova i koji god da izaberem piše mi da stream nije dostupan.
Gde grešim?

Instaliram Titan bingie mod, pustim skin i dobijem ništa. Samo crno... Kako sad da vratim osnovni skin, a da ne moram da pregazim Kodi.

Edit: Snašao sam se

Poslednja izmena:
Ja zbog takvih situacija u keymap editoru uvek stavim da na jedno dugme bude open settings i onda možeš da se vadiš kad se desi takva glupost.

MAX dodatak za KODI!

• Dolby Vision / HDR10 (Ultimate Plan)
  • Quality up-to 1920x1080 @ 23.98fps (All Plans)
  • Quality up-to 3840x2160 @ 23.98fps (Ultimate Plan)
MAX-KODI.png

Početna verzija, samo osnovno za sada...

Poslednja izmena:
Ma to postoji godinama, opciono je i nebitno!

This feature enables forcing Kodi to playback content at a specific quality.
No more needing to manually change stream after playback starts or mucking around with Inputstream Adaptive settings.

Nisam najbolje ispratio ovo oko dodavanja fajlova na RD.
Recimo Deadwind nema druge i trece sezone na RD. Da li je dovoljno da nađem epizode na recimo Piratebay, kopiram Magnet link, logujem se na moj RD nalog, odem na Torrents i uradim paste u polje za Magnet links? Da li je to dovoljno da svi mogu pri pretrazi na RD da nađu i gledaju te epizode ili mora još nešto da se uradi?

Nazad
Vrh Dno