Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Pozdrav,
nisam neko vreme koristio Kodi i danas ga pokrenem kad ono Fen ne uzbacuje ni jedan rezultat. Probao ručni update,obrisao keš,reaktivirao RD ali ništa...
Jel imao još neko ovakav problem?

Kolko ti je to neko vreme , jel ti Fen radi zajedno sa CoCo scrapershttps://howtomediacenter.com/en/fen-kodi-addon/

Poslednja izmena:
Pozdrav,
nisam neko vreme koristio Kodi i danas ga pokrenem kad ono Fen ne uzbacuje ni jedan rezultat. Probao ručni update,obrisao keš,reaktivirao RD ali ništa...
Jel imao još neko ovakav problem?
Proveri da ne koristiš stari Fen sa starog repoa... A nisam siguran i da li i na Fen utiče kreš Trakta...

Trakt Data Recovery IMPORTANT​

On December 11 at 7:30 pm PST our main database crashed and corrupted some of the data. We're deeply sorry for the extended downtime and we'll do better moving forward. Updates to our automated backups are already in place and they will be tested on an ongoing basis.​

• Data prior to November 7 is fully restored.
  • Watched history after November 7is still being recovered.
    • The data should be available next week.
    • You'll be able to import any history we recover.
  • All other data after November 7 has been imported.
  • Some data might be permanently lost due to data corruption.
  • Trakt API will be turned on next week.
  • Active VIP members will get 2 free months of membership.
Дакле, до даљњег немамо појма докле смо стигли са серијама у претходних месец дана 😁

Vratio se trakt
Kod mene ne radi. Nvidia shield 19.4 The Crew addon, kada kliknem na Account Information-> Authorization… ništa se ne desi, tj kao da uradi restart tog settings dijaloga.
Jednostavno ne radi mi search, ne radi pola sekcija u addon-u.

Kod mene ne radi. Nvidia shield 19.4 The Crew addon, kada kliknem na Account Information-> Authorization… ništa se ne desi, tj kao da uradi restart tog settings dijaloga.
Jednostavno ne radi mi search, ne radi pola sekcija u addon-u.
Radi sajt, verovatno pablik liste, api ne radi još neko vreme, tako da ne radi ništa što addon komunicira sa traktom, dakle search, privatne liste, progres i sl.

Zar nije Fen pukao zbog Trakta?
Kod mene FEN radi. Vidim tu su liste mojih filmova i serija. Nisam proverio da li radi npr. trending lista iz trakt-a i ostale liste sa trakta. Citao sam da je ostalo da samo srede novi api ove nedelje. Probaj i Umbrella addon. Autor adona je posle pada trakta izbacio neki updejt da umbrella addon ne zavisi toliko od trakt-a. Nisam koristio umbrella addon odavno jer su mi widgeti u Artic Horizon 2 skina povezani sa FEN addonom.

Од ТРАКТ-а стигло обавештење да се може уради враћање у листу одгледаних за садржај погледан између 11.11. и 11.12.
Још мало и цела база је ту 😉

Од ТРАКТ-а стигло обавештење да се може уради враћање у листу одгледаних за садржај погледан између 11.11. и 11.12.
Још мало и цела база је ту 😉
Konačno, hvala na obavještenju 👌

Od 07.11.

Prilozi

• SmartSelect_20221220_103357_Brave.jpg
    SmartSelect_20221220_103357_Brave.jpg
    170.2 KB · Pregleda: 24
Ма да, од 07.11., него сам се ја нешто "заиграо" када сам узео да пишем датуме.

Ako moze pomoc oko domacih titlova .. titlovi.com addon prikazuje samo engleske, podnapisi.net isto ... kako omoguciti prikaz domacih? Inace vracen coreelec na gt1 ultimate, jeste da je v18 podrzana i to je to, ali Seren jos uvek radi na njoj. Probao sam da vratim android i preko kodi19, ali prikaz nije tecan dovoljno, dzaba sve ostalo.

Ako moze pomoc oko domacih titlova .. titlovi.com addon prikazuje samo engleske, podnapisi.net isto ... kako omoguciti prikaz domacih? Inace vracen coreelec na gt1 ultimate, jeste da je v18 podrzana i to je to, ali Seren jos uvek radi na njoj. Probao sam da vratim android i preko kodi19, ali prikaz nije tecan dovoljno, dzaba sve ostalo.
Šta napriča čovek ;)
To nema veze sa addonovima, već moraš da ideš u settings, pa u player, I tu staviš za koje sve jezike da ti skida titlove (rs, hr, ba) i preferred Serbian...

Mogu li se kod vas skinuti titlovi ako gledas preko prime video?
Meni javi neku gresku, i uvijek mi uključen njemački audio :)

Nisam mislio da kodi distribucija ima veze sa titlovima direktno ...hvala u svakom slucaju .. kada stavim serbian i samo serbian i player podesavanjima sa podnapisi nadje jedan srpski titl, a sa titlovi.com i dalje nista .. search string je default od filma npr 'harry%20potter%20and%20the%20philosopher .. itd

Može li sa trakta na plex ?

Sad dok ne funkcioniše Trakt API 99% da ne može u tom smeru. Kad proradi pretpostavljam da postoji neki način (makar za watch status sync između ličnog Plex servera i Trakt.tv profila, za "Plex share" već ne znam i čisto sumnjam) mada nikad nisam koristio tako nešto jer mi nije ni trebalo (= sve što gledam gledam na Plex-u & već neko vreme Plex ima onu opciju da sinhronizuje watch statuse između više različitih Plex servera ).

To eventualno da vidiš da li i dalje radi za koristinike koji ne plaćaju Plex Pass niti Trakt VIP Trakt<>Plex sync sa zvaničnim Trakt plugin-om za Plex server:
Kod:
https://github.com/Cornishman/Plex-Trakt-Scrobbler/tree/scrobble_fix_with_PlexOnlineToken_fix

Mada ko zna da li to radi je nije update-ovano sto godina & nije update-ovano od kad je sam Plex uveo tu funkcionalnost da čuva i sinhronizuje watch history uzmeđu više Plex servera.
Jer ta varijanta sa pluginom je da se instalira na tvoj Plex server i sinhronizuje watch history za njega a ne za tuđi Plex server / za Plex share.

Ako to ne radi onda eventualno ostaje da probaš ovu daleko komplikovaniju varijantu za podesiti za ne-napredne korisnike što imaš tamo na Discord-u tog Plex share-a pod: General > Guides > PlexTraktSync. Što koristi ovu skriptu:

Kod:
https://github.com/Taxel/PlexTraktSync

Ja ni to sync-ovanje nisam testirao niti čitao detaljnije kako funkcioniše i šta sve može ili ne može da odradi.
Koristio nekad jesam i imam još uvek na mom Plex serveru ovaj prvi plugin (Plex-Trakt-Scrobbler) ali sam njega koristio isključivo za "scrobble" (sa Plex na Trakt) u slučajevima kad gledam nešto koristeći zvanične Plex aplikacija a ne kad koristim Kodi što je 99% vremena (pa kad koristim Kodi njegov Trakt plugin je taj koji radi scrobble). Ni to nije radilo mesecima dok nisam zvaničnu verziju zamenio sa ovim fork-ovanim što ima taj "scrobble_fix_with_PlexOnlineToken_fix".. Svakako taj plugin kad se instalira na moj Plex server NE scrobble-uje stvari koje gledam sa Plex Share (= sa tuđeg Plex servera) pa je zato Kodi došao u spas da pokrije i taj scenario.

Trakt API proradio

Eto, poranili su. Rekli su da će od sutra početi postepeno da prihvataju zahteve.

Nisam mislio da kodi distribucija ima veze sa titlovima direktno ...hvala u svakom slucaju .. kada stavim serbian i samo serbian i player podesavanjima sa podnapisi nadje jedan srpski titl, a sa titlovi.com i dalje nista .. search string je default od filma npr 'harry%20potter%20and%20the%20philosopher .. itd
Verovatno zato što se film zove Harry Potter and the Sorcerer's Stone, na IMDb a tako je unet i na titlovima...

Proradio taman :) .. Seren radi, mada malo kilavo .. sto se domacih titlova tice, probao sam sa serijom i slican je rezultat .. da li su ovi servisi sa nasim titlovima ograniceni po pitanju naziva video fajla ili sam samo ja opet glup? I jos jedan problem, i kada nadje srb titl sa npr podnapisi, umesto slova dobijam kuke i verige, kako se to resava? ;)

Prilozi

• 20221220_211143.jpg
    20221220_211143.jpg
    248.9 KB · Pregleda: 36
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno