Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Skinem i jedan i drugi najnoviji sa marketa tj play store-a.... na mobu kad se instalira pise verzija 19.3 a na android boxu 20 Alfa???

Mislio sam da pričaš o repositorijima a ne o samoj verziji Kodija, malo si konfuzan...
Zvanicna poslednja verzija je 19.4, na pleystoru iz meni nepoznatih razloga je 19.3 kao što je na I za android TV-u...
Ti si instalirao alfa verziju 20 iliti nexus, kako, ne znam, jer jedino može direktnim skidanjem apk fajla sa Kodi sajta...
Ne verujem da ti je sam instalirao alfu sa playstora, možda ako si nekim slučajem prihvatio da budeš tester, ne znam da li imaju takvu mogućnost...
Svejedno, ne znam koji je tvoj problem, skini onu verziju koja ti se sviđa, možeš da biraš...

Zna li mozda neko kako da u Fen addon dodam IMDB nalog, da mi prikazuje rejtinge i liste?

Zna li mozda neko kako da u Fen addon dodam IMDB nalog, da mi prikazuje rejtinge i liste?
U FEN addonu nema te opcije. Imas jedino u Umbrella addonu dodavanja IMDB naloga ali u samom addonu prikazuje samo imdb wachlist. Uglavnom su danas addoni vise okrenuti ka trakt-u. Imao sam isti problem kao ti, verovatno imas wachlist ili neke druge imdb liste pa zelis to iskoristiti. Ali nema vise addona koji imaju integraciju sa imdb-om. Zadnji addon koji je to imao je bio Gaia addon. Zato sam i ja moju wachlist-u sa imdb-a "prebacio" na trakt, nazalost rucno. A sto se rejtinga tice moja preporuka je neki skin gde ces pored imdb rejtinga imati i rejtinge sa metacritic-a,trakt-a, tmdb-a, rottentomatoes-a. Ja trenutno koristim Artic Horizon. Ima i noviji Artic Horizon 2, Titan Bingie, Cosmic.

Prilozi

• IMG_20221017_230740.jpg
    IMG_20221017_230740.jpg
    522.7 KB · Pregleda: 111
Kao što kaže mwsavko instaliraj skin i uživaj u prikazu bilo koje liste koje dodaš u widget-e.

A4kStreaming radi isključivo sa Imdb listama pa probaj njega...

Zahvaljujem 👍.

Samo da kažem da sam problem jednostavno rešio reinstalacijom Balkan green-a, ako neko naleti na moje pitanje da zna odmah i rešenje.:)
A da napomenem da se problem posle mesec dana opet javio ali da sad reinstalacija nije rešils ništa. Dobijam poruku da Balkan green wizard ne može da obriše pakete - Clear package's error.:confused:

U FEN addonu nema te opcije. Imas jedino u Umbrella addonu dodavanja IMDB naloga ali u samom addonu prikazuje samo imdb wachlist. Uglavnom su danas addoni vise okrenuti ka trakt-u. Imao sam isti problem kao ti, verovatno imas wachlist ili neke druge imdb liste pa zelis to iskoristiti. Ali nema vise addona koji imaju integraciju sa imdb-om. Zadnji addon koji je to imao je bio Gaia addon. Zato sam i ja moju wachlist-u sa imdb-a "prebacio" na trakt, nazalost rucno. A sto se rejtinga tice moja preporuka je neki skin gde ces pored imdb rejtinga imati i rejtinge sa metacritic-a,trakt-a, tmdb-a, rottentomatoes-a. Ja trenutno koristim Artic Horizon. Ima i noviji Artic Horizon 2, Titan Bingie, Cosmic.
Пребацих се и ја на Artic Horizon, мало да променим са основног скина. Лепо изгледа, једино ми не приказује IMDB оцену. Треба вероватно налог да повежем?

Ja sam koristio i taj Artic H 1/2, Titan B, a opet mi ovaj osnovni najbolje radi.

Узгред, јуче погледам задњу епизоду Прстенова моћи (LOTR:ROP),па узех да се подсетим почетка дружине прстена. Umbrella нађе неки филм од 224 GB 😳
Баш да видим како ће радити, али коцка ни да помисли да штуцне. Погледах неких 15-20 минута и све екстра.

Пребацих се и ја на Artic Horizon, мало да променим са основног скина. Лепо изгледа, једино ми не приказује IMDB оцену. Треба вероватно налог да повежем?
Ubaci tmdb api u podesavanjima TheMovieDb Helper addona.Obavezno obrisi cashe u TheMoveDb addonu i ponovno pokretanje Kodi-ja. Ja sam prvo koristio Artic Horizon 2 ali jos uvek je da kazemo beta. Svaki dan updejti. Prelepo izgleda ali na mom mi box-u zna da brljavi. Zato koristim stariji Artic Horizon.

TMDB оцену види, јер имам TheMovieDb Helper. Говорим о IMDB.

TMDB оцену види, јер имам TheMovieDb Helper. Говорим о IMDB.
Sve rejtinge skin povlaci iz TheMoveDb addona, ako vec imas api obrisi cashe u njemu (mislim da bese opcija napredne funkcije i tu ima nekoliko opcija brisanja cashe-a). Ili idi u podesavanje samog skina i proveri da li su svi rejtinzi ukljuceni. Koji je skin u pitanju 1 ili 2? Nisam kuci na poslu sam. Jedino veceras da ti detaljnije posaljem sva podesavanja kako su kod mene.

Nije to. Sale treba ti omdb api key. Ovo je za Arctic h2 ali kapiram da je isto i za keca.

Additional Ratings
Ratings from IMDb, RottenTomatoes, and Metacritic require a personal OMDb API key.
You can get a free key from https://www.omdbapi.com/apikey.aspx
Enter your API key in TMDbHelper settings
Skin Settings > Manage Dependencies > plugin.video.themoviedb.helper > API Keys > OMDb API Key

Nije to. Sale treba ti omdb api key. Ovo je za Arctic h2 ali kapiram da je isto i za keca.

Additional Ratings
Ratings from IMDb, RottenTomatoes, and Metacritic require a personal OMDb API key.
Skin Settings > Manage Dependencies > plugin.video.themoviedb.helper > API Keys > OMDb API Key
Da omdb api key. Nisam kuci pa sam uneo zabunu tj pomesao sa tmdb-omdb. Hvala na ispravci. 😅

Additional Ratings
Пробао и овако, али се ништа није променило. Брисао и кеш од амбреле - исто.
Нема везе, није ми толико битно.

Jel si brisao cashe u TheMovieDb Helper-u? Obrisi OMDb i TMDb cache. I restartuj Kodi.
Screenshot (44).pngScreenshot (45).pngScreenshot (46).png

Jesi uključio ovu opciju?

Prilozi

• screenshot00000.png
    screenshot00000.png
    446.4 KB · Pregleda: 57
  • screenshot00000.png
    screenshot00000.png
    446.4 KB · Pregleda: 63
Zaboravih drugu fotku unutar menija.

Prilozi

• screenshot00001.png
    screenshot00001.png
    188.8 KB · Pregleda: 52
Nema tih podesavanja na prvom skinu. Radi na Arctic zephyr 2 resurrection. Nije los skin,rekoh da promenim malo stari dobri Confluence.

Sale onda probaj zephyr ili ah2. Ja sam probao sve ove glavne i ostao na ah2. On mi je nekako najbolje legao.

Да ти одговорим овде или на вајбер :unsure:
Е, немо` ме и ти брате мркати! Причамо о Арктику 1 - ако море - море. Ако не - ко га ј. Ја и онако не гледам филмове по IMDB оценама, него ако ми се трејлер/прича свиди. 😁

Да ти одговорим овде или на вајбер :unsure:
Е, немо` ме и ти брате мркати! Причамо о Арктику 1 - ако море - море. Ако не - ко га ј. Ја и онако не гледам филмове по IMDB оценама, него ако ми се трејлер/прича свиди. 😁
🤣 nemoj se nerviraš. Ne znam kako je na kecu samo sam predložio moguće rešenje za dvojku.
Nece da instalira ah2 na kodi 19.4
Ah2 radi i na Nexusu koliko znam doduše nisam probao.

Da li je neko probao Tanix TX6 uredjaj u kombinaciji sa LibreELEC-om? Moze li da pusta 4K snimke sa Real Debrid-a ili je maksimum 1080p?
Da odgovorim sam sebi na pitanje.. :D
Prvo cu krenuti od prednosti u odnosu na Mac Mini 3,1. Bez problema pusta 4K H.264, H.265 i HEVC enkodirane videe. Probao Avatara od 120+ GB i LoTR od 200+GB i radi bez ikakvog seckanja i zastajkivanja. Na lak i brz nacin se ubacuje LibreELEC i sve sljaka iz prve. Medjutim zbog slabasnog hardvera i koriscenja GBM-a (umesto X11), UI u Kodi-ju dosta laguje, pogotovo ako se koristi neki custom skin sa widgetima (npr. AC1, AC2, Embuary itd.). Estuary skin radi sasvim korektno uz primetno lagovanje animacija, ali radi sasvim brzo i otvara sve bez ikakvog cekanja. Ako zelite da bas sve fercera kako treba, onda instalirajte skin Quartz5 koji je dosta lightweight i koji radi odlicno. Sto se tice mana, pored ne bas fludnog UI-a, Libretro emulator iz nekog razloga ne radi, odnosno kada se pokrene bilo koja igrica ekran je crn, a u pozadini se cuje zvuk. Dosta ljudi se zali na ovaj problem na uredjajima sa H6 procesorom, medjutim resenje nisam pronasao. Suma sumarum, ukoliko ne patite od Netflix-based UI-a i zelite da koristite Kodi u kombinacije sa PVR i Real Debrid addonima za 30e koliko kosta na KP-u sasvim korektan uredjaj.

Sto se tice Android-a koji dolazi na njemu, probao sam samo TVViet aplikaciju i to radi odlicno. Retroarch mi nije detektovao kontrolere pa se sa njim nisam mnogo ni zanimao.

Kada iz repozitorijuma instaliram bilo koji add-on na KODI (dešava se i na 18.9 i 19.4 i još uvek razvojnoj verziji 20) i pokušam da ga pokrenem ta opcija nije dostupna. Rade samo deinstalacija, enabe/disable i apdejt. Takođe uz naziv add-ona stoji ikonica oblak sa strelicom i katanac. Taj problem mi se javlja i na računaru sa W10 i na EON boxu. Elementum koji je instaliran preko fajlova sa USB fleša se pokreće i radi najnormalnije. Pretpostavljam da pravim neku glupu početničku grešku pri instalaciji ili podešavanju ali ja ne mogu da prokljuvim šta pogrešno radim.

Nazad
Vrh Dno