Šta se dešava nakon brisanja tog fajla? Šta postižem time? Da se Kodi ne sj*be tj. da ne ukloni sve ikonice, submenu ikonice i pozadine koje sam postavio već se sam "oporavi"?
Ovaj Elementum mi natrpava 50MB dnevno, probao sam i iz njegovih podešavanja da obrišem cache i sl. ali sam na kraju morao da pobrišem tih 1GB+ thumbnail fajlova, koje su mi usput i delimično resetovale Kodi.
Green wizard može da mi pomogne u brisanju thumbnail-ova koje je Elementum natrpao?
Bilo bi idealno da mogu nekako da obrišem thumbnail-ove koje samo Elementum generiše. Tu ima i mojih thumbnail-ova od ikonica, pozadina itd. Kad ručno brišem taj folder ceo Kodi se pokvari (sve crno, bez pozadina, bez ikonica itd.).
- "Ceo Kodi ti se pokvario" zato što si obrisao samo Thumbnails folder, a nisi i Textures13.db fajl.
- Kodi se posle ove operacije brisanja sam "oporavlja" tako što opet nanovo krene u download sa interneta i upisivanje svih potrebnih sličica u Thumbnails folder. Svaki poster filma i šta već sve još, koji ti vidiš na ekranu, se upisuje u Thumbnails folder.
- Kodijeva pozadina (Kodi Skin) ne bi smela da se obriše kada obrišeš Thumbnails folder i Textures13.db fajl, jer taj JPG/PNG/šta-već fajl ne stoji u Thumbnails folderu, već u Skin folderu... Osim ako ti nisi sam, u Kodi setinzima, izabrao neku sličicu iz Thumbnails foldera i postavio je za pozadinu.
- Ne znam šta su to "ikonice" i "submenu ikonice", tj. na šta tačno misliš.
- Ne znam kako taj Green wizard briše Cache i šta i kako uopšte radi.
- Svaka iole naprednija aplikacija za brisanje Cache-a bi trebala da ima mogućnost u setinzima da se neki Path foldera i fajlova izuzme sa liste za brisanje ili da se neki doda. SD Maid to sigurno može (ako ovde pričamo o Kodiju za Android?). Tako da možeš, pošto te to toliko nervira, da njoj kažeš da pri brisanju Cache-a zahvati i ".../.kodi/userdata/Thumbnails", ".../.kodi/userdata/Database/Textures13.db" i ".../.kodi/addons/packages".
- Za ovo bi moglo da se npr. napravi i dugme u Total Commander-u, da klik na dugme u TC Button baru briše ta dva foldera i taj jedan fajl... A nije mi jasno i šta ti je problem da to ručno pobrišeš s vremena na vreme.
- U suštini je glupo da svaki čas brišeš Cache ili pri svakom startovanju Kodija isl. Gledaš neku seriju od 100 epizoda, svaki dan po jednu epizodu, i svaki dan se prvo brišu posteri i ostale sličice za tu seriju, a onda posle nekoliko sekundi opet iste pišu... Ili npr. one sličice za sačuvane filmove u Favorites-ima itd. Samo bezveze habaš taj neki Flash ili SD karticu ili šta već, procesor itd.