Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Ja se sinoć zaprepastio kad sam video da mi Kodi zauzima skoro 2GB. :D Još na EON Box-u koji ima smešnu količinu memorije. Sve zbog onog Thumbnail foldera u kom se skupljaju svi Kodi-jevi thumbnail-ovi, 4000 i nešto slika je bilo u tim folderima. Ja ih ručno obrisao, sj*bo mi se ceo Kodi, obrisale se sve ikonice, pozadine pa sam ih vraćao nazad. :D

Sad više neće da zatrpava memoriju Elementum?

Kada obrišeš "Thumbnails" folder (sa tih milijardu sličica unutra), onda u susednom folderu "Database" moraš da obrišeš i fajl "Textures13.db". (Znači ne ceo folder "Database", već samo jedan fajl u njemu - "Textures13.db")

Usput, slobodno možeš da pobrišeš i sadržaj "addons/packages" foldera. (Unutra su *.zip fajlovi iz kojih su se u međuvremenu apdejtovali adoni.)

Kada obrišeš "Thumbnails" folder (sa tih milijardu sličica unutra), onda u susednom folderu "Database" moraš da obrišeš i fajl "Textures13.db". (Znači ne ceo folder "Database", već samo jedan fajl u njemu - "Textures13.db")

Usput, slobodno možeš da pobrišeš i sadržaj "addons/packages" foldera. (Unutra su *.zip fajlovi iz kojih su se u međuvremenu apdejtovali adoni.)
Šta se dešava nakon brisanja tog fajla? Šta postižem time? Da se Kodi ne sj*be tj. da ne ukloni sve ikonice, submenu ikonice i pozadine koje sam postavio već se sam "oporavi"?

Ovaj Elementum mi natrpava 50MB dnevno, probao sam i iz njegovih podešavanja da obrišem cache i sl. ali sam na kraju morao da pobrišem tih 1GB+ thumbnail fajlova, koje su mi usput i delimično resetovale Kodi.

Instaliraj nesto za brisanje kesa i slicica. Ja to brisem preko Green wizarda,tj moze da se podesi da sam brise prilikom svakok startovanja Kodija.
Green wizard može da mi pomogne u brisanju thumbnail-ova koje je Elementum natrpao?

Bilo bi idealno da mogu nekako da obrišem thumbnail-ove koje samo Elementum generiše. Tu ima i mojih thumbnail-ova od ikonica, pozadina itd. Kad ručno brišem taj folder ceo Kodi se pokvari (sve crno, bez pozadina, bez ikonica itd.).

Od kako sam instalirao kodi na box nisam ništa brisao a postavio sam sliku koliko zauzima i koliko ima keša. Jeste vi sigurni da je to od elementuma, ja ga svakodnevno koristim.

Šta vi to sve imate na kodiju.

Ммммммм, ништа посебно
6b02464d166d1775e612abb81277d1ef.jpg

Што је најсмешније, једино елементум и хбо го користим.
Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ради нормално.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Radi normalno na .47 verziji.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Šta se dešava nakon brisanja tog fajla? Šta postižem time? Da se Kodi ne sj*be tj. da ne ukloni sve ikonice, submenu ikonice i pozadine koje sam postavio već se sam "oporavi"?

Ovaj Elementum mi natrpava 50MB dnevno, probao sam i iz njegovih podešavanja da obrišem cache i sl. ali sam na kraju morao da pobrišem tih 1GB+ thumbnail fajlova, koje su mi usput i delimično resetovale Kodi.

Green wizard može da mi pomogne u brisanju thumbnail-ova koje je Elementum natrpao?

Bilo bi idealno da mogu nekako da obrišem thumbnail-ove koje samo Elementum generiše. Tu ima i mojih thumbnail-ova od ikonica, pozadina itd. Kad ručno brišem taj folder ceo Kodi se pokvari (sve crno, bez pozadina, bez ikonica itd.).

- "Ceo Kodi ti se pokvario" zato što si obrisao samo Thumbnails folder, a nisi i Textures13.db fajl.

- Kodi se posle ove operacije brisanja sam "oporavlja" tako što opet nanovo krene u download sa interneta i upisivanje svih potrebnih sličica u Thumbnails folder. Svaki poster filma i šta već sve još, koji ti vidiš na ekranu, se upisuje u Thumbnails folder.

- Kodijeva pozadina (Kodi Skin) ne bi smela da se obriše kada obrišeš Thumbnails folder i Textures13.db fajl, jer taj JPG/PNG/šta-već fajl ne stoji u Thumbnails folderu, već u Skin folderu... Osim ako ti nisi sam, u Kodi setinzima, izabrao neku sličicu iz Thumbnails foldera i postavio je za pozadinu.

- Ne znam šta su to "ikonice" i "submenu ikonice", tj. na šta tačno misliš.

- Ne znam kako taj Green wizard briše Cache i šta i kako uopšte radi.

- Svaka iole naprednija aplikacija za brisanje Cache-a bi trebala da ima mogućnost u setinzima da se neki Path foldera i fajlova izuzme sa liste za brisanje ili da se neki doda. SD Maid to sigurno može (ako ovde pričamo o Kodiju za Android?). Tako da možeš, pošto te to toliko nervira, da njoj kažeš da pri brisanju Cache-a zahvati i ".../.kodi/userdata/Thumbnails", ".../.kodi/userdata/Database/Textures13.db" i ".../.kodi/addons/packages".

- Za ovo bi moglo da se npr. napravi i dugme u Total Commander-u, da klik na dugme u TC Button baru briše ta dva foldera i taj jedan fajl... A nije mi jasno i šta ti je problem da to ručno pobrišeš s vremena na vreme.

- U suštini je glupo da svaki čas brišeš Cache ili pri svakom startovanju Kodija isl. Gledaš neku seriju od 100 epizoda, svaki dan po jednu epizodu, i svaki dan se prvo brišu posteri i ostale sličice za tu seriju, a onda posle nekoliko sekundi opet iste pišu... Ili npr. one sličice za sačuvane filmove u Favorites-ima itd. Samo bezveze habaš taj neki Flash ili SD karticu ili šta već, procesor itd.

Kako da namestim sa mi kodi automatski ubacuje filmove u movies biblioteku kada konektujem externi hdd.
Do sada je sve lepo radilo,namestio sam da icitava sa hdd-a i da detektuje nove filmove,da im skida opise,rejtinge,postere itd. Medjutim sa jednim filmom imam problem,ne uspevam da ga dodam. Ima ga u fajl menadzeru,mogu da ga pustim,ali ga nikako nema u biblioteci i nikako ne kogu da ga dodam. Kako to da izvedem?
I kako uraditi search kada sam u movies biblioteci? Imam 200 filmova,da ne trazim rucno svaki put kad mi se neki gleda.

Ja sam baksuz kod mene elementum neće da se podigne na 1.47 stoji na 1.46 probao sam i da ga izbrišem i opet instaliram ali opet se instalira 1.46 Kad sam ga brisao obrisao sam i podešavanja za njega ali mi je zadržao podatke za trakt i opet mi izbacuje ono obaveštenje

Skini 1.47 brrziju i instaliraj. Ili idi u podesavanje te 1.46 verzije pa na update

Kako da namestim sa mi kodi automatski ubacuje filmove u movies biblioteku kada konektujem externi hdd.
Do sada je sve lepo radilo,namestio sam da icitava sa hdd-a i da detektuje nove filmove,da im skida opise,rejtinge,postere itd. Medjutim sa jednim filmom imam problem,ne uspevam da ga dodam. Ima ga u fajl menadzeru,mogu da ga pustim,ali ga nikako nema u biblioteci i nikako ne kogu da ga dodam. Kako to da izvedem?
I kako uraditi search kada sam u movies biblioteci? Imam 200 filmova,da ne trazim rucno svaki put kad mi se neki gleda.

Neće se pojaviti u Library sekciji ako metadata provajder (TMDB, TVDB...) / scrapper to nešto nema u bazi podataka (ili "samo" nije uspeo da prepozna šta je u pitanju na osnovu filename). Tako da to što fali / što nije prepoznao proveri na 2 linkovana sajta da li postoji.

Ako ne postoji "naslov" opcije su ti:

1) tako da ga juriš i ručno otvaraš iz file manager-a
2) da praviš sam ručno odgovarajuće NFO fajlove sa metadata informacijama ( i kad kreiraš da ponoviš "scan for new content" / update library)

Ako postoji film/serija na TMDB ili TVDB onda ti je problematičan filename tog videa i/ili folder struktura u kojoj se nalazi i moraćeš da se igraš sa rename-ovanjem dok ne zadovoljiš očekivanja scrapper-a.

Film je public enemies. Ima ga na sajtovima. Pogledacu jos malo,nisam nikada imao takav problem.
Neki savet kako da radim search u biblioteci?

Poslednja izmena:
Pre par dana sam dobio eon smart box i na njega instalirao kodi 18.5. Sa novim serijama radi ok, ali kada hoću da gledam The twilight Zone 1959 koje su u 4:3 formatu zoom amount, bez obzira koju opciju odabrao(zoom, 16:9, wide zoom itd) širi sliku samo po horizontali ali ne i po vertikali. Imam kodi instaliran na htpc i tu ta opcija radi besprekorno. U čemu može biti problem? Unapred hvala na odgovoru.

Koristim ovaj exodus, meni bio dobar, a danas probao posle dužeg vremena i zabode pri skrejpu.
Probao prvo na TV, pa na telefonu, i na PC sve isto...
Ima li rešenja, probao sam disable enable skrejpere ne vredi...
Izgleda da je gotov, umro pošto je poslednji update it marta 2019

Послато са уз помоћ ТT

Poslednja izmena:
Pozdrav,
Treba mi mala pomoc. Instalirao sam Kodi na PC, castujem live stream utakmice na TV-u u drugoj sobi preko Chrome pa na EON Box (i PC i EON Box su na istoj mrezi povezani zicom).
Problem je sto slika secka prilicno i zvuk kasni.
Idem na opciju u Chrome, cast desktop. A npr kad uradim cast taba iz Chrome, to ne secka.
Postoji neki nacin da se resi ovaj problem sa seckanjem slike?

Ja sam zbunjen zašto si instalirao Kodi na komp a cast-uješ tj mirror-uješ nešto iz Chrome na istom tom kompu? :d

I zašto nisi instalirao Kodi na Eon box...

Imam problem sa Kodi?
Pri pokretanju dodje do menija i izbaci i tako u nedogled.. Probao reinstall i neće, probao i starije verzije, ists situacija...
Da napomenem da je PC u pitanju.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Ja sam zbunjen zašto si instalirao Kodi na komp a cast-uješ tj mirror-uješ nešto iz Chrome na istom tom kompu? :d

I zašto nisi instalirao Kodi na Eon box...

Mislio sam da mi je lakse da radim sa Kodijem kroz PC.

Pa ne znam kako da castujem PC Kodi na EON? Tj ne znam kako da castujem sa PC, jedino iz Chrome imam opciju Cast pa biram ili Tab ili Screen.

Nemoj da Cast-uješ ako to što gledaš može da se gleda u Kodi. Onda prosto instaliraj Kodi na Eon box i gledaj ;)

Jel sam ja jedini koji ima problem sa prevodima u kodiju? Kad puštam filmove preko elementuma, ili imam kvačice na čć a uopšte ne prikazuje žš, ili imam žš a umesto čć hijeroglifi neki. Probao sam u settings/player/language da menjam na central european, probao i default subtitle language da stavim Serbian, opet isto?!?

Kad gledam hbogo addon sve normalno.

Kodi je 1.8.4., na gt-kingu se ne trpe poslednja verzija i hbogo eu addon.

Poslednja izmena:
Koja verzija Kodija mi treba da bi gledao Hbogo? I moze li Eon da se ubaci?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Jel sam ja jedini koji ima problem sa prevodima u kodiju? Kad puštam filmove preko elementuma, ili imam kvačice na čć a uopšte ne prikazuje žš, ili imam žš a umesto čć hijeroglifi neki. Probao sam u settings/player/language da menjam na central european, probao i default subtitle language da stavim Serbian, opet isto?!?

Kad gledam hbogo addon sve normalno.

Kodi je 1.8.4., na gt-kingu se ne trpe poslednja verzija i hbogo eu addon.
Имаш на 2 места у кодију подешавања за титлове. Мораш на оба наместити.

Послато са GT-I9505 помоћу Тапатока

Mislio sam da mi je lakse da radim sa Kodijem kroz PC.

Pa ne znam kako da castujem PC Kodi na EON? Tj ne znam kako da castujem sa PC, jedino iz Chrome imam opciju Cast pa biram ili Tab ili Screen.

Kodi ti je identican na PC i Android meni je lakše upravljati sa njim preko daljinskog mislim da je za to i projektovan. Ako se ne varam Kodi je potekao sa Xbox 360 softvetra

Za originalni / prvi Xbox je inicijalno napravljen XBMC aka Kodi :D
Xbox 360 je došao kasnije.

Nazad
Vrh Dno