Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

За titlovi.com и open-subtitles.org мораш бити регистрован и у подешавањима адона уносиш своје податке. Такође, мораш скинути и официјелне адоне.

Zašto mora registracija, nisam ništa unosio i učitava titlove sa opensubtitles.org? Šta se dobija registracijom?

Sent from S9+ using Tapatalk

Ja sam se registrovao, upisao podatke u podešavanjima pa mi ne rade ni titlovi ni opensubtitles. [emoji16] Ovaj prvi nikad nije ni radio a drugi otkaz'o poslušnost vrlo brzo. [emoji39]

Postoji addon za opensubtitles koji se zove nesto kao opensubtitles_by_opensubtitles i za njega nije potrebna registracija

Zašto mora registracija, nisam ništa unosio i učitava titlove sa opensubtitles.org? Šta se dobija registracijom?

Jedino ako si imao nešto preinstalirano. Ako si sam sve ubacivao od nule, nema šanse da radi bez registracije.

Biće da je ovo što je @adamche napisao.

unable trakt code 403 u elementumu
..da li zna neko resenje...danas mi se pojavilo...do juce ave radilo

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Ажурирај тракт налог.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

QllgGLo.jpg

Опа!
Шта би Пољаку да одједном напусти целу причу?

Šteta[emoji29]

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Veliki je ovo projekat, neko će ga sigurno preuzeti.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Evo resenja za trakt

How to Create Your Own Trakt API Key:

Click here:
https://trakt.tv/oauth/applications/new
To go to the Trakt API application signup form. You’ll have to sign in to your Trakt account, so create one if you don’t have one yet and then make sure you are redirected to a page with the heading “Create a Trakt.tv API App”.

Fill out the form as follows:
2.1 Give your API a name.
2.2 Don’t worry about entering in an icon.
2.3 Give your API a description.
2.4 Enter in a redirection URL of "http://www.google.com"
2.5 Leave the Javascript origins blank
2.6 Make sure /checkin and /scrobble are checked
2.7 Click the Save Button

Copy and paste your "Custom Trakt API Client ID" and "Custom Trakt API Client Secret" in Elementum -> Settings -> Trakt.

And just to be sure, reauthorize your Trakt account in Elementum.

За неупућене:
Прво је био Pulsar који је напуштен и којег је наследио Quasar. Потом је и овај други напуштен а наследио га је Елементум који је сад исто напуштен као пројекат.
Користио сам Quasar дуже времена и иако је био напуштен, он ради и дан данас.
Шта ово значи за нас?
Радиће елементум и даље, а као што већ неко написа - сигурно ће се неко прихватити да настави под новим називом, јер је изворни код јаван.

Што се проблема са трактом тиче, проблем је до тракта и може се решити према упутству са github странице елементума а које је колега Тамбур управо објавио.

Poslednja izmena:
За неупућене:
Прво је био Pulsar који је напуштен и којег је наследио Quasar. Потом је и овај други напуштен а наследио га је Елементум који је сад исто напуштен као пројекат.
Шта ово значи за нас?
Радиће елементум и даље, а као што већ неко написа - сигурно ће се неко прихватити да настави под новим називом, јер је изворни код јаван.

Што се проблема са трактом тиче, проблем је до тракта и може се решити према упутству са github странице елементума а које је колега Тамбур управо објавио.

Bas sam hteo nesto slicno da napisem. Postojao je i torrenter addon (v2), pa zatim i verzija 3, ali je neko napustio i te projekte. Jedini problem moze biti u elementumu da provajderi ne rade tj. situacija da torrent sajtovi u najgorem slucaju prestanu da postoje ili promene domain (adresu). U torrenteru je ostavljena mogucnost da sam uneses tj. promenis domain provajdera. Ali bezuspesno sam pokusavao da osposobim rutor na taj nacin u torrenter addonu. Mozda takva opcija postoji u Elementumu. Nadam se kao sto kolega kaze da ce se neko prihvatiti da odrzava ili pak napravi neki novi fork.

Postoji jos jedan torrent addon. Rec je o Green torrentu. E sad ne moze se reci da moze biti alternativa Elementumu jer nije tako veliki addon kao Elementum i njegovi predhodnici ali vredi pogledati. Jedina mana je manjak provajdera, uglavnom su to rarbg, limetorrents, torrentdowloads... Pohvale za kreatora addona na vizuelnom dozivljaju. Posebno mi se svidja nacin na koji se vrsi pretraga. Dok se "vrti" search u pozadini se mogu videti slike sadrzaja koji se trazi, a zatim i krece i trailer.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

За неупућене:
Шта ово значи за нас?

Ne bih menjao Elementum nizašta!

Uplaših se kad sam pročitao da si napisao da je i Elementum napušten kao projekat. :O

Doduše ovaj Trakt error sam primetio samo kad hoću da otvorim Trending listu. Šta još utiče na Elementum ovaj problem sa trakt-om? Bacio sam pogled na Github>Elementum, kreiranje Trakt naloga je obavezno kao i svi oni koraci? Nakon toga sve po starom sa Elementum-om?

Jedini problem moze biti u elementumu da provajderi ne rade tj. situacija da torrent sajtovi u najgorem slucaju prestanu da postoje ili promene domain (adresu). U torrenteru je ostavljena mogucnost da sam uneses tj. promenis domain provajdera. Ali bezuspesno sam pokusavao da osposobim rutor na taj nacin u torrenter addonu. Mozda takva opcija postoji u Elementumu.

Постоји у елементуму у подешавањима бурста могућност да се унесе резервни домен.
e20d8825ed4a8bd1f3f5a678e0de7323.jpg

Постоји у елементуму у подешавањима бурста могућност да се унесе резервни домен.
e20d8825ed4a8bd1f3f5a678e0de7323.jpg

Malo sam se igrao u podesavanjima pa sam ubacio domene za sve provajdere. Ali sam zeznuo stvar. Ne izbacuje mi rezultate od svih provajdera. Koliko sam primetio problem su pravili magnetdl, torrentdownloads, ettv jer su davali mnogo rezultata. A rezultati od drugih provajdera nigde u listi. A bilo je aktivno 19 provajdera. Onda sam smanjio broj provajdera na 6 (rutracker, rutor, megaperr, rarbg, 1337x, zooqle). Daje dobre rezultate od navedenih samo nema nijedan rezultat od zooqle. Pitanje za tebe. Koje provajdere ti koristis?

Код друга сам покушао да инсталирам blackeye али кад се инсталира blackeye bulid дође до 39,99mb и ту се закуца. Да бих поново покренуо Коди морам да рестартује рачунар.
У чему може бити проблем?

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Код друга сам покушао да инсталирам blackeye али кад се инсталира blackeye bulid дође до 39,99mb и ту се закуца. Да бих поново покренуо Коди морам да рестартује рачунар.
У чему може бити проблем?

Iskljuci antivirus i uspece

Bas sam se razocarao sto je i elementum ugasen kao projekat. Sta ja treba da uradim da bi ova zadnja verzija radila? Ja kada udjem u elemetum, i pokusam da udjw u bilo koju sekciju filmova, pojavi mo se ovo obavestenje. Moze li ovo da se popravi nekako?
be4bbfb72f5acd65a7c3c3bb01ee3b54.jpg

A što ulaziš u sekcije :d šta te briga šta je popularno. Šalim se, nisam nikad ulazio pa reko da proverim- tako je i kod mene ali sve ostalo u search radi što je bitno.

Bas sam se razocarao sto je i elementum ugasen kao projekat. Sta ja treba da uradim da bi ova zadnja verzija radila? Ja kada udjem u elemetum, i pokusam da udjw u bilo koju sekciju filmova, pojavi mo se ovo obavestenje. Moze li ovo da se popravi nekako?
be4bbfb72f5acd65a7c3c3bb01ee3b54.jpg
Imas.par postova iznad kako da autorizujes trakt,par minuta posla i sve radi kao i pre.

Pitanje za tebe. Koje provajdere ti koristis?

Од јавних користим рутор и рарбг. Од приватних рутракер и ННМКлуб.

Izvinite molim dosada nisam koristio trakt nalog kreirao sam isti na trakt tv zanima me imam ona dva id na mom nalogu,kako i gdje da ih unesem u elementum?Hvala.

Kopiras onaj prvi. Udjes u elementum,setings,trakt pa koporas po uputstvu,svr tamo lepo pise korak po korak.

REŠENjE ZA TRAKT PROBLEM U ELEMENTUMU

1.Otvorite ovaj link: https://trakt.tv/oauth/applications/new
2.Kreirajte Trakt nalog. Nakon registracije odmah će vas redirektovati na kreiranje API-ja.
3.Popunite SAMO sledeća polja: API name, API description, Redirection URL = http://www.google.com, OBAVEZNO ŠTIKLIRAJTE: /checkin i /scrobble!
4.Na dnu kliknite Save a zatim na telefon/tablet instalirajte KORE aplikaciju.
5.U Kodi-ju u Settings>Services uključite Allow remote control via HTTP i konektujte se sa telefonom/tabletom na vašu Kodi aplikaciju dok je ona otvorena!
6.Nakon koraka 4 Trakt API će prikazati Client ID i Client secret kodove.
7.Na tom vašem telefonu/tabletu kopirajte Client ID a zatim otvorite KORE, KORE vam je bukvalno daljinski za Kodi, otvorite Elementum podešavanja a zatim Trakt i u Custom Trakt API Client ID nalepite Client ID. Sad vam je KORE od ogromne koristi jer kad kliknete tri tačkice u desnom uglu imate opciju Send text, jednostavno pošaljite vaš kopiran Client ID umesto da kucate k'o bilm*zi jer sam kodi nepodržava Copy-Paste. :D
8.Kopirajte i na isti način ubacite i Client secret sa Trakt-a u Custom Trakt API Client Secret uz pomoć KORE-a.
9.Za kraj odradite re-autorizaciju i kliknite OK.

Sada ponovo sve Elementum opcije rade. Aj poz! [emoji14]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno