Šta je novo?

Ko sta ima od Hi-Fi komponenti?!

Sa 5.25 inčnim basovima sub je neminovan.
Ne sumnjam da je zvuk divan, moderni materijali, čuda trista, da je sve vrhundko, ali te površine basova ne mogu dovoljnom brzinom fa pokrenu dovoljno čestica vazduha da pokrenu nečiju stomačnu dijafragmu prema gore... itd.. itd...

Poslednja izmena:
Ko želi da mu zvučnici pomeraju stomačnu dijafragmu, ne treba da kupi LS50.

Malo su mi preblizu ovi frontovi :)
Имао сам такав утисак и ја пре посете Делији. Штос је што су и звучници и тв и субови баш велики па се стиче утисак да је све згужвано. Између кутија је око 2,5м.

A bre dal je realno, bila shala :) Znam ja vrlo dobro da Delija problemu pristupa vrlo studiozno. Uostalom tako je i kod mene :)

Danas mi je stigao iFi Zen Can koji će zameniti matori SMSL DAC/amp kombo za slušalice koji imam i koji je radio posao ok ali zeza već neko vreme. Povezao sam ga sa SMSL-om preko RCA i SMSL će služiti kao DAC (nije neki, Cirrus čip, ali će poslužiti) a iFi kao amp. Uzeh ga preko KP od Slobodana, lika koji drži iiWi Reviews kanal za 120€ (trenutna cena na Iponu mu je 315€ lol, poskupeli su ohoho, a na Amazonu je 200$...mislim da sam prošao odlično za amp koji je praktično nov, review primerak).

Prvi utisci:
Hrpica konektora: RCA, 3.5mm i 4.4 balanced kao ulazi; 6.3mm i 4.4mm balanced izlazi.
Odlična izrada: lepo obrađen metal, utegnuto, ništa ne krcka, volume točkić je milina okretati, glatko kao med (za razliku od SMSL-a kod koga potenciometar brljavi i moram da ga cinculiram da bi se čula oba kanala)
Opet za razliku od SMSL-a, uopšte nema šuma i zujanja, mrtva tišina. Bas i sredji tonovi deluju za nijansu mekše, "toplije" (sad vidim zašto kažu da ima taj "analogni zvuk"), a treble je mnogo bolji - detaljniji i čistiji.

Samo što sam ga pustio u rad pa mi tek predstoji navikavanje i otkrivanje potencijala (i mana).

iiWi Reviews drzi Srba, a ne Slobodan :)

Danas mi je stigao iFi Zen Can koji će zameniti matori SMSL DAC/amp kombo za slušalice koji imam i koji je radio posao ok ali zeza već neko vreme. Povezao sam ga sa SMSL-om preko RCA i SMSL će služiti kao DAC (nije neki, Cirrus čip, ali će poslužiti) a iFi kao amp. Uzeh ga preko KP od Slobodana, lika koji drži iiWi Reviews kanal za 120€ (trenutna cena na Iponu mu je 315€ lol, poskupeli su ohoho, a na Amazonu je 200$...mislim da sam prošao odlično za amp koji je praktično nov, review primerak).

Prvi utisci:
Hrpica konektora: RCA, 3.5mm i 4.4 balanced kao ulazi; 6.3mm i 4.4mm balanced izlazi.
Odlična izrada: lepo obrađen metal, utegnuto, ništa ne krcka, volume točkić je milina okretati, glatko kao med (za razliku od SMSL-a kod koga potenciometar brljavi i moram da ga cinculiram da bi se čula oba kanala)
Opet za razliku od SMSL-a, uopšte nema šuma i zujanja, mrtva tišina. Bas i sredji tonovi deluju za nijansu mekše, "toplije" (sad vidim zašto kažu da ima taj "analogni zvuk"), a treble je mnogo bolji - detaljniji i čistiji.

Samo što sam ga pustio u rad pa mi tek predstoji navikavanje i otkrivanje potencijala (i mana).
A taj stari SMSL je počeo da krcka odjednom, nakon nekog ekcesa ili jednostavno sa vremenom je pojavilo krckanje?

Vremenom...potenciometar je počeo da zeza pa mi se izgubi jedan od kanala dok ne naštelujem volume točkić tako da se čuju oba. I šum je postao baš primetan.
Solidna mala kutijica, radila je posao ali kontrola kvaliteta...

@Delija
Da, bre, prebacih se...Srba.

Rotel RA-350 + Mission 780 Cyrus
Technics ST-7800 tuner..

Prilozi

• 73AA2D42-869D-46E7-BE58-5BF1FF3ABC4A.jpeg
    73AA2D42-869D-46E7-BE58-5BF1FF3ABC4A.jpeg
    336.6 KB · Pregleda: 240
  • CF9F33DB-79C4-449D-85D1-A138CAD352FD.jpeg
    CF9F33DB-79C4-449D-85D1-A138CAD352FD.jpeg
    157.8 KB · Pregleda: 174
  • 21CA9699-CB42-4ECE-B660-561FAF8063A6.jpeg
    21CA9699-CB42-4ECE-B660-561FAF8063A6.jpeg
    162.5 KB · Pregleda: 151
  • 71F09C60-CF87-4054-8E45-7743A04EB25B.jpeg
    71F09C60-CF87-4054-8E45-7743A04EB25B.jpeg
    132.5 KB · Pregleda: 195
Хмм... звучник на полици никада звучно није добар... естетски кажем ок јер свако има неки свој укус и жељу за уређењем просторије.

Хмм... звучник на полици никада звучно није добар... естетски кажем ок јер свако има неки свој укус и жељу за уређењем просторије.
Razumeo sta ste hteli da kazete, ali bolje zvuce nego sto izgledaju :)
Barem meni. Naravno da moze bolje da su na kvalitetnim stalcima, ali ne mari. Uskoro ce zamena Missionu u vidu B&W DM 302 pa cemo videti razliku.. A i stalci stizu ..

То је друга прича. Уживај у звуку.

MOžda je OT, preporuka za CD player, polovan, koji bi čitao i originale i narezane

Da li neko ima iskustva sa Argon Audio brendom i njihovim aktivnim zvučnicima? Jako sam zagrijan za Forte A55 model ali o njima po netu skoro da nema ništa, a i generalno o tom brendu?

Na stanju kod lokalnog dobavljača ima model Feneris A55 koji je slabiji, pa ću poći ovih dana da ih čujem.

Zvucnici: Canton Fonum 501
Sub: JBL138
Resiver: Sony STR-K 890
TV: Hisense 58"

Uskoro Sub ide u crnu boju. Ni u sta mi se ne uklapa njegova trenutna boja. Ne bi ga ne kupio da nije cena bila bas povoljna.

Posto gledam dosta filmove planiram da ubacim centralni i zadnje zvucnike...
1.jpg

Саксија на звучнику и звучници до зида...
Fali mi samo milje preko TV-a. :D Probao sam da odmaknem Canton-e od zida nista nisam dobio. Oni trenutno ne sviraju niske tonove. Cak na ovom resiveru ne moze da se namesti full range zvucnik ni u stereo modu. Zato sam i uzeo JBl-a. Sub mogu da izmestim ako bude potrebe, Njega sam sinoc nabavio.

PS: Inace ni ja ni zena ne volimo biljke. Kad dobijemo od nekoga drzimo ga u dnevnoj sobi dok se ne osusi :D

Poslednja izmena:
Онда поклони неком те биљке, могу другоме филтрирати ваздух.
Што се тиче позиције звучника, уживај...

Za sada ovo i koristim prvenstveno za gaming i ponekad gledanje filmova/serija. Ne slusam muziku. Uskoro treba da se preselim pa cu uzeti jos neke stvari. Imam i neki stalak za slusalice ali je jos uvek neotpakovan jer nemam mesta na stolu trenutno.

Sennheiser HD800S slusalice
ADI-2 Pro FS R Black Edition DAC/AMP

Prilozi

• 20221113_233431.jpg
    20221113_233431.jpg
    214.6 KB · Pregleda: 104
Fali mi samo milje preko TV-a. :D Probao sam da odmaknem Canton-e od zida nista nisam dobio. Oni trenutno ne sviraju niske tonove. Cak na ovom resiveru ne moze da se namesti full range zvucnik ni u stereo modu. Zato sam i uzeo JBl-a. Sub mogu da izmestim ako bude potrebe, Njega sam sinoc nabavio.

PS: Inace ni ja ni zena ne volimo biljke. Kad dobijemo od nekoga drzimo ga u dnevnoj sobi dok se ne osusi :D
Kad slušam muziku ili gledam film odmaknem zvučnike od zida, kada završim vratim natrag. Za celu operaciju mi treba oko 15 sekundi.

Nazad
Vrh Dno