Eh sad... ti u priču ubacuješ DAC. To je druga priča, ja sam govorio o standalone plejeru bez eksternog DAC-a. U toj konstelaciji je DAC audiofilska komponenta a izvor je nebitan, dok god je digitalan.
Nisi bash neki "audiofil" ako mislis da je transport nebitan...
Ono za MP3 cu (za sada) shvatiti kao shalu...
A samim tim sto mislis da je transport nebitan sam si pogazio svoju pricu, tj. ne postoji nijedna prednost CD plejera u odnosu na PC. Malo vise sam se raspisao o ovoj tematici na nekim drugim forumima koji se bave HiFi-jem, al' cisto da napomenem da nije sve crno-belo, tj. da nije bash toliko jednostavno.
P.S. Dodao bih samo da se nikako ne slažem da se "glupi PC" može smatrati audiofilskim plejerom u bilo kojoj varijanti, iz prostog razloga buke koju stvara (kuleri, ventilatori, drndanje i ostalo). Tako da moraćeš još malo da se potrudiš da predočiš neko audiofilsko FLAC rešenje, po mogućstvu bez eksternog DACa
Opet pricas napamet... :S:
1. Moze da se napravi masina sa totalno pasivnim hladjenjem, znaci bez ikakve buke. Sta mislis, kakve masine se koriste u studijima? Druga varijanta je da se masina izbaci iz sobe i koristi se neki od nabudzenih daljinaca za PC.
2. Ne moze vrhunsko resenje bez externog DAC-a - totalno je glupo sto insistiras na tome. PC je samo transport i ne treba da bude vise od toga.
3. Cak ni ne mora da postoji bilo kakva zvucna karta posto nove revizije poznatih DAC-ova (recimo Benchmark DAC-1) imaju i USB podrsku i solidnu ASIO podrsku.
"Savršen izbor", možda za audiofil wannabes, ali za prave audiofile je to neprihvatljivo iz gore pomenutih razloga.
Po tvojoj prici mi vise lici da ti pripadas toj grupi ("audiofill wannabes"), posto uopste ne razumes problematiku, a toliko si se "uneo" u pricu i branis nesto sto ti nije cak ni jasno.
Ne zelim da ulazim u to sta neko ima od opreme, al' od tog CD plejera koji koristis (ako je to ono sto mislim da jeste) je osetno bolja bilo koja od zvucnih karti koje sam pomenuo i to, naravno, bez externog DAC-a, tako da mi opet nije jasno o kojem "audiofilizmu" pricas.
Skrenuli smo potpuno sa teme i nema smisla dalje prljati ovaj thread... Samim tim sto nisi dao nijedan valjan argument. Ne bih se uopste toliko raspisao, al' sam osetljiv na ovu temu...
Resistance is Futile. Prepare to be Assimilated!
Over & out...