Šta je novo?

Ko sta ima od Hi-Fi komponenti?!

Mogu(probano na vise komada) posebno sto je to ovde realno i ne silazi ispod 4 oma , proizvodjaci deklarisu zvucnike na 8oma a minimalna pod opterecenjem im pada na 3oma , ovde samo nema lazi i prevare

Moj sistem je Ei Nikola Tesla ws 350 + tjuner as 250 + dek mds 450 .Izlazna snaga pojacala je negde oko 2x 50 w,a spojeno je sa racunarom i zvucnom karticom creative sound blaster.Majstora nije nikad video sistem,a ima 22 godine.Tiho nikad nije svirao.

Jel radi to sta? :) Izgleda kao da je preziveo 2. svetski rat + cudne su specifikacije.

Ovo nije moj nabasao na sliku dok ne nabavim aparat, ja uzeo q bass , radi radi jos pitas , nije dzabe bio najbolji sub dve godine za redom a i svi kazu da radi bolje od novijih modela

Onaj sa KP izgleda kao da je iz 1. svetskog rata :D
Pomenusmo ga na HiFi forumu. To je najniza klasa REL sub-ova, al za tih 100-tinak evra mora da bude dobar :)

http://www.rel.net/manuals/Q-BASS.pdf
Skeptican sam prema tih 40W RMS. U stvari, nije mi najjasnije u cemu je fora...

isto kao i u HK vhi i drugim strujnim pojacalima strujaaaaaaaaaaaaaaaa

Moj sistem je Ei Nikola Tesla ws 350 + tjuner as 250 + dek mds 450 .Izlazna snaga pojacala je negde oko 2x 50 w,a spojeno je sa racunarom i zvucnom karticom creative sound blaster.Majstora nije nikad video sistem,a ima 22 godine.Tiho nikad nije svirao.

Eh, :)

smsggm.jpg

14llbfk.jpg

54spp5.jpg

E, sad malo istorije ovog sistema, dakle mislim da je kupljen 1987 ili 1988 godine, aktivno koristen negdje do 1995, kad sam otisao na fakultet pa nisam bio doma, tad je stajao u ormaru spakovan u najlon. Za vrijeme bombardovanja posudim pojacalo nekim klincima iz ulice za zurku, ko zna na sta su ga oni spajali, uglavnom vrate mi pojacalo sa izgorenim izlazima.

Ja ga opet spremim u ormar, sve negdje do 2001. god, kad sam odlucio da ga odnesem na servis, tad mi mastor uzme 90 DM. Promjenio je i potenciometre za ton i balance koji su se izlizali, ali nije nasao originalne, pa je spojio dva mono, tako da je umjesto balanca ustvari kontrola desnog zvucnika, a umjesto ovog gornjeg za ton, kontrola samo ljevog. Prosle godine mu probije neki kondenzator, opet odnesem majstoru, uzme mi 45 evra :)

Oba puta su bile opaske od majstora da se ne isplati popravljati, jer se moze preko oglasa uzeti i bolje za manje ili isto para koliko servis kosta, kazem sta onda da radim sa njim, da ga nosim u kontenjer? Uglavnom, mrzilo me da trazim po oglasima sta da uzmem, nekako su mi kompjuteri prioritet ovih godina, tako odlucih, ma popravljaj :)

Interesantno je da nemam obicaj da gasim pojacalo i tuner a posto je i komp vezan za njega samo selektujem ulaze, uglanom, sakupilo se vec devet godina da nije ugasen, ali bukvalno nikad, osim kad je struje nestajalo :)

CD je nabavljen negdje 1990 ili 1991, znam da je bilo nesto neposredno pred rat.

Jel' treba da napomenem da je sve ispravno, sa pristojnim kvalitetom zvuka. Tuner i dek nikad dirati od majstora (CD isto). Jos uvijek imam sacuvane sve knjizice, garanciju... itd. Razmisljao sam i da nabavljam sad novi sistem, ali mi sve zao ovaj opet spremiti u ormar.

Trenutno na slusanju NAD 3240PE (sad ce Garson da se smeje, ja rekao da je pojacalo smesno) :d i Technics SL-PG4... Lepo bogami, izgleda da NAD ostaje a akai putuje... ;)

Nije moj, ali svi znamo čiji je :)

Avid Acutus Reference SP
Avid HiFi Pulsar Phono Stage
Technics RS-1500US
Naim CDX2

Daniel Hertz M1
Daniel Hertz M6
Daniel Hertz M5 x4

Prilozi

• Medvedev HI FI.jpg
    Medvedev HI FI.jpg
    54.2 KB · Pregleda: 332
Uh lep izbor

Samo je naim zalutao :)

U Daniel Hertz urejdaje je sam Mark Levinson licno umesao prste, uredjaji se sklapaju u Petrof fabrici klavira u Ceskoj, tj. isti ljudi koji prave Petrof klavire rade i zv. kabinete, jedinice stavlja tim koje "trenira" opet sam M.L., prezentacija se izvodi tako sto Mark Levinson svira Petrof klavir (kratke deonice) i to se snima, a odmah nakon toga se pusta snimak na Hertz uredjajima itd itd, zvucnici koje Medvedev ima kostaju 75.000$, Naim je odlican ali nije kompanjon za ostatak sistema, to je kao kad bi Nad 521 CD upario sa Dynaudio Confidence C2 :), dobar je i nad al opet u svojoj klasi.

znas da ti iz republike nisu normalni a i doticni plejer je proglasenza jedan od onih koji je najvise analogno (gramofonski ) orjentisan , plus ko zna kakav je upgrade radjen

znas da ti iz republike nisu normalni a i doticni plejer je proglasenza jedan od onih koji je najvise analogno (gramofonski ) orjentisan , plus ko zna kakav je upgrade radjen

Znam znam, samo meni je malo cudno sto je Naim-a upario sa ostatkom sistema, ne slaze se vizuelno, cenovno pa i zvucno na kraju :), vise bi tu legao neki mbl, burmester, zanden i sl. :)

On the third shelf - CD player Naim CDX2. Имеет три модификации, внешне неразличимых. Has three versions, outwardly indistinguishable. Если это базовая модификация, то стоит 200-220 тыс.рублей, если CDX2.1 - то дороже на 50 процентов, если CDX2.2 - дороже на 100 процентав. If this base modification, it is worth 200-220 thousand rubles if CDX2.1 - it rose by 50 percent if CDX2.2 - more expensive at 100 protsentav. Возраст системы - от 2 до 5 лет. Age of the system - from 2 to 5 years.

Moze neko da mi objasni ovu foru sa tim medvedem,nikad cuo za tu opremu sto ima a vidim kosta preko 100k dolara,sta je posebno toliko???

Osim cene, nista. Posto zvuk sigurno nije stotinak hiljada dolara bolji od nekog mid-range sistema. Mada, nekima vredi i toliko para ako samo i malcice bolje docarava muziku ili sta god :) ..

Pa to,gledam sad kao nesto posebno su,gledao review... Za petinu tih para bolje uzmem 2 puta jaci sistem da se trese sve nego ovo... :D

Mislio sam da je Medvedev raskalasniji covek. Opremu u ovoj i vecoj vrednosti imaju i neki totalno nebitni likovi. Kod nas cak neki pojedinci imaju skuplje sisteme. Od njega sam ipak ocekivao nesto jos skuplje, iako je i ovo ihaha vise nego odlicno. Lepo od njega sto vrti ploce... Nema tu trte-mrte, SACD, ludila... Ko svaki seljak, izvadi covek iz omota, zavrti i sedne. :D:p

Kvalitet često nema cenu tako da komentari tipa "Za petinu tih para bolje uzmem 2 puta jaci sistem da se trese sve nego ovo" nemaju nikakve veze sa kriterijumima koji zastupaju pravi audiofili .

Aj da prekinem ovo blejanje i predstavim moj sistem.

Onkyo TX-SV919THX Verstärker & ED-901 DD 5.1 Decoder
Onkyo DX-C390 6er-CD
Acoustic Research AR MGC-2
Inifinity Delta Center
JBL LX 1REAR
Canton AS 30 (koji ce verovatno da leti, jer nema neke potrebe pored ARa, mislim da ce lepo leci na drugoj lokaciji)
Sve je jos u fazi sredjivanja i ima dosta stvari koje su u opciji. Mozda se desi da odtavim samo ARove, ne znam, videcu. U opciji je i Denon AVR-2105 (imam ga kod sebe), a krajnja namera AVR-3805 (ako ne ostane stereo).

Drugi sitem (na drugoj lokaciji) je:
Pioneer VSX-D912-S (ako ostane stereo menja ga Marantz 1072)
Pioneer PD-M500 CD
BOSE 601 Series III (planiram da probam KEF CODA 9 sa nekim wooferom dal moze da ga menja)

Treca lokacija:
Sinevoice pojacalo starije, rucne izrade
Neki stari Dual tuner analogni
Pioneer DV-525
Canton CT 1000 (videcemo da li ce ga zameniti REVOX Plenum B)

Jos sam pomalo u zbunu sta, gde itd, ali do proleca ce leci sve na svoje mesto. Ja to natenae, bez zurbe i sa uzivanjem. Kao sto se vidi nista specijalno, ali ono sto za male pare daje pristojan zvuk je moj target, da mozes i da uzivas, a i moze neplanirana zurka.
Imam jedan Dualov gramofon koji ponesem gde mi treba, jer sam slab sa plocama, pa samo kada se zakaze slusanje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno