Šta je novo?

Ko sta ima od Hi-Fi komponenti?!

Za Grunding ne mogu da tvrdim, ali ta zvucna ti sigurno stvara utisak zatvorenog i tamnog zvuka.

Definitivno je ona problematicna (ipak je to najtanja karika koju imam), a nisam prepun nekog kvalitetnog CD materijala da bih bio siguran za grundig-a. Da, taman i zatvoren. Vokali su ozbiljno povuceni... Da li bi neka jeftina (relativno) audigy 2 ili 4 ili koja je vec jeftina, napravila ociglednu razliku?

Inace akai mi se svidja, ne bih tako olako menjao pojacalo (svidja mi se njegov specifican bas)

Trebalo bi neki audigy da ti napravi cujnu razliku, pre svega u definiciji zvuka. Nadam se i u domenu boje zvuka. Mada, mozes i da sacekas malo, skupis vise para i kupis recimo EMU 0404, ona naginje malo svetlijem zvuku i bolja je za stereo od Creativa. Onda ti ni izvor ne bi bio slabasan za ostatak sistema. Za Akai ne mogu da kazem da je taman, slusam jedan primerak kod prijatelja koji ga ima vec par godina, i to na ogromnim kutijetinama uopste ne zvuci tamno (isto koristi sa kompa integrusu).

Poslednja izmena:
Hvala na savetu za karticu, necu vise da gnjavim, samo jos nesto:
Da li i kablovi (zvucnicki) realno mogu da naprave takvu razliku? Ja kao elektronicar nesto puno i ne verujem u to previse, ali hajde da probamo :) I oni su inace losi, 2x1.5mm providna izolacija, neki jeftinjakis, 2x5m...

Ce da dohvati za oelbach silver makar pravio razmestaj :D

Veruj mi da mogu. Uzimaj taj silver, nije skup i uveri se ;)

Upravo sam prelistao sve moguce kombinacije, jednostavno nema sanse da domasi :( Stvarno, stvarno mi je krivo. Meni realno treba 2x5m i to je to, sve ostalo je natezanje.

Ostajem pri tome da bih kupio te ili slicne kablove, kao i bolje kablove od kompa do pojacala, ali, eto otkrovenja u pola noci! Prvo upade smesna pesma, 365 days ili slicno, i aplauz na pocetku koji me je sokirao. Sve je odjednom svetlije, otvorenije i meni daleko lepse. Jos je to daleko od onoga sto zelim, polako cu sad uz pomoc sjajnih kolega sa foruma :wave:

Slika sve govori o poluotkrovenju :D

Prilozi

• DSC02124.JPG
    DSC02124.JPG
    384.8 KB · Pregleda: 167
Poslednja izmena:
Kako radi to cudo video sam ga na Limundu merkao ga al vidim da si ga kupio. Vredi li to cemu?

izuva iz gaca :)

bas to sam teo da kazem gluvi pocinju da cuju a slepi da gledaju :)

fala al ne zadrzava se to puno kod mene :)

MA BR2 otisli, nazalost, bas su slatko svirali ali mi je trebao novac da nesto premostim :p
Ali stigla nemacka medicina i kod mene ;)

Prilozi

• P1020929xxx.JPG
    P1020929xxx.JPG
    384 KB · Pregleda: 173
Od pancevca . lepo , jedino sto je slagao da je mkII verzija sto se i vidi po basu , ako hoces mogu da ti uslikam skretnice na mojim da vidis sta je promenjeno , sa cime ih guras kako ti zvuce poz

Nije on Pancevac nego Kovinac, zivi na 100m od mene ;) Na KP nema Kovin u listi gradova. Jos je pride i spustio cenu a mogao sam da slusam do mile volje. Mislim da vrede 130e.

Hvala, slike skretnica bi bile extra, mozda bih i ja mogao ove da preradim u MKII :d

Sto se tice zvuka, kod njega sam slusao na NAD 3240PE (smejurija od pojacala, malecki trafo, pojacalo ima 3 kile :p), malko slabasan za njih ali je svirao fantasticno, posebno u visokom spektru. Pa onda HK 655, on je vec jaci i jos otvoreniji, ali mi je i malo "muljaviji" od NAD-a.

Ja ih guram sa AKAI AM-32, on je slabiji sa visokima od NAD-a, u rangu HK otprilike, ali je zato pojeo i HK sa basom.

Utisak je da su poprilicno zavisne od polozaja u sobi, ali nisu boom-boxevi kao MA BR2, bas je izuzetno kontrolisan, ide duboko ali mu ekstenzija nije zavidna. Visoki i srednji ne prste iako su titanijum, valjda i plis napred radi neki posao :p Masivni, koliko, 15kg po kutiji, tako i zvuce, mada bi bas mozda mogao da bude bolji.

Jos nesto - izuzetno su osetljivi na izvor zvuka, mnogo vise nego, npe MA BR2 - mp3 na njima zvuci tragicno, zato rezem diskove i slusam wav/flac :(
/wall of text mada bih jos dva mogao da napisem :D

Sto se tice zvuka, kod njega sam slusao na NAD 3240PE (smejurija od pojacala, malecki trafo, pojacalo ima 3 kile :p), malko slabasan za njih ali je svirao fantasticno, posebno u visokom spektru. Pa onda HK 655, on je vec jaci i jos otvoreniji, ali mi je i malo "muljaviji" od NAD-a.
Nema bas 3 kile, 6.7kg.:)

To :p je znacilo da se karikiram stvari :D Ali stvarno lepo svira sa tih 6.7kg :)

Bas izuzetno zavisi od kablaze i ampa na mom tripathu 2022 pomera zemlju al mu fali malo kontrole hk 680 im leze kao budali samar :) eh da i obavezno ih razmakni malko vise nego sto je uobicajeno i zakrivi malo vise ka sweet spotu tek tad prodisu i naravno , bar tri metra od njih da cujes dokle idu nisko :)

Poslednja izmena:
HK 680 mi malo probija budzet :) Ali kazes da im treba pojacalo sa high current modom, mogu i da pretpostavim jer je nominalna impedansa 4 oma, kad se zaljulja, mora da ide jako nisko... Sta bi jeftinije moglo da im legne? Da se razumemo, Akai svira za sve pare, ali mu fali malo kontrole.

Sto kazes, da, kod mene su 4m razmaknuti, idu jako nisko. Mnogo traze od ostatka opreme, posebno izvor, ali kada prosviraju - shvatis da u tom cenovnom rangu (koliko su mene kostale) tesko da nesto moze da im pridje.

Opet kod tebe su mk1 i bas na basu im je najvise zamerano , morao bih da cujem ponovo kako zvuce davno sam ih slusao, ja bih jurio neki digitalni risiver (i ja imam doticni ) sa d klasom bas ih muski iskontrolise a i ugradjeni daad konverteri su u rangu skupljih zvunih kartica tako da jednim udarcem ubijas dve muve , ako je ostao neki od ovih moja topla preporuka
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09037560

Uh, a ja bas zestoko nepoverljiv prema tim jeftinim a novim stvarima... Trebao bih prvo negde da cujem to.
P.S. Jel' MKII ima drugaciji bass driver ili je samo razlika u skretnici? ako jeste, daj da vidimo kako tvoja izgleda (u detalje :p) :eyebrows:

@garson: slazem se za tenkove, samo kazem da mi 3240PE deluje slabasno i jeste slabasno za npr. ove MB Quart. Ali da svira sjajno - da, odusevio me je. Samo kad bi imao 2x80w a ne 2x40 :) Da vidis kako Akai od nekih, sta znam, 2x65-2x75w @8ohm ima daleko vise snage i daleko, daleko veci trafo (cca. 400w).

i ja sam bio dok nisam cuo kako radi d klasa , poslusaj isplati se veruj mi , slikacu skretnicu kad nadjem malo vise vremena jer je bas *******o prici (ne skidaju se zice koje idu do zvucnika sve je point to point lemljenje sa srebrnim kalajom , sta su ti nemci...)

Ja sam imao poverenja dok nisam cuo D klasu kako zvuci. Posle toga vise nikad... :d

Btw, moj sistem: Moon i-3rs, Moon CD-1, Dynaudio Focus 140, Clearaudio Emotion.

Predrasude su kad citas po netu pa na osnovu toga formiras misljenje, a kad cujes svojim usima, onda nema predrasuda. Slusao sam neki Onkyo digitalni amp (u stvari par Onkya, sto risiveri sto ampovi, ne secam se vise) i neki NuForce. I jedno i drugo je ka-ta-strofa. Jeste da to svira drugacije od analognih sprava na ciji zvuk smo navikli, ali to realno nema pojma sa dobrim zvukom. E sad, ne znam, mozda neki lyngdorf ispravlja mane, ali i kosta...

ok kad prolazis kroz Po svrati da cujes kako peva tripath 2022 ti onkyo se nisu nesto proslavili posebno jeftiniji a mozda do tada budu gotovi i hypex moduli poz, btw ta pisanija po netu ni mene ne zanimaju previse

Nazad
Vrh Dno