Šta je novo?

KMPlayer

A da nije do fonta, možda nema naša slova. Probaj sa nekim drugim.

Imam ozbiljan problem sa titlovima na jednom kompu. Nikako da pravilno prikaze nashu latinicu. Mesha sa nekom cirilicom ne znam iz kog razloga. Probao sam raznorazne savete sa neta i nishta da uspe.
Pomagajte!

Treba u opcijama za titlove da podesiš CharSet u Eastern Europe, kao što je na slici u attachu. :wave:

Prilozi

• kmplayer.png
    kmplayer.png
    48.9 KB · Pregleda: 143
Do fonta nije a charset je naravno podeshen. Ovo nije standardni problem da bi reshenje bilo isuvishe jednostavno jer bih ga onda verovatno i sam provalio. Nashao sam negde na netu da je lik u registry-ju neshto vratio na normalu i da mu je onda proradilo sve kako treba.

Evo shta sam pronashao ali nisam bash najbolje razumeo lika.
http://www.elitesecurity.org/t229983-1-Problem-sa-slovima-prevodima-filmova

Poslednja izmena:
Evo grana iz registara koje je pominjao čovek na elitu iz mog windows-a, pa probaj njih da importuješ ili uporedi vrednosti pa ručno menjaj.

Prilozi

• font1.txt
    4.8 KB · Pregleda: 110
  • font2.txt
    2.4 KB · Pregleda: 93
  • font3.txt
    970 bajta · Pregleda: 110
Poslednja izmena:
Nista. Importovao i opet isto. I restart i reinstal playera i sve zivo. Nemam pojma o chemu se radi :(
A na drugim kompovima radi savrsheno.

Poslednja izmena:
Ne bih znao više šta da ti kažem, nešto se u windowsu poremetilo tako da ti ni drugi plejer verovatno ne bi rešio problem. Možda se javi još neko sa pametnim predlogom

Probaj KMPlayer 2.9.3.1428 Final Release

Mogu samo reci da sam odusevljen KMPlayer-om. Brz i jednostavan. Koristim ga oko 6 meseci, a pre toga sam koristio Crystal Player koji je vrlo slican KMPlayer-u. Prebacio sam se na KMP jer Crystal nije mogao da mi ucitava neke titlove, a KMP cita sve. A i jako mi se svidja opcija premotavanja u napred ili nazad za po nekoliko sekundi pomocu strelica levo ili desno. Extra je player. Sve preporuke.

Nako n shto sam uradio sve i svashta i resetovao komp jedno 10 puta, nishta se nije reshilo. Ipak, pre par dana kada sam pustio film vidim sve radi kako treba. Nije mi jasno kakao. Bitno da sada sve funkcionishe!!! Hvala svima na pomoci i mrvi na .reg fajlovima.

Jel može neko da mi kaže kako da uradim pan and scan. Kad kliknem desni onda mi piše da ide Alt + Ctrl + -/+ ali meni neće da poveća sliku. Samo napiše nešto gore ali ne povećava. Jel zna neko u čemu je problem?

Možda glupo pitanje.. Da nemaš možda power strip?:D On ima slične komande pa ih možda on prisvaja :) Evo sad sam kod sebe probao..

Mislim da nemam. Istalirao sam K-Lite (samo kodeke) i KM Player.

Šta će ti kodeci kad KM ima sve što ti treba, jedino ako puštaš HD materijal možeš da instaliraš CoreAVC Professional. A za pan/scan ni kod mene ne radi Alt + Ctrl + -/+ ali zato * radi, a ako hoćeš samo da razvučeš po hor ili vert onda CTRL + 2,4 i 6,8.

EDIT: Sad provalih, Alt + Ctrl + -/+ radi samo u window modu, znači ne full screen.

Poslednja izmena:
Da li neko zna da li kod ovog playera postoji opcija da kod dugackog titla automatski smanji font i svede titl u dva reda, a ne da ga prikazuje u tri, ili 4 reda. Ovo izgleda moze samo mv2 player, nisam nigde jos to video.

Aj' i ja da pitam nesto :D
1. Jel' postoji opcija da se playback zaustavi kada se KMP minimizira (izuzetno bitno kod gledanja pr0n-a :p)("Pause when minimized" je navedena opcija u GOMu)
2. Kako da namestim da KMP "ne uzme fokus" kada se ucitava novi video iz plejliste. Znaci ucitam npr. dva video fajla u plejlistu (podeseno je da bude on-top dok reprodukuje video), zavrsi sa reprodukcijom prvog, ali kad se sam prebaci na drugi fajl, fokus je na KMPu umesto na nekoj drugoj pozadinskoj aplikaciji.
Valjda sam dobro srocio pitanja :D...
Jako mi se svidja KMP, ali ove dve stvari me teraju da ostanem na GOMu. (koji perfekciJonista :smash: :D)

Drugarici sam sklopio komp baziran na 780 chipsetu, u pitanju je Biostar ploca TA780G dakle sa integrisanom grafickom HD3200, OS je XPpro. Ni na jednom playeru ne prikazuje sliku, samo ton i titlove. Pokusavao sam sa raznim kodecima (ffd...) ali ne vredi, danas sam instalirao i KMplayer i ista situacija. Zna li neko da razresi ovu enigmu?

jel može mala pomoć...
"problem" je sledeći: skinem spotove sa YT-a u FLV formatu i odlučim da ih puštam preko KMPlayer-a, ali ima jedna stvar koja me malo nervira. Kada se spot završi a stavljen je na repeat, po završetku, tj kako spot počne tako se sam player podigne i dođe u prvi plan, a to me nervira (evo sada upravo)...da li postoji neka opcija da se to isključi, tj da kada se pokrene fajl da player ne dolazi u prvi plan??

Imam mali problem sa KM-om...

Neće da mi pušta fajlove na koje kliknem 2x iz tcmd-a, Windows Explorer-a, itd...
Ranije je puštao, i odjednom više neće..., zna li neko kako da rešim ovo?

Sad se KM samo startuje, ali nema filma...
Film kreće tek kad ga pustim iz samog KM-a (open...).

RGDS

I meni se to desilo, kod burazera na kompu, i nikdada nisam resio problem... :\

Izgleda da je u ovome problem...

Default prva akcija mu je "Enqueue", a ne "Play".
Kad idem desni klik na fajl, pa odaberem "Play in KMP", sve je OK, player ga odmah pušta...

49871415gv2.png

Da su ove opcije rotirane, bilo bi sve OK, kako to izvesti... :smash:

Poslednja izmena:
Rešenje za ovaj problem:

37027222cq9.png

btw, ja sam morao obe opcije prvo da čekiram, pa da snimim izmene i restartujem KM. Zatim sam ugasio onu drugu opciju (Enqueue), a ostavio upaljenu samo prvu, i radi.

RGDS

Poslednja izmena:
Jel zna neko da li moze u kmplayer-u da se stave secondary shortcut keys za neke osnovne funkcije kao sto je za podesavanje jacine zvuka.

Da pojasnim malo, ono sto meni tacno treba je da ako su default komande za promenu jacine zvuka strelica gore i dole, da mi tu istu funkciju rade i napr. taster "A" i "Z".

Pa moze naravno, odes tamo gde se podesavaju "keys", imenom i perzimenom opcije/preference/"Keys/Global Control"/ i tamo imas sve da menjas, nadjes audio i pod audio imas volume up/down...

Vidim da me nisi razumeo, znam da mogu da menjam ali ja ne zelim da ih menjam vec zelim da dodam da mi i napr. slova "a" i "z" rade isto sto i key up i key down. Znaci treba mi neki nacin da jednu te istu funckiju radim na 2 razlicita nacina.

Ovo se cesto moze videti u igricama.

Razumeo sam ja tebe savrseno, da si probao to sto sam ti napisao uvideo bi to i sam, ali valjda je lakse doci ovde i pisati nego otvoriti KMP i probati ;) :wave:

Razumeo sam ja tebe savrseno, da si probao to sto sam ti napisao uvideo bi to i sam, ali valjda je lakse doci ovde i pisati nego otvoriti KMP i probati ;) :wave:

Ajd da probam onda ovako, evo ti slika i objasni mi kako da namestim to sto hocu.

kmplayer.jpg

pa kliknes tu gde pise Num 8 pa onda kliknes slovo a ili z na tastaturi. On ti kaze da je tu vec nesto i dali oces da to nesto ne bude vise tu ti kazes da oces i to je to. Isto to uradis i za volume down.
Stvarno ne znam kako drugacije...jos manje kapiram kako ti nije jasno? :)

On ti kaze da je tu vec nesto i dali oces da to nesto ne bude vise tu ti kazes da oces i to je to.

LOL :D

Upravo to sto ti kazes, on mi sve to tako kaze i ja stavim A i sta se desi?

Desi se to, da je odjednom meni volume up na tasteru A, i da vise ne prihvata taster gore za podesavanje jacine zvuka. Tj. tacno ono sto meni ne treba. Znaci ja hocu i taster gore i A da istovremeno rade istu funkciju!

E sad kad smo sa tim zavrsili jel ima jos neko neku ideju?

Poslednja izmena:
Vrh Dno