Petrovic89
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 26.12.2022
- Poena
- 65
I ha htedoh da predlozim perferu ima 12 btu na akciji 130 000Mislis gde ima SRK35 za 130k?
Daikin Perfera
Toshiba Shorai Edge
Fujitsu KGTG/TE
I ha htedoh da predlozim perferu ima 12 btu na akciji 130 000Mislis gde ima SRK35 za 130k?
Daikin Perfera
Toshiba Shorai Edge
Fujitsu KGTG/TE
Nisi napisao dali je Kuca/Stan? I kakva je izolacija/stolarija?130k mi je max max,ali sa ugradnjom.Ako je na akciji 130k+18-20k ugradnja ode to ihih. Moze konkretno neki model Daikin Perfera koja moze da zameni Mitsubishi SRK35ZS-WF SRC35ZS-W Kireia ,pa mozda i sacekam par meseci da dopunim budzet.
Pre toga bi ipak uzeo Daikin FTXF50D/RXF50D sa spoljnom od 47KgOnda bolje za 130k da uzmem 18-cu osnovni mode SRK50ZSP-W,zar ne?
Ma koja crna On/OffRazmisljao sam da stavim i obicnu klimu
Koliko sada vidim ta klima nije ispod 117k tamo... sda vidim da je model ftxc50e 106kAko si ograničen sa budžetom, Daikin Sensira 18-ca FTXC50D u "Klik Bum Tras" je na akciji za 106.000. Jest' unutrašnja malena, al' spoljašnja ima 39kg
E gledaj. Poslednja iteracijaKoliko sada vidim ta klima nije ispod 117k tamo... sda vidim da je model ftxc50e 106k
U pravu ste obojca,ali takav sam.Ni ja na mojoj on/off Bogu hvala za 15god ni jedan kvar,ali je to jace od mene da razmisljam u napred.Dajte neki konkretni model Daikin perfere i Fujitsu,ajde i nju da razmatram kada kazete da je dobra?
Za 106000 ima daikinaVrh jaka klima, best buy u tom cenovnom rangu pogotovo u BiH
Pozdrav svima,
Koristim Mitsubishi Electric MSZ-HR50VFK/MUZ-HR50VF od avgusta 2024., prvenstveno za grejanje dobro izolovanog stana od 70 kvadrata. Planiram ugradnju jos jednog uređaja za lakše grejanje ostatka stana i kako bih rasteretio postojeću klimu.
Dvoumim se između Fujitsu i Daikin (FTXC, FTXF) modela kapaciteta 12.000btu pa bi mi dobro došlo neko iskustvo i savet, konkretno za grejanje.
Hvala na odgovoru!Obzirom na to koliko se ljudi kunu u superiornost Mitsua i Daikina, zar nije jedna takva 18ka treba već da završi posao?
S ekonomskog aspekta, skoro bilo koja 12ka iole normalna će da završi posao jer bi teoretski ta 18ka trebala biti dovoljna - ne kažem da će moći ravnomjerno rasporediti svugdje toplotu, ali generisati dovoljno, hoće,.
Recimo best buy kod nas u Banjaluci ti je Midea All easy pro (nordic) i Haier Pearl premium, obje se vrte oko 550-600 eura.
Normalno, ako imaš para i ne žališ, niti gledaš računicu, možeš se pružiti po premium segmentu.

Ja sam ispod klime na 2 bastenske plasticne stolice spustio nesto najslicnije plasticnoj vecoj kutiji koja stoji pod nagibom i ima u dnu spojeno crijevo (koje mozes provuci isto tako kao to sa slike). Nije nesto preljepo ali zimi gotovo da ne koristim taj dio terase gdje mi je klima pa mi ne smeta. To crijevo obicno zaledi tokom noci i napuni se ajmo reci 1/3 posude ali u toku dana odledi i istekne.Hvala na odgovoru!
U principu, HR50 mi već završava posao, gledao sam nabavku još jednog uređaja kao rezervu i radi rasterećenja.
Takođe, imam problem sa zamrzavanjem spoljašnje jedinice kada su temperature oko 0°C i visoka vlažnost vazduha.
Spoljašnja jedinica mi stoji na terasi, pa ne mogu samo da skinem crevo za odovod kondenzata.
Pogledajte prilog 510782
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari