Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

130k mi je max max,ali sa ugradnjom.Ako je na akciji 130k+18-20k ugradnja ode to ihih. Moze konkretno neki model Daikin Perfera koja moze da zameni Mitsubishi SRK35ZS-WF SRC35ZS-W Kireia ,pa mozda i sacekam par meseci da dopunim budzet.

130k mi je max max,ali sa ugradnjom.Ako je na akciji 130k+18-20k ugradnja ode to ihih. Moze konkretno neki model Daikin Perfera koja moze da zameni Mitsubishi SRK35ZS-WF SRC35ZS-W Kireia ,pa mozda i sacekam par meseci da dopunim budzet.
Nisi napisao dali je Kuca/Stan? I kakva je izolacija/stolarija?
Imas i Daikin Sensira 12 takodje veoma dobra klima i nekoliko clana su zadovoljni :)
Onda bolje za 130k da uzmem 18-cu osnovni mode SRK50ZSP-W,zar ne?
Pre toga bi ipak uzeo Daikin FTXF50D/RXF50D sa spoljnom od 47Kg :)

Poslednja izmena:
Prizemna kuca sa tavanom na kom je izolacija 20cm staklene vune,pafoni su gipsani,visina 220-230cm, PVC stolarija.Meni je generalno najbitnije da je pouzdana,stedljiva,,naravno sto tisa,sa dobrom servisnom mrezom i snabdevenosti sa delovima,eventualno osvetlenje daljinskoga.Sto vise senzora,motora i elektronike veca mogucnost za problem,isto kao kod kola. Kum ima Mitsubishi H.I. DXK12Z6-W/DXC12Z6-W,prezadovoljan je,ali isto stariji model koga nema na trzistu.
Uhh 47kg 145k :)

Imam ja vec staru siguricu x2 ;).Razmisljao sam da stavim i obicnu klimu,ali vec kad kupujem novu ajd inverter.

Prilozi

• wf-600x600-Magnohrom_TA_pe__4e6873d91ad09.jpg
    wf-600x600-Magnohrom_TA_pe__4e6873d91ad09.jpg
    43.6 KB · Pregleda: 4
Kao sto napisah imam ja on/off Mideu 12-cu i pristojno je leti koristim i ne dolaze preveliki racuni.Kada sam Mideu kupovao pre nekih 15-ak godina nije bilo toliko ponude,a razlika izmedju on/off i invertera je bila prilicno velika.Sad izmedju on/off osnovne verzije i inverter osnovne nije toliko drasticna,pa sam se odlucio za nju. Pre neki dan u nekoj prici covek pomenu neku Maxon kao pod grupa Midee,navodno su se dobro pokazale.Po meni bolje uzeti neku najosnovniju verziju neke Japanske nego ,,napucane" bez imene.Mogu da sacekam tamo mart i da skupim jos neku kintu,ali onda povecavaju cene,majstora za ugradnju cekas po mesec-dva.

@polaris jesi li razmišljao o parapetnoj klimi? AGYG12KVCB/AOYG12KVCBN Nordic imaš za 119.000 u "hladnoj prodavnici". 14kg unutrašnja, 38kg spoljašnja, NORDIC verzija.

Iskreno nisam.Vidim da nesto nisu preterano zastupljene kod nas,pa ne znam kakav je servis za njih i koliko je.Radio sam na gradjevini skoro 20god i u koju god sam kucu ili stan usao nigde ih nisam video.Izbegavao bih Fujitsu jer sam cuo da su zaguljeni servisi sto se delova tice,glavni uvoznik im daje na mrvice.Kontakirao sam danas jedan servis i za Mitsubishi kazu da delovi cekaju po 10-15 dana,a za Daikin su rekli da vecinu imaju na stanju.

Nije ti to auto da dvaput godišnje menjaš ulje i filtere, a jednom u par godina stabilizatore, poneku sponu i pločice, pa da sad brineš za delove. 😂
Imam 12LTCA od 2012-te i tri 12LMCE od 2018-te i nisu mi do sada trebali nikakavi delovi

Poslednja izmena:
Nije ti to auto da dvaput godišnje menjaš ulje i filtere, a jednom u par godina stabilizatore, poneku sponu i pločice, pa da sad brineš za delove. 😂
A gde je plivajuci zamajac :unsure:

@Topic
Ima i ova opcija:
Jedina mana trosi 3,6 l/h ali zato 295m² 💪
hecht_plinski_top_11766fb6c8.jpg

Poslednja izmena:
Od delova ima dizna i ventil za plin
@polaris ako te je strah kvarova i manjka rezervnih delova (šta god to bilo,) onda uštedi još malo pa uzmi taj Daikin Perferu. Ne kvari se ni Fujitsu ni Mitsubishi u odnosu na Daikin, ali eto kažeš da ima delova na stanju. Jedini kvar na klimi koji sam imao je na Vox iz 2005-te, prošle godine zamenjen kondenzator u primaru spoljašnje jedinice. Nakon 19 godina rada. To se kupi gde god...

U pravu ste obojca,ali takav sam.Ni ja na mojoj on/off Bogu hvala za 15god ni jedan kvar,ali je to jace od mene da razmisljam u napred.Dajte neki konkretni model Daikin perfere i Fujitsu,ajde i nju da razmatram kada kazete da je dobra?

Poslednja izmena:
Ako si ograničen sa budžetom, Daikin Sensira 18-ca FTXC50D u "Klik Bum Tras" je na akciji za 106.000. Jest' unutrašnja malena, al' spoljašnja ima 39kg

Pozdrav svima,

Koristim Mitsubishi Electric MSZ-HR50VFK/MUZ-HR50VF od avgusta 2024., prvenstveno za grejanje dobro izolovanog stana od 70 kvadrata. Planiram ugradnju jos jednog uređaja za lakše grejanje ostatka stana i kako bih rasteretio postojeću klimu.

Dvoumim se između Fujitsu i Daikin (FTXC, FTXF) modela kapaciteta 12.000btu pa bi mi dobro došlo neko iskustvo i savet, konkretno za grejanje.

U pravu ste obojca,ali takav sam.Ni ja na mojoj on/off Bogu hvala za 15god ni jedan kvar,ali je to jace od mene da razmisljam u napred.Dajte neki konkretni model Daikin perfere i Fujitsu,ajde i nju da razmatram kada kazete da je dobra?

FTXM35A/ RXM35A Perfera​

136-140 tisuća, akcija
inače, njena spoljna jedinica je 36kg, ako je to bitno

Pozdrav svima, trebam ovih dana da rešim klimu za prostor 60m², trgovina, 1 velika prostorija.
Trenutno mi je prvi favorit, a i majstor preporučuje= Midea extreme 18. Koristće se i za grejanje.
Da li ima nešto bolje za te pare?
Ne mogu dobaciti Japance od preko 100.000 dinara, preko budžeta su.

Nazad
Vrh Dno