Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Код јефтинијих клима, то што има нека опција на даљинском, не мора да значи да сам уређај подржава ту опцију, па бих прво проверио на сајту произвођача да ли ова опција подржана.

Код јефтинијих клима, то што има нека опција на даљинском, не мора да значи да сам уређај подржава ту опцију, па бих прво проверио на сајту произвођача да ли ова опција подржана.
Podrzava klima, senzor daljinskog izgleda ne radi. Ili neki drugi deo elektronike. Ne znam na koliko bi trebao da komunicira s klimom, u uputstvu ne pise a Google za TCL kaze 15min, da probam da snimim IR diodu.

Нема потребе да снимаш ИЦ диоду. Ако клима бипне када притиснеш тастер на даљинском, значи да је примила команду.

Znam da je primila inicijalnu komandu ali ne i da li nastavlja da komunicira sa daljinskim. Ne znam da li ne radi ta komunikacija ili senzor temperature.

Ако си залудан, активирај опцију и снимај 15-20 минута да видиш да ли даљински шаље информације.

Snimio, minut-dva nakon ukljucivanja iFeel zasvetli jednom i posle toga 20min nista.

Мораш мало да загрејеш или охладиш даљински после пар минута од активирања опције. Можда шаље сигнал само када дође до промене измерене температуре.

Valjda se za 20min dovoljno promenila temperatura u sobi? Jutros sam fenom zagrejao daljinski, bio je sigurno na nekih 35 stepeni a klima i dalje greje (bila podesena na 25).

Glupo je i odradjeno na daljinskom za TCL.Ne pokazuje temperaturu koju trenutno detektuje daljinac kada je ukljucen iFeel,nego samo zadatu.Na Tesla(AUX) kada ukljucis iFeel,pokaze koliko je trenutno stepeni tu gde se nalazi daljinac.

Valjda se za 20min dovoljno promenila temperatura u sobi? Jutros sam fenom zagrejao daljinski, bio je sigurno na nekih 35 stepeni a klima i dalje greje (bila podesena na 25).
Koliko si daleko udaljio daljinac od UJ?Ukljuci iFeel i udalji sto dalje od UJ.Ostavi da radi tako bar 24h,pa vidi onda sta se desava.

Ako ne radi tih 20min nece ni za 24h, udaljenost valjda nije bitna sve dok je klima u dometu.
Glupo je i odradjeno na daljinskom za TCL.Ne pokazuje temperaturu koju trenutno detektuje daljinac kada je ukljucen iFeel,nego samo zadatu.Na Tesla(AUX) kada ukljucis iFeel,pokaze koliko je trenutno stepeni tu gde se nalazi daljinac.
To jeste glupo, ni daljinski ni klima ne mogu da se koriste za pracenje temperature, aplikacija isto prikazuje samo zadatu.

Bitna je.Jer nije pored UJ ista temperatura kao na kraju sobe.Taj iFeel i sluzi da se daljinac postavi na drugom kraju,kako bi temperatura bila sto ujednacenija svuda.I ne da duva direktno u njega.

Zar vama klime uopste nemaju senzor temp kad je fitan taj iFell? Sta bi se desilo da ste na odmoru npr pa upalite preko app grijanje? Mislim ok, fino je to al opet....

I feel je zamišljen da daljinski staviš gde želiš određenu temperaturu, recimo ćošak ugaone garniture gde sediš, leziš i da klima pokuša da napravi ugođaj koji zeliš u tom mikro prostoru.

Ako si na odmoru, verovatno ti nije bitno da u nekom ćošku sobe imaš određenu temperaturu, to ćeš raditi/juriti kada dođeš sa odmora.

I feel je zamišljen da daljinski staviš gde želiš određenu temperaturu, recimo ćošak ugaone garniture gde sediš, leziš i da klima pokuša da napravi ugođaj koji zeliš u tom mikro prostoru.

Ako si na odmoru, verovatno ti nije bitno da u nekom ćošku sobe imaš određenu temperaturu, to ćeš raditi/juriti kada dođeš sa odmora.
Razumijem u potpunosti tu ideu, imao s i sam gree nordic koja je "nazalost" stigla sa felom, ali je apsurd da klime bez ifell nerade kako treba. Sto je jos gore ni sa ifell i prebacuje konstanto. Iako je jasno da nije u ovim vremenima lako uzeti dobru klimu ali ovo je haos koliko ljudi vec pre zime imaju problem. Jednostavno nije ni cudno sto odredjene marke neprolaze za odredjena trzista. I onda kad mi trgovac kaze kad ce se ispalatit razlika... Ova malo vise trosi al ta razlika treba 10 zima da se isplati 🙈🙈 a to kako radi nije bitno, dobro je.

Što znači da je neupotrebljiva za grejanje, sem neke hale ili garaže, jer maši temperaturu debelo

Što znači da je neupotrebljiva za grejanje, sem neke hale ili garaže, jer maši temperaturu debelo
Originalni model ove Tesle je TCL TAC-12CHSD/TPG31I3AH.Evo posle 24 dana od kako je ugradjena postavljena na 24°C i u sobi uvek 24-25°C.Bez iFeel funkcije.E,sada sta su ovi ,,strucnjaci'' iz Tesle,radili,menjali i po obicaju u..nj..i ko to zna?

Tesko da je na plafonu ista temperatura kao na krevetu, iFeel ipak znaci u odredjenim slucajevima.
Nije se ispostavilo, @Mugy izmislja neke svoje teorije. Bolje da je napisao kako njemu radi iFeel, koliko je aktivan (2h kao sto pise u uputstvu ili duze), kako se cuje spoljasnja i gas u cevima nego sto fantazira.

Kakav je to cudan I-Feel koji se deaktivira posle 2h? Znaci da treba covek svaki 2h da ga ponovo aktivira :unsure:

Jel si probao sa druge baterije? Jasno mi je da je u pitanju nova klima :)

Ne znam, ja aktivirao na daljinskom i vidim da se nije iskljucila ikonica ni posle 3.5-4h, ali ne znam da li radi ili samo tu ostane. U uputstvu pise:
iFeel.png

Imam TCL klimu uz koji je došao daljinski sa prorezom za cirkulaciju vazduha, ali nema iFeel dugmeta :D (ali ima dva ne obeležena - niti imaju ikakvu funkciju). Niti igde u uputstvu stoji iFeel opcija.

To je generički proizvod, pakuje se šta ima na lageru, flešuje sa odgovarajućim kodovima, štampa logo i nazivi dugmića. Ništa to ne znači.

To sve zavisi od klime do klime i od prostora do prostora. Imam Vox i perfektno radi i odrzava temperaturu na svom senzoru, iFell recimo ne radi dobro, previse osciluje temperatura na njemu, dok kad radi na svom senzoru radi tacno u pola stepena, tako da sve zavisi.

Nazad
Vrh Dno