Prošle godine sam dogrijavao jednu spavaću sobu od 25m2 sa Hisense. Ove ljeto sam adaptirao dvije spavaće sobe, u dnevni boravak 27m2 koja je povezana sa kuhinjom od 10m2, te spavaćom sobom od 15m2 u kojoj je ostao Hisense.OndaK OK
S obzirom da je Hisense vrlo teško odrzavao temperaturu na 20C na minusima u prijašnjoj sobi od 25m2, mišljenja sam da trebam uz ovaj Hisense imati dodatno 4kW na minusima, stoga sam se odlučio za 18k, tako da imam oko 6kW na minusima, a procjena je da bi u takvim ekstremnim uvjetima obe klime zajedno vukle iz utičnice 2-3kW/h, međutim ova 18k bi stalno radila, a 12k samo bi se povremeno palila ili nikako za grijanje , tako da je očekivati i manju potrošnju od 2kW/h zimi. Ljeti bi se 12k više koristila za hlađenje jer ima bolju poziciju, otvore se vrata i puše direktno u dnevni boravak, tako da ti ne smeta u dnevnom boravku ledeni zrak, a istovremeno bi se dobro rashladila spavaća pred spavanje. Ove godine već testirano, i meni osobno paše da mi ne puše hladno u dnevnom boravku dok sjedim.