Nije grška, lepo pišeSpoljna jedinica je teška 30kg.Evo link pa pogledaj.Ne znam gde si video tu težinu od 24kg.
![]()
DAIKIN FTXC35C/RXC35C WiFi ready inverter klima
DAIKIN FTXC35C/RXC35C WiFi ready inverter klima Kapacitet hladjenja: 11300 (4400 – 13000) BTU Kapacitet grejanja: 11900 (4400 – 16400) BTU Energe...www.bcgroup-online.com
Auu druže, daj prevedi ovo. Soba gore levo ima 1cm^2??? Šta piše dole levo? 2 Hisense Nordika ćenda ugreju 75kvm sa takvom izolacijom kao od šale. U prelaznom periodu će biti dosta pali-gasi, jer nema nizak minimum modulacije u grejanjuDali mi 2 hisense nordic zavrsile posao ta 75 m2
Sto se grejanja tice.izolacija 20 cm stiropor na spoljnim zidovima, plafon 20 cm vune?
Ovo je neka greška u podacim, ili šta već, ali EER/COP su očajno mali. Tu bih pre stavio ASYG18KMTE ako mora 18-caBurazer oće da ubaci klimu za grejanje. Šta mislite o ovome modelu? Ili nešto drugo za slične pare
![]()
Mitsubishi Inverter klima, 18K BTU, MSZ-HR50VFK/MUZ-HR50VF, Wi-fi | Ananas
Kupite proizvod: „Mitsubishi Inverter klima, 18K BTU, MSZ-HR50VFK/MUZ-HR50VF, Wi-fi” online, brzo i lako. Besplatna dostava preko 2.999rsd. Na vašem pragu do 4 radna dana!ananas.rs
Nekako mislim da ce pre biti da je naleteo na onu vrstu " majstora " gde ih je apsolutno briga za bilo sta od navedenog, nego " smlati to sto pre kako bilo " ( mozda drugacije i ne znaju, daj boze da gresim ) " ceka nas jos jedna ugradnja ", ili ga ceka neko dozidavanje nekog objekta da dovrsi 🙂Meni je jedino razumno objašnjenje, da žele maksimalno skratiti životni vijek uređaja i čim prije prodati novi i novu uslugu ugradnje.
Drugog rauzmnog - nema.
Isti slučaj, prostora kao u priči, još nakačili na prastare male nosače koje su zatekli, bilo im mrsko nabušiti još 2 rupe i staviti nosač za 18ku ili veći za 12ku... Majmunluk...
Ako su ono levo 15kvm i 16kvm, to su jako male prostorije da u njih staviš Hisense ili bilo koju koja ne ide nisko u grejanju. Pogotovo sa takvom izolacijom. Gledaj neku sedmicu, tipa Fujitsu 07kpca, 07kmce, ili Daikin ftxc20e, ftxc20e. U onih 44kvm vidi u Fujitsu temi, imaš povoljno Nordik modele. Cimaj Viacom, pitaj za KHCBN model (9-ka ti je puna kapa za 44kvm) ili bilo šta od Nordik varijante.Dali mi 2 hisense nordic zavrsile posao ta 75 m2
Sto se grejanja tice.izolacija 20 cm stiropor na spoljnim zidovima, plafon 20 cm vune?
Sa takvom izolacijom, Fuji 07 ili 09 u te dve male sobe a u 44 m2 ja bi stavio 18kmta. Eventualno ako oces da ustedis malo mozes dva kineza TCL sto nisko moduliraju u male sobe. Nordic modeli ti ne trebaju pogotovu Hisense Nordic ako pricamo o starom modelu jer on ispod 0 pali grejac od 150w non stop. Sto ima smisla kad nemas izolaciju ili ako ti je kuca na planini gde ima tipa 10 dana za redom da bude svaki dan -10.Dali mi 2 hisense nordic zavrsile posao ta 75 m2
Gree amber premijum 12 btu dali bi ona zavrsilAko
Ako su ono levo 15kvm i 16kvm, to su jako male prostorije da u njih staviš Hisense ili bilo koju koja ne ide nisko u grejanju. Pogotovo sa takvom izolacijom. Gledaj neku sedmicu, tipa Fujitsu 07kpca, 07kmce, ili Daikin ftxc20e, ftxc20e. U onih 44kvm vidi u Fujitsu temi, imaš povoljno Nordik modele. Cimaj Viacom, pitaj za KHCBN model (9-ka ti je puna kapa za 44kvm) ili bilo šta od Nordik varijante.
Ne, preveliki minimum, ne spušta ispod 500W iz utičnice, to je za neizolovan prostor. Biće ti pali-gasi režim. Poslušaj šta kaže ivanojle.Gree amber premijum 12 btu dali bi ona zavrsil
Posao? Za 44 m2
Čovek ima omotač od izolacije sa svih strana po 20cm!Zavrsila bi posao!
Sto se tice modulacije ne ide ispod 500w 🙂
U prelaznom periodu moze se rezim on/off izbegnuti sa I-Feel!
Kako su uspeli nabiti toliku klimu na nosace za 12k? Ona bude skoro knap na nosacima za 18k, bez motanja cevi pozadi…Meni je jedino razumno objašnjenje, da žele maksimalno skratiti životni vijek uređaja i čim prije prodati novi i novu uslugu ugradnje.
Drugog rauzmnog - nema.
Isti slučaj, prostora kao u priči, još nakačili na prastare male nosače koje su zatekli, bilo im mrsko nabušiti još 2 rupe i staviti nosač za 18ku ili veći za 12ku... Majmunluk...
Nemoj kontakt dobrog majstora, već neka ti neko iz centralnog servisa proveri o čemu se radi, pre svega zbog garancije, s obzirom da je onaj što ti je garanciju overio tebi nedsotupan. Možda je uređaj ispravan, ali je loše ugrađen. A možda je i do samog uređaja.Zdravo, ljudi!
Evo me opet, posle mesec dana, kao korisnik Haier Flexis 18 klime.
Pokušaću ukratko da opišem svoj problem. Kada je napolju vrućina od barem 28 °C, klima hladi na Cool 16°C i uključim turbo mod, ali komotno mogu da stojim ispred uređaja — nije preterano jak hladan vazduh. Sobu od 20 kvadrata ne može da spusti temperaturu ispod 24 stepena.
Kada noću spoljna temperatura padne na 23–24 °C ili manje, klima se često (ne baš uvek) pretvori u ventilator, a u stanu imam, na primer, 29 °C. Tada moram da isključim klimu iz šteker-utičnice da se isprazne kondenzatori, pa nakon 15–20 minuta kad je ponovo uključim, ponovo počne da hladi ali sa jačinom hladjenja i dalje postoji problem.
Testiranjem preko mobilne aplikacije primetio sam da kada pali kompresor klima nikad ne radi jače od 51% (programer sam i ne pitajte me kako sam to video). Pokušavao sam da uključim režim I FEEL na daljinskom upravljaču kako bi očitavao temperaturu s njegovog senzora. Daljinski sam namerno postavio pored internet rutera, gde konstantno pokazuje 35 °C, ali posle nekih 5 minuta deluje kao da klima zaboravi da je uključen I FEEL i ponovo očitava temperaturu unutrašnje jedinice, sve u svemu ne promeni jačinu hladjenja iako je 16°C podešeno a klima očitava da je 35°C. To vidim u mobilnoj aplikaciji, jer prikazuje trenutnu temperaturu spoljne i unutrašnje jedinice, a kad je aktivan I FEEL, umesto unutrašnje jedinice prikazuje očitanu vrednost sa daljinskog upravljača.
Da li je neko imao sličan problem? Pišem vam u nadi da je neko već naišao na ovo i da bi mogao da mi pomogne ili da me uputi na pravi način. Svakako planiram sutra da pozovem dobavljača od koga sam kupio klimu, pretpostavljam da će mi dati rešenje ali i nisam siguran. Majstor koji mi je ugrađivao uređaj je van zemlje već dva meseca. Ako imate kontakt nekog dobrog majstora u Nišu dajte mi kontakt i to znači 🙂
Hvala svima unapred!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari