Nedavno mi se počelo čuti čudno lupkanje turbine na Daikin FTXF35D, koje je vrlo tiho i čuje se najviše noću kada je potpuna tišina. Iritiralo me i rastavio sam je, izvadio piksnu od turbine video da je potpuno suva kako sama piksna tako i osovina turbine.. Uzeo tovatne masti, namazao malo oboje i resilo je stvar. Valjda kako sam češće vadio turbinu i prao, sišla je ta mast.
Tako da, ako imate čudnih zvukova a pristupačno je, možda je ovo jedna od prvih stvari koju bi ste trebali pogledati..
Evo i snimak dotičnog zvuka, zanimljiva stvar je što je bio potpuno van ritma, nije da konstantno češe nego dodje i ode.
Kuca je u pitanju izolacija je 5 cm u podu.Kakva je izolacija u podu? Kuća ili stan? Za kuću, sa 5cm u podu @-10°C gubiš oko 2.5kW, a bez izolacije u podu oko 3.5kW.
Ima 45m2 otvoreni + 12m2 kuhinja i hodnik od neki 4m2! A kasnije ce da kokne u spavacu od 15m2 neku 9btu!Samo ne znam kako će se toplota rasporediti u tih 60kvm. Jel' to otvoren prostor?
Pa nema je vise nazalost Amber 9 PremiumDal' mu je bolja 9-ka Amber za to što mu treba? Ako modulira niže (uslovno rečeno) u odnosu na 12? I ako je kod tebe isto kuća. 12&ca će sigurno odraditi to, samo je pitanje prelaznog perioda i pali-gasi režima
Toshiba... jos Daisikai auuuu brutalna masina, bolja od moje sigurno bar za 50% ali bila mi je je stvarno preskupaToshiba Daiseikai vs Mitsubishi SRK ZSX? Tesno Boga mi, ne bih znao kome li se carstvu privoleti
Pa to ti je prinudno rešenje ako baš nemaš teorije da napraviš pad i te pumpe su namenjene za to.Vidim sad (na 9.25) da je stavljao pumpu. Je l' to nešto potpuno kompatibilno sa klimom ili budženje? Radi potpuno automatski?
Za to ti je dušu dao luster ventilator. Osim što ti ne smeta on i ne duva jako. Tačnije ima i on podešavanja za brzine kao i za pravac duvanja to jest da li da duva na dole ili da izvlači na gore.Znam da bi najbolje bilo da svaka soba ima svoju klimu ili unutrašnju jedinicu (kod multisplit sistema), ali je to meni bilo finansijski neizvodljivo. Zato sam čitajući prethodne postove gde je nego rekao da bi bilo pametno da kupi ventilatore i stavi ih na kritičnim tačkama odlučio da uradim i ja tako. I mogu da kažem da je to dobro rešenje. Verovatno nije odlično kao kad bi stavio još 2 klime u 2 prostorije koje ih nemaju, ali je dobro rešenje. Stavio sam po jedan ventilator srednje veličine ispred svake sobe koja nema klimu. I sada ja mnogo bolje. Bolja je distribucija hladnog vazduha. I to kad je ventilator na minimumu. Efekat je bolji kad se stave na maksimum. Ali nije baš prijatan osećaj duvanja. Naročito u maloj dečijoj sobi. Za spavaću može i maksimum, jer je veća.
Ako misliš da li će da hladi, to hoće sigurno. Ja sa 12kom hladim ceo stan od 70m2 a vrata najdalje sobe su udaljena od klime sigurno 10m pa soba ide u stranu a klima je u drugoj velikoj sobi i duva prema hodniku. Temperaturna razlika je plafon 2 stepena a mahom je oko 1 stepen pod uslovom da radi non stop.Je l' stavljao neko ovako kako meni treba, u hodnik, a da hladi prostorije pored? Stavio bih 18icu. Imala je baba ispod mene al *** odavno je u Valhali
Covek se buni sto se na netu prodaje takodje kao Amber Comfort Pro, Pro Smart UV itd.Nema vise Comfort, samo Pro
Gree Amber Pro negde se prodaje i pod nazivom Gree Amber Pro Smart UV!dobro hvala ti , a mozes li da mi das tacne oznake klime jer ne mogu da se snadjem bas. Negde pise comfor pro, negde samo pro. I dali je to klima koja kosta oko 75.000 din ?
Pa sve zavisi gde se kupi!Nisam siguran da je Amber pro dobar izbor ako će da stoji u prostoriji od 16m². Imam je ja, stoji u spojenom prostoru od 35 kvadrata i duva kroz vrata i pokriva još 10-15.
Ima visoku modulaciju na grejanju, tako da mislim da bi radila kao on/off često. Au kad skoči cena toj klimi toliko. Ja sam je uzeo u decembru za 70 hiljada okruglo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari