Po pravilu da, u praksi ne. Kod nekih (uglavnom jeftinijih) klima, cesto se zna desiti da krene da mrzne prvo pri dnu pa onda ostatak, konkretno kod novijih vox klima, chigo i slicno. Mada ako je sve ispostovano trebalo bi da bude ravnomerno al aj..Izmenjivač beli odnosno mrzne ravnomerno. Serviser treba da ih pogleda nisu one uredu nešto. Koliko se secam da si pisao ti si ih skidao odnosno nije prva montaža.
Neznam dali se sjecas kad je meni falilo gasa slao sam slike ali nije ovako ravno bilo vec sa strana neravmjerno ledilo. Takodje vidilo se na holenderima da mrzne. Takodje nije grijala kao na pocetku i nije mogla da povuce max struje.Фали гаса.
To je kad te jeftinije klime ne umiju da odrade defrost, pa se krene preostala vlaga od njega taloziti i lediti.Po pravilu da, u praksi ne. Kod nekih (uglavnom jeftinijih) klima, cesto se zna desiti da krene da mrzne prvo pri dnu pa onda ostatak, konkretno kod novijih vox klima, chigo i slicno. Mada ako je sve ispostovano trebalo bi da bude ravnomerno al aj..
Osim toga, u samom startu kad je klima cista tako radeTo je kad te jeftinije klime ne umiju da odrade defrost, pa se krene preostala vlaga od njega taloziti i lediti.
Koliko ona tebi na max povuce struje?Ove moje krenu ravnomerno da lede ali ti gornji delovi nikad nikakva aktivnost…2 puta sam možda uhvatio jednu da zaledi gornji deo i to samo kad je radila sama i na nekom blagom plusu. Holendere sam proveravao čini mi se na nekom plusu i naravno nije bilo leda. Na maxu prze i Cop na razlicitim temperaturam je uvek bio 3,4,5,meren onim laserskim sokocalom.
Sutra ću do komšije u dvorište pa ću vidim na minusu kakvo je stanje. Lule su skinute naravno. Imaju one snage,greju lepo kada proluftiram recimo pa dignu na 700-800 ali mi je ovo oko izmenjivača zbun i taj glupi DF algoritam, totalno drugacije ponašanje na minusima u odnosu na ono sto su pisali vlasnici 35zsw.
Unutrašnja je zs-w,proizvodnja 2023. Sutra ću snimim koja je spoljna,w1 ili w2.
Oko 1.5Koliko ona tebi na max povuce struje?
To sto govorim, govorim iz iskustva, kad je dosao kolega koji servisira Daikin dugi niz godina mi je isto potvrdio. Ako nema dovoljno gasa nemoze da povuce max struje. Moja klima povuce na max 2300w ugrubo, zaboravio sam sad tacno, kad je falilo gasa vidio sam da sve vise opada ta snaga u povlace ju struje a onda naravno i onda se osjeti pad temparature, bori se da zagrije a nemoze itd. Kod mene je tada lagano curilo i od jednom rapidno opala snaga. Takodje Mitsubishiev serviser mi je rekao i potvrdio to isto.Odakle tebi @Boy_81 da ako nema gasa ne povuče maksimum struje? Nema mi logike, klima će da vuče struju e sad koliku će toplotu da daje to ima smisla ako fali gasa.
Apropo gašenja mitsubishi srk35zs-wf na temperaturama ispod nule trenutno -2 po prognozi, u kuhinji rerna radi pa je niža potrošnja nego bez rerne ali nema gašenja. Čak sam i temperaturu grejanja spustio na 21. Temperaturu koju pokazuje spoljnja jedinica je -1.7.
Ma ovo nije ispravno. Na koliko radi df?evo i kod mene samo sto je moja 25zsw
Setovana na 24,spoljna -2,da ne ponavljam prostor i izolaciju. Peak-ovi su dF
Pogledajte prilog 474676
Nemam dosta 85 do 90 m2 pokrivaju dve srk35zs-wf. Meni se ne gase rade sve vreme. Ne kupuje mi se tapo za 3000 ali na kraju ima da je uzmem.Verovatno dosta imas m2 i ne moze da pregreva i da reaguje odmah senzor
Kod Nemci svaka soba ima svoju klimu 20/25 ili 35srk pa rade dosta kao on/off
Isto kao kod bugari... Pa jedan clan rekao da ostavi vrata otvorena na sobu i eno nema da gasi nego prdi/radi ceo noc![]()
Evo kod Svabu kupio novu srk20 u Novembru i imao vec poblem sa spoljnu jedinicu pa morali da zamene spoljasnu zbog EEV ventilevo i kod mene samo sto je moja 25zsw
Šta to znači? Tek od -8 povećava jel tako?Pogledajte prilog 474677
Po ovome kompresor na 35tici ima veci minimum nego kompresor 20/25tica pri -10C i nizim temperaturama, a isti rps pri -2C i ispod.
Pa ova ne izlazi iz df?Evo kod Svabu kupio novu srk20 u Novembru i imao vec poblem sa spoljnu jedinicu pa morali da zamene spoljasnu zbog EEV ventil
Prevod:
Nova spoljna jedinica došla je pod garanciju
I evo, sada možete čuti kako EEV klikće kada se napon napajanja primeni na AG. Mizerne vrednosti COP-a su takođe stvar prošlosti. Mitsubishi SRK20 (MonoSplit) sada ima veoma sličan COP kao moj Daikin.
Novi SRC20 ima dosta taktova, iako se može podesiti. Čini se da ako je spoljna temperatura preniska snaga ne ide ispod 450W, iako bi mogla da padne na 200W.
Ne druze rezim pali/gasiPa ova ne izlazi iz df?
Vrlo lako da ti fali plina, upravo si i sam spomenuo ono sto sam ja gore napomenuo kad se meni desilo. Koliko ti max izbaci temp?Kod mene ne izlazi isto iz dF kao sto se vidi…i onda posle dF ona juri da vrati temperaturu pa se zalece i troši vise.postigne šta treba pa onda novi DF i faktički Udje u petlju i rezultuje da je danas potrošila skoro 12 kW u 27 OK izolovanog prostora. Na +2 recimo radi na 250-300.
Eh da, poprilično sam siguran da je na tom Bugarskom forumu neko pisao i za zsx da spusta brzinu duvanja posle nekog vremena kada dostigne temperaturu. Znam da se postavljalo pitanje negde,možda sutra nadjem da ne vadim sada komp.
Probaj druze Silent i Fix Fan 4 onda ne bi trebala da se zalece (mislim na potrosnju da dize) i mozda ce duze da joj treba sa DFKod mene ne izlazi isto iz dF kao sto se vidi…i onda posle dF ona juri da vrati temperaturu pa se zalece i troši vise.
4 izduv dok sam u sobi ne dolazi u obzir, ostavicu je preko noći pa ću ujutru vidim graf ondaProbaj druze Silent i Fix Fan 4 onda ne bi trebala da se zalece i mozda ce duze da joj treba sa DF
Nista te ne kosta
To sam isto citao
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari