Srecna Nova Godina svima

Treba mi pomoc.
Da li je realno da ne mogu sa Gree Amber pro 12k i Daikin FTXC25 da ugrejem 60- ak kvadrata kuce?
Nova pvc stolarija, spoljni zidovi 80cm debeli (cigla, zemlja, slama- vojvodjanska kuca), plafon 20cm + spustio sam ga jos 10cm sa gipsom.
Pre spustanja plafona i zamene stolarije 50god stare, letos je u kuci bila milina, bez klime, na spoljnih +37-38c. Kuca ima dobru izolaciju.
Racunao sam da ce najgori scenario biti: dnevna i kuhinja ( gde se nalaze klime) da ce biti pretoplo, da bi ostalim prostorijama bilo ok.
Medjutim, sinoc oko -3c i magla...kuhinja Gree jedva nekako dogurala do 24c ( do22c lagano) a u dnevnoj Daikin podesen na 25, a u sobi 20c i ne moze vise.
Dnevna ima otvoren prolaz prema hodniku, gde su ulazna vrata, ali opet mi ne ide u glavu da ne moze u toj prostoriji da nagura na 24c pri spoljnih -3c.
Isle su u defrost na svakih sat vremena ili cak i cesce.
Daikin ima 5m instalacije, Gree 4m, SJ odmaknute od zida 15ak cm.
Iskreno, da mogu kuhinju i pogotovo dnevnu da ugrejem na tih 24c a u ostalim koliko bude- bude, bio bih zadovoljan.
U kucu se jos nismo preselili, donekle je namestena, ali smo odlucili da tu docekamo NG i skoro se smrzli

Vrata od kupatila, spajza i male sobe( iza kuhinje) sam drzao zatvorena.
Ima neko savet- predlog?
Hvala
Pogledajte prilog 474150