Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

da li moze da bude zbog lose montaze ili sl...klima nam ovih dana kako je primecen problem od strane komsije stoji stalno na 26c i to je taman da nam bude prijatno..imam neki utisak da stavim na manje da bi bilo hladno u stanu

I koliko prostor grijes i kakva su izolacija i stolarija ? Ne naletih da si pisao

Normalno je da kondenzuje tj curi. Pogotovo sad kad je vlazno vreme a temp oko 0

Kako ko duze drzi klime, sve bucnije i gore su, obe komsijske kad upale, zidovi podrhtavaju. To je problem koji nam polako dolazi, narocito sto prolazi 10-15 godina od one prve masovne ugradnje klima.

Je l neko ugradjivao one gumene anti vibracione podloske? Je l pomazu? Je l hoce to serviseri klima uopste da dolaze i ugradjuju?

Meni su pomogle u toj meri da sam bio u cudu nakon postavljanja istih. Vec sam imao u glavi da se ta klima zameni, ali reko aj da pokusam. Inace nije imala nikakve podloske.
U lokalu koji je u sklopu kuce je neka on-off 18-ica, to kad se ukljuci ( i to na hladjenju ) unutra nemas gde da se sklonis, bukvalno cela kuca bruji.
Toliko mi je to bilo nepodnosljivo da sam odmah ujutru ( ukljucili su klimu nesto poslepodne ) izguglao koje su najbolje gumice itd, porucio, i zvao servis da ljudi to nameste.

Te noci sam morao da uzmem da pijem, iako nisam bio planirao, jel od spavanja, a i sedenja nije bilo govora.
Ta klima je oduvek tu, ali je lokal neko vreme bio prazan, pa kasnije neki nisu ni ukljucivali klimu, i onda ovo iznenadjenje. To je verovatno ovo sto kazes, da sa godinama se to razdrnda, sta li, i nastanu problemi.

Za servis u tvom slucaju vec zavisi mozes li naci ljude voljne da to urade. Ja sam imao srece da se to odmah resi, a za gumice, bitno da budu takve da sraf-metal ne prolazi kroz njih, ja nasao na KP, bio je 10 eura set od 4 gumice.

Kad je to postavljeno, kad sam se probudio, mislio sam da su dole iskljucili klimu, pa kad sam detaljnije ispitao, klima radi, i bas sam se morao potruditi da cujem neke vibracije ( ako prislonim uho na zid, pa blaaago cujem da nesto kao melje ) ali ovako normalno, nema nicega, neverovatno, ali je tako, bar u mom slucaju.
Raspisao sam se jel se setih kakav je to pakao, mozda kod tebe nije toliko strasno, ili bolje podnosis, ali eto, pomoci ce ti u svakom slucaju ako dogovoris s komsijama da postave, pa na kraju i ti sve organizuj i pokrij troskove.
Ovo kod mene, da nije moj lokal, i 1000e po gumici bi dao da se to resi, ili da se odmah iselim, eto koliko grozno je to bilo.

Meni su pomogle u toj meri da sam bio u cudu nakon postavljanja istih. Vec sam imao u glavi da se ta klima zameni, ali reko aj da pokusam. Inace nije imala nikakve podloske.
U lokalu koji je u sklopu kuce je neka on-off 18-ica, to kad se ukljuci ( i to na hladjenju ) unutra nemas gde da se sklonis, bukvalno cela kuca bruji.
Toliko mi je to bilo nepodnosljivo da sam odmah ujutru ( ukljucili su klimu nesto poslepodne ) izguglao koje su najbolje gumice itd, porucio, i zvao servis da ljudi to nameste.

Te noci sam morao da uzmem da pijem, iako nisam bio planirao, jel od spavanja, a i sedenja nije bilo govora.
Ta klima je oduvek tu, ali je lokal neko vreme bio prazan, pa kasnije neki nisu ni ukljucivali klimu, i onda ovo iznenadjenje. To je verovatno ovo sto kazes, da sa godinama se to razdrnda, sta li, i nastanu problemi.

Za servis u tvom slucaju vec zavisi mozes li naci ljude voljne da to urade. Ja sam imao srece da se to odmah resi, a za gumice, bitno da budu takve da sraf-metal ne prolazi kroz njih, ja nasao na KP, bio je 10 eura set od 4 gumice.

Kad je to postavljeno, kad sam se probudio, mislio sam da su dole iskljucili klimu, pa kad sam detaljnije ispitao, klima radi, i bas sam se morao potruditi da cujem neke vibracije ( ako prislonim uho na zid, pa blaaago cujem da nesto kao melje ) ali ovako normalno, nema nicega, neverovatno, ali je tako, bar u mom slucaju.
Raspisao sam se jel se setih kakav je to pakao, mozda kod tebe nije toliko strasno, ili bolje podnosis, ali eto, pomoci ce ti u svakom slucaju ako dogovoris s komsijama da postave, pa na kraju i ti sve organizuj i pokrij troskove.
Ovo kod mene, da nije moj lokal, i 1000e po gumici bi dao da se to resi, ili da se odmah iselim, eto koliko grozno je to bilo.
I koje si to gumice uzeo, imas neki link, sliku..?

Ukucate amortizeri za klime i birate, imam one sto lice na pescani sat, vidim da su 2x jefriniji od linkovanih iznad. Meni su bili potrebni za posle defrosta, kada se razlecu masine, culo se malo, sada je to bas svedeno na minimum. Inace ako je spoljna jedinica lako dostupna, ne treba majstor/serviser, samo pazljivo.

Ja imam ovakve i prezadovoljan sam. Po meni je to spas za klime koje tresu, nije kao klima koja ne trese ali ogromna razlika.

Prilozi

• Screenshot_2024-12-15-10-49-07-188_org.mozilla.firefox.jpg
    Screenshot_2024-12-15-10-49-07-188_org.mozilla.firefox.jpg
    69.4 KB · Pregleda: 81
  • Screenshot_2024-12-15-10-48-56-990_org.mozilla.firefox.jpg
    Screenshot_2024-12-15-10-48-56-990_org.mozilla.firefox.jpg
    66.8 KB · Pregleda: 82
Ukucate amortizeri za klime i birate, imam one sto lice na pescani sat, vidim da su 2x jefriniji od linkovanih iznad. Meni su bili potrebni za posle defrosta, kada se razlecu masine, culo se malo, sada je to bas svedeno na minimum. Inace ako je spoljna jedinica lako dostupna, ne treba majstor/serviser, samo pazljivo.
Ja juce totalno majstorski nepismen zamenio plovak na generit kazancetu, tutorijala na yt koliko hoces, a ovo, ako je spoljna dostupna, bas tako, vecina mogu sami resiti, samo sa malo osijecaja :)
Ja imam ovakve i prezadovoljan sam. Po meni je to spas za klime koje tresu, nije kao klima koja ne trese ali ogromna razlika.
Ovakve prvi put vidim, mozda su i bolji od ovih okruglih

Je l ima moderatora da ovo stave u pinned?
Ako nekome treba pomoc za ovo onda... 🙈
Ako su zeznute za pristup, treba pomoc

Treba imati na umu da amortizeri nekada pomognu a nekada ne, sve zavisi sta je tacno uzrok zvrndanja ali ne mogu ni odmoći. U svakom slucaju kada se kupuju treba kupiti kvalitetnije jer jeftini se brzo pocnu raspadati od sunca ljeti i hladnoce zimi

Spominjali su se ovde na forumu Fischer anti vibracioni nosaci spoljnje jedinice. Poprilicno su skupi (nasao sam na jednom mestu 730din najjeftinije po komadu), a sada da li vrede toliko ne znam. Izgledaju veoma kvalitetno ali takodje tako izgledaju i ovi par postova iznad sto su 4 komada 10e na K/P.

Poslednja izmena:
Da stavljam video zapise ? 4+ metara su cevi...srafovi za nosace su da nose 100 tona. Znaci ne sme nista ni makac da se pomera. I u savrsenoj horizontali.

Nema pravila. Moze da bude ispustena u transportu a da se to fizicki ne vidi, a unutra nesto se otkacilo i zvecka.. Moze biti Vox od 300€ ili Daikin od 1300€
Onda ide reklamacija
Svaki sraf se proveri srafcigerom ako zvecka. Unutra i spolja.
Mislim da je poenta u cevima najvise jer tu je pritisak i razlika u temp

Daikin svakih sat ipo u defrost veceras. Ubi je magla i 0c. Zavrsi defrost za 5min i nastavi svoje kao da nista nije bilo. Bez zaletanja sto je najvaznije, dovoljno brzo odradi df da ne padne temp drasticno.

Prilozi

• 94B19BAF-572D-4DBA-A7CA-F9828DA54B17.png
    94B19BAF-572D-4DBA-A7CA-F9828DA54B17.png
    68.3 KB · Pregleda: 46
Suvišni postovi su pobrisani, a podeljeni su i kazneni poeni. Vređanje u alkoholisanom stanju, suptilno trolovanje i reklamiranje nije dozvoljeno na ovom forumu. Sledeći put pored kaznenih poena ide i trajno udaljavanje iz teme. Ovo je javno upozorenje svima !!!

pozdrav drugaru
koju klimu preporucujete za grejanje dnevne sobe od 40 m2 do 90.000din?

Ako je kuća u pitanju, i nema nikakve izolacije onda je mrka kapa. Za te pare i 40kvm bez izolacije neki kinez, 18-ca. I to da ne udari mnogo jaka zima.

Ako je kuća u pitanju, i nema nikakve izolacije onda je mrka kapa. Za te pare i 40kvm bez izolacije neki kinez, 18-ca. I to da ne udari mnogo jaka zima.
to mi je samo da premosti jednu zimu dok ne dodje parno grejanje

Imaš li šanse da staviš izolaciju na ploču iznad tebe? Makar taj plafon da ti je izolovan.

Nazad
Vrh Dno