Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Ta sitna prasina od tepiha,cebadi,odece...sto se i ne vidi,se najvise skuplja na filtere zimi.

Iz odredjenih razloga odlucili smo se da pozicije klime budu ovde gde su crveni krugovi. Kvadratura prostorija stoji u legendi. Jel ima neko predlog koje klime uzeti?

Stan se jako dobro greje, a bice i nova PVC stolarija sa obe strane stana. Klime bi bile koriscene samo tokom najtoplijih meseci. Soba broj 4. je ubedljivo najtoplija u stanu. Da li gledati dve slabije 9ke, ili mozda neko misli da ovde 12tica moze da dobaci i do drugih prostorija potencijalno?

Screenshot 2024-12-10 at 2.55.01 PM.png

Imam Hisense hi Comfort kad namestim na 28c ona u sobi odrzava na 25c modulira od 300-600w. Medjutim danas sam uzeo Hisense X slucajno sa njenog daljinskog posaljem ovoj klimi. Sada klima odrzava tacno koliko joj zadam I modulira od 250-300w.😂🙏

Поново ја :D
Избор за климу је пао на три "слова":

1) Амбер Про 12к
2) Амбер Ултра 12к
3) Premium Airy 12k

Укпан простор је цца 35-40м2.
Дневна соба у којој ће се клима налазити је 16м2, нова ПВЦ столарија, одлична изолација. Шта би била ваша препорука и због чега?
Бојим се да је Амбер Ултра иако најбоља на нижим температурама прејака за овакав простор. Клима ће бити једино грејно тело.

1) Амбер Про 12к
2) Амбер Ултра 12к
3) Premium Airy 12k

Дневна соба у којој ће се клима налазити је 16м2, нова ПВЦ столарија, одлична изолација. Шта би била ваша препорука и због чега?
Бојим се да је Амбер Ултра иако најбоља на нижим температурама прејака за овакав простор. Клима ће бити једино грејно тело.
Pro ili Airy

1) Амбер Про 12к
2) Амбер Ултра 12к
3) Premium Airy 12k

35 kvadrata? To je smesno. Moze i Clivia to da resava, a izolacija odlicna kazes.

Ja grejem slicnu povrsinu.trenutno bez zidne izolacije. Sa hisense x pro bez problema. Potrosnja izmedju 350 i 500 wati.temperatura stelovana na 23 stepena

1) Амбер Про 12к
2) Амбер Ултра 12к
3) Premium Airy 12k

Ja moju mideu brezeles kada stavim na 23c, ona ne spusta ispod 700w. 3 zida se greju i na tavanu na ploči izolacija vuna 10cm. Ko je ovde lud ?

35 kvadrata? To je smesno. Moze i Clivia to da resava, a izolacija odlicna kazes.
да, стиропор 10цм, цигла 35цм, вуна 5 цм.

Наручена Амбер Про, Боже помози, јављам се са модулацијом и кроз пар месеци са потрошњом

To je ful izolacija, nema potrebe za Amberom al ajd, kako god. Ne ulazim u tu pricu.
A za 23 stepena 700w je puno, onda znaci na 26 ce da vuce vise od kilovat? Da li je to bas preciznih 23 ?

Kad se stavi na 23c i 60% brzina duvanja, ode potrosnja i preko kilovat 🤣
Da bih smanjio potrosnju na 400-500w stavim na 20c i brzinu duvanja na 5-10%

Mission i Extreme trose mnogo vise struje ako ventilator nije na 100%, verovatno je problem i kod tvoje + ne znam kakva ti je izolacija, ali sam gotovo siguran da je ovo prvo problem.

Jesi li ti probo duze da drzis tih 23c i jaci ventilator? Logicno je da povuce u pocetku, jaci ventilator znaci i bolje mjesanje vazduha pa pokupi hladan vazduh iz prostorije. Ti kad spustis temp i skroz mali ventilator on zagrijava samo blizinu klime. Nisam pratio kvadraturu i izolaciju...

Ako imas aplikaciju, prati, kada podignes brzinu duvanja, veca kolicina vazduha se izmijesa, pa senzor temperature na klimi ocitava manju temperaturu nego sto je i samim tim povecava se i potrosnja, ako je ostavis da radi jedno vrijeme trosice ti i ispod toga. Kad ventilator smanjen, ona je nabila temperaturu oko sebe pa potrosnju smanjuje.
Edit: Ja i @Boy_81 rekosmo isto, nijesam vidio njegov post.

Poslednja izmena:
Meni vox 12 ce setovane jedna na 22 23c a druga 25 26c i nema razlike uvek cepa preko 500w, jedna bolje radi na auto a druga na fan 4

да, стиропор 10цм, цигла 35цм, вуна 5 цм.

Наручена Амбер Про, Боже помози, јављам се са модулацијом и кроз пар месеци са потрошњом
Moja Amber pro12 ne ide ispod 500w vec pali- gasi, na setovanih 22c.
Kada se setuje na 25-26 onda satima ne ide unstand by, vec varira 500-700w ali siba sa grejanjem kao.luda.
Skoro ista velicina prostorije u kojoj se nalazi, sa otvorenim vratima.
Isto nova PVC stolarija i odlicna izolacija...medjutim kuca je jos 70% prazna, samo zidovi goli...nisu bas realni uslovi, ali ispod 500w ne ide kod mene. Ali greje!Screenshot_20241208_230854_Tapo.jpgScreenshot_20241208_230904_Tapo.jpg
Pisao sam pre 2 dana u temi Amber Comfort, doduse.

Jesi li ti probo duze da drzis tih 23c i jaci ventilator? Logicno je da povuce u pocetku, jaci ventilator znaci i bolje mjesanje vazduha pa pokupi hladan vazduh iz prostorije. Ti kad spustis temp i skroz mali ventilator on zagrijava samo blizinu klime. Nisam pratio kvadraturu i izolaciju...
Jesam. 23c i jacina duvanja na 80% - potrosnja 800w, pa digne i preko 1.1kw. Čim povecam brzinu duvanja, podigne potrosnju naglo. Midea brezeless 12

1000005769.jpg
@muroslav zv
Zavisi dosta od toga da li se greje i hodnik. Ako se otvore vrata u sobi bude oko 22c maks.

Tek sad vidim da se Mitsubishi MSZ-HR25VF sklapa u Turskoj...
Neko rece za Daikin da ima kao neka razlika u Daikin iz Ceske i Daikin iz Turske
Kako je to kod Mice?

I za 18kmta pise na pola sajtova made in china. Meni stigla svuda pise made in taiwan

Tek sad vidim da se Mitsubishi MSZ-HR25VF sklapa u Turskoj...
Neko rece za Daikin da ima kao neka razlika u Daikin iz Ceske i Daikin iz Turske
Kako je to kod Mice?
Ma.. FTXF Turska, FTXC Malezija, ovi modeli iznad mislim da su Ceska.. Ima (male) razlike naravno kad prvo uredjaj nije iste klase kao ovi ulazni modeli, doduse na to i ne utice zemlja porekla😁
Mislim da se dosta tih ulaznih modela Mici radi u Turskoj ako se ne varam, cak vec neki duzi niz godina.

I Bosch pravi svoje kucne aparate na vise mesta, pa svuda drze neki standard. Razlicite serije aparata u razlicitim drzavama, npr Serie 4 Poljska, Serie 6 Turska ili Spanija, Serie 8 Nemacka..

Nazad
Vrh Dno