Ja imam Daikin FTXF35D Sensira i imam samo 10 cm stiropor, na spoljnim zidovima. Gore poluotvorena ploča, dole garaže. 45m² sam grejao od polovine decembra i do maja mi ukupno potrošila 60€, što je 10€ mesečno prosek. 25°c, 24h, fen na auto, ne znam koliko su bolje Comfora i Perfera ali razmisljam koju da kupim još jednu samo zbog izjednačavanja temperature jer ako su više prostorija u najdaljoj bude dva, tri stepena niže. Evo ti koliko ja trošila i koliko trenutno modulira 236w, inače ide najniže na 160w na grejanju i 130w na hladjenju. Uglavnom Mitsubishi, Daikin, Fujitsu i nećeš pogrešiti. Sa takvom izolacijom svaka će trošiti malo. Držim na 22°c, ona greje na 25°c, Daikin ima tu razliku od 2-3 stepena, ali održava precizno.Pisao sam više puta, ali nisam uspeo da dobijem potvrdu.
Pa sam hteo da saslusam predloge i da na osnovu toga donesem zaključak. Prostor nije veliki, 40 kvadrata, odlično je izolovan sa PVC stolarijom, unutra vuna 5cm spolja stiropor 10cm, zid pečena cigla 30cm (ukupna debljina zida 52cm).
Nisam pominjao uslove prostora jer svakako će biti isti koja god klima da dodje.
Otprilike sam svestan pouzdanosti klima, njihovih softvera, ali bih hteo sa čujem i savete ljudi koji se bolje razumeju, koje klime su se pokazale kao ekonomicne kroz potrošnju kWh.
Oko 1k €, ne znam da l bi na ovu izolaciju veća cena opradavala ulaganjeKoliko si planirao da izdvojis za klimu?
Fan je bio umjeren 3/5 crtica. Cini mi se da zina fena nema veze sa potrosnjom i modulacijom. Stavim jednu crtu, pa onda postavim 5 crtica, pogledam na pametnu uticnicu kad ono nema promjene u snazi.Auto-Fan ili Fix Fan?
Na koja krilca misliš?Da li ispod 490W klima podigne krilca?
Ne moze to odmah da se menja(modulacija)Fan je bio umjeren 3/5 crtica. Cini mi se da zina fena nema veze sa potrosnjom i modulacijom. Stavim jednu crtu, pa onda postavim 5 crtica, pogledam na pametnu uticnicu kad ono nema promjene u snazi.
Fan 3 i krilo na predzadnji polozaj na dole ne skroz na dole...Koji modnmi preporučuješ da stavim, tj koji je optmalan?
Na ona pilecaNa koja krilca misliš?
Ne moze to odmah da se menja(modulacija)
Fan 3 i krilo na predzadnji polozaj na dole ne skroz na dole...
Na kraju ce da vidis sam kako tebi optimalno odgovara
Na ona pileca
Krilo sto mozes da setujes gore/dole..
Kad klima dostigne zadatu i prebaci preko +2c(Gree) onda gasi se klima i to krilce podigne se prema gore
Haahahahahhahahaha. Mnogo puta na dan se desava da postigne temperaturu i podigne krilce, postavi ga u vodoravan polozaj i tako čeka da temperatura u prostoriji opet pane. Onda se opet pali, u pocetku povuce oko 1kW, pa spusta obicno na oko 570W.@style53 Covjek sve detaljno objasnio😉
Ne utice nego kad ti krilo na predzadnji polozaj klima dalje dobaca toplotu nego kad je skroz na dole...Hvala na savjetima momci, ali mi nije jasno kako polozaj krilca utiče na potrosnju i modulaciju klime 😀
Pa kada ih podigne to znaci da je presla zadatu temperaturu, smanjila potrosnju na minimum i ugasila kompresor.Hvala na savjetima momci, ali mi nije jasno kako polozaj krilca utiče na potrosnju i modulaciju klime 😀
Ne utice nego kad ti krilo na predzadnji polozaj klima dalje dobaca toplotu nego kad je skroz na dole...
Da, da. Sada vidim da kada je skorz ugašena vuče 6-7W, a kada je u tome "standby" rezimu, vuče 14W.Pa kada ih podigne to znaci da je presla zadatu temperaturu, smanjila potrosnju na minimum i ugasila kompresor.
Metar i po drvaRacun za mesec novembar 20370 za komplet potrosnju, znaci klime oko 10k,to je to.
Koju površinu greješ na koju temperaturu sa koliko uređaja? Kakva je izolacija?Racun za mesec novembar 20370 za komplet potrosnju, znaci klime oko 10k,to je to.
Da, sprat, izolacija top. Jako je otvoren prostor, sobe su koji stepen nize ali eto diagrama, bas prze sa temp u nutra.80m2 si grejao sa 221kw?
Kuca grejem 40m2 bez izolacije malo spoljnih zidova, 18 ca voxKoju površinu greješ na koju temperaturu sa koliko uređaja? Kakva je izolacija?
Meni je za 75m² u novembru otišlo 320kWh, 3 kinezčića. I svuda je temp 24+C osim u spavaćoj 22.5-23.5C, kuća prvi sprat. Dole se greje tokom dana80m2 si grejao sa 221kw?
Ako nema izolaciju, moraće klima jedna i u sobicu. Njoj može cevi da provuče kroz garažu pa da je kači na zid kuće pored ili iznad garažeKomsija hoce da kupi neku klimu da greje neki 40m2 (neizolovani) Stolarija je PVC
Pa ajde da pitam ovde sta bi vi kupili ili preporucili?
Njemu bitno da moze spavacu malo da dogreje na neki 20c
Budzet 1000evra kaze: ako mora vise isto nije problem
E sad da ide odmah na neki Gree sto ne ide ispod 500w i da gruva ne znam... ili bi mogao neki japanac to isto da mu greje? da makar dobije isto malo nesto oko modulacije ?
Pogledajte prilog 469916
Da upravo isto kao Mr.Jovan sto ima grejanje od donjeg sprata. Kad bi ti matori spustio plafon i stavio 10 vune on bi sebi brdo para ustedeo al zato ti bi gore poceo da trosis znatno visePa imam dopunu grejanja sa donjeg sprata, odnosno toplotne dobitke (ovog novembra matorci nisu napustali gajbu). Ne znam sta te cudi, dobro izolovani objekti zahtevaju malo energije. A ako uzmemo u obzir da je temp u novembru bila u super rasponu (visoki cop za klime), nema problema
Pogledajte prilog 470566
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari