optokapler
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 03.12.2019
- Poena
- 155
Drugar uzeo Haier flexis plus, prvo mu nije htela ici ispod 500w, medjutim uhvatio je jutros da radi na oko 340w. Kaze tiha necujna. Zanimljiva klima svakako, videcemo kako ce se pokazati..
Klima kad digne krilca na gore znači uglavnom da je prebacila zadatu i ugasila kompresor i samo vrti vazduh na nekom minimumu.Meni super radi od kad sam stavio staklenu vunu na tavan. Lepo drži temperaturu i tek sad kao da je hvatam da modulira. Podigne krilca i krene da pirka mlak-topao vazduh.
Za poslednja 72h kuća cela potrošila cca 60kW, 20kW za dan. Flexis i Midea Xtreme se ne gase. Milina.
U Srbiji su neki prodavali pular sa cevima ali vecinom ne. Proveri paket svakakoKevi danas stigla klima Gree Pular pa sad trazim da ugradim. Videcemo kako ce da radi to cudo ovih zimskih dana pa cu javiti svakako.
Nisam stigao da vidim paket, jel tu dolazi instalacioni set?
Pronašao sam u čemu je problem.letos kad je čišċena majstor neki šaraf nije dobro zavrnio tako da sad kuċište pucketa prilikom nagle promene temperature to jest prilikom defrosta ubacuje hladan vazduh a kad počne da greje kuċište odreaguje pucketanjemKako ti ventilator menja smer? Sa napred ka nazad ili obrnuto?
Pronašao sam u čemu je problem.letos kad je čišċena majstor neki šaraf nije dobro zavrnio tako da sad kuċište pucketa prilikom nagle promene temperature to jest prilikom defrosta ubacuje hladan vazduh a kad počne da greje kuċište odreaguje pucketanjemKako ti ventilator menja smer? Sa napred ka nazad ili obrnuto?
Ako nikoga ne smeta ispod klime onda skini lulu... A to drugo crevo od UJ je za leti da voda kondenz curi...Ovo ce mi biti prva sezona grejanja na inverter, (kuca je u pitanju) pa nemam iskustva, ali imam pitanjeako je neko voljan da odgovori.
Ugradjena je Gree Amber Pro 12 i znam da ima grejac tacne.
Koliko se cesto zezate i bavite sa crevom kondenza?
Da li ono obavezno zaledi ispod nule? Ajde, skinem lulu od SJ, ispod kanta, ali sta mogu da radim sa crevom koje dolazi iz UJ?
Kontam da "normalne" ljude to ni ne zanima, dok radi i greje. Neko ni nema pristup spoljnjoj jedinici...a ja cim je 0 ili manje, idem pipam crevo, pa gledam da li kaplje i sl. kao budala.
Hvala unapred.
Plan je da probam da grejem 70-ak kvadrata, ali su male prostorije, nazalost...bice zeznuto Odlicno izolovana kuca, nova pvc stolarija. Spoljni zidovi 80cm debeli "vojvodjanska nabijača" iz '70. sa fasasnom ciglom spolja. Plafon 20cm + jos 7cm spusten gipsom i vuna unutra.Cak i ovako "spusten" je visina 290cm.Svaka kaplje sto gore vec napisao @kvaka a posle Defrost bas curi...
Koliko kvadrata grejes sa Amber Pro? Jel druga isto Amber Pro?
Veoma tesko sa dve klime,maltene nemogucePlan je da probam da grejem 70-ak kvadrata, ali su male prostorije, nazalost...bice zeznuto Odlicno izolovana kuca, nova pvc stolarija. Spoljni zidovi 80cm debeli "vojvodjanska nabijača" iz '70. sa fasasnom ciglom spolja. Plafon 20cm + jos 7cm spusten gipsom i vuna unutra.Cak i ovako "spusten" je visina 290cm.
Druga klima je Daikin ftxc35. Gree je u kuhinji, Daikin ide u dnevnu. Prioritet je zagrejati dobro te dve prostorije + spavacu. Najmanja soba, pored kuhinje je za sada nebitna... koliko se zagreje- zagreje. Kupatilo ima svoje el. podno grejanje + jedan radijator.
Trenutno sam u zavrsnoj fazi renoviranja, pa kada se uselim, ubacim sav namestaj, biće realna slika učinka grejanja i očitavanja sa Tapo 115. Sada su jos 60% prazne prostorije.
Gde ubaci Fujitsu među ove ostale?Pozdrav svima. Bih da kupim klimu 18000BTU i gledam specifikacije klima. Klasi efikasnosti A++ odgovara SCOP koeficijent od 4.1 do 5.1, i uočio sam da skoro svi proizvodjači klima zastupljenih na CG tržištu (GREE/Vivax/Hisense/Fujitsu/Tesla...) stavljaju ovaj koeficijent da je oko 4.1 ili malo preko. Moje pitanje za vas je da li neko ovo kontorliše i ispituje ili proizvodjač ima potpunu slobodu da u specifikaciji uredjaja napiše šta god želi (smatram da proizvodjaci laziraju ovaj koeficijentda bi toboš upao u klasu A++).
I mom komsiji isto takoVeceras fotografisao.. Protok zraka vrh!!!
A sta vas briga za taj podatak? Ranije kad sam klimu kupovao nigdje nije bilo preko 4, sad je 4.1 ili 5.1, oni mjere u fabrici u njihovim uslovima. Za klime Fujicu, bas to ti je koleka @jozza napomenuo postoji eurovent sertifikat, tamo ti sve pise. Vrlo male razlike su izmedju tih plusica tako da se nesjekirajte da li vam je klima A+ ili A++.Pozdrav svima. Bih da kupim klimu 18000BTU i gledam specifikacije klima. Klasi efikasnosti A++ odgovara SCOP koeficijent od 4.1 do 5.1, i uočio sam da skoro svi proizvodjači klima zastupljenih na CG tržištu (GREE/Vivax/Hisense/Fujitsu/Tesla...) stavljaju ovaj koeficijent da je oko 4.1 ili malo preko. Moje pitanje za vas je da li neko ovo kontorliše i ispituje ili proizvodjač ima potpunu slobodu da u specifikaciji uredjaja napiše šta god želi (smatram da proizvodjaci laziraju ovaj koeficijentda bi toboš upao u klasu A++).
Efikasna je dobra klima a ne 18ka ili 24ka. Moze i 12 i 18 i 24 imati efikasan i neefikasan model.Ako si u CG gde nema minusa a oces da grejes veliki prostor 18kmta i 24kmta su ti najefikasnije. Posto kod nas je avrage climate 18kmta daju scop 4.4 a na warm climate sto sam nasao na grckom sajtu 18kmta ima 6.4 scop
Svakome je potreban oslonac u zivotu 😂Veceras fotografisao.. Protok zraka vrh!!!
Pa jeste vrh! Vidis da je uz oluk, de ces vrhnije?!Veceras fotografisao.. Protok zraka vrh!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari