Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Evo još jedan dokaz koliko je energy pro plus od Hisensa dobra klima, grije 35 kvadrata, izolacija samo na tavanu, 2 vanjska zida i jedna strana od 6m sva od prozora, troši 450w (njen minimum je 400w) s tim da je vani minus 1 i upalio se grijač vanjske koji radi konstantno na minusu. U kuci 24-25 stepeni

Prilozi

• viber_image_2024-11-20_20-25-05-767.jpg
    viber_image_2024-11-20_20-25-05-767.jpg
    51.1 KB · Pregleda: 131
160w trosi grejac spoljne jedinice i radi stalno na minusu?

160w trosi grejac spoljne jedinice i radi stalno na minusu?
Radi stakno na minusu ali nisam siguran da troši 160w, klima najcesce po mom mjeracu u najnizem režimu troši oko 360w a sada kako je pao minus skocilo na 444 tako da mislim da je oko 80w, ubjedjen sam da sam negdjew nekada pročitao da je grijac 60w ali nisam siguran

Ako troši 160w stalno to je za izbegavanje. Lako možeš da vidiš koliko troši kad postigne u sobi npr24 ti je spusti na 18 (pomeri krilca kao prilikom df) tada bi trebalo da troši oko 10 do 20w sve preko toga je grejač.

Ako troši 160w stalno to je za izbegavanje. Lako možeš da vidiš koliko troši kad postigne u sobi npr24 ti je spusti na 18 (pomeri krilca kao prilikom df) tada bi trebalo da troši oko 10 do 20w sve preko toga je grejač.
Kod mene je isto na bivsoj oko 115w konstantno trosila cim pane oko 0c
Cak i kad je ugasena, takav model bio.

Testiracu bas pa javim
Kod mene je isto na bivsoj oko 115w konstantno trosila cim pane oko 0c
Cak i kad je ugasena, takav model bio
Kod ove se sve gasi kad je ugasim...srecom :)

Neka trosi bolje nego: :LOL:

Prilozi

• 115226-dzezva-za-kavu-800-ml-fackelmann_1.jpg
    115226-dzezva-za-kavu-800-ml-fackelmann_1.jpg
    67.1 KB · Pregleda: 86
A sto za izbegavanje ako grejac sluzi. Ja imam dve nordic koje bas trose 160w i sta do juce ste koristili sijalice od po 100-150w sad se gleda u wat nije sve u stednji....

A sto za izbegavanje ako grejac sluzi. Ja imam dve nordic koje bas trose 160w i sta do juce ste koristili sijalice od po 100-150w sad se gleda u wat nije sve u stednji....
Ma nije problem ali mi nema logike da radi sve vreme. Totalno ok je da radi prilikom df. Ovako šta greje. Bačena energija. 160w uopšte nije malo.

Kod nekih klima grije i kompresor tako da mislim da nije to bas za baciti, e sad ako stalno grije samo tacnu ne znam.... Svakako ako je 60w to je nista

Ma nije problem ali mi nema logike da radi sve vreme. Totalno ok je da radi prilikom df. Ovako šta greje. Bačena energija. 160w uopšte nije malo.
Ja sto mogu da ti kazem iz iskustva posto sad imam dva modela Hiseanse i Fujitsu. Da oko 0 kad je 90% vlaznost Fujitsu ide u defrost na dva sata min. A cela zima Hiseance isao do sad samo dva puta. Pa *** eto to je moje iskustvo. A i mozes videti i na Grupi Hiseanse Nordic da i drugi su ljudi pricali da bas retko ide u defrost. Ne znam jel se vidi nije grejni kabal kao kod gree pravi grejac..

Prilozi

• PXL_20241119_132423448.jpg
    PXL_20241119_132423448.jpg
    372.7 KB · Pregleda: 100
Sta grejes druze, mozda si pisao, ako mozes napisi, sta grejes, koliko m2, na koji nacin, gasis, palis, temp itd.
Soba nekih 13m2 odatle greje skoro 40m2 ukupno. Podesena na 23 Comfort (autofan), radi ujutru od 8:00 do 1:00 posle ponoci (okvirno, najcesce). Autofan najcesce radi na drugoj brzini ovako kad je hladnije. Musa pokriva drugih 40m2 stana..

Ja uzeo hisense enerdzy x pro za 45 m2 trenutno tavanska izolacija 15 cm, spoljna nema momentalno cekam majstora da ugradi 20 cm stiropora , neki prosek mi je 400-450 wati za sada , dali je to mnogo? Neznam jos kako je najbolje namestiti klimu da greje na koju jacinu a, ali
Mi klima deluje ekstra i modulacija neznam dokle ide najnize.

Brate ovde nekim ljudima smeta kad je u of modu pa ono trosi 5 wati,a ti pricas o 160w si lud🤣

Lako možeš da vidiš koliko troši kad postigne u sobi npr24 ti je spusti na 18 (pomeri krilca kao prilikom df) tada bi trebalo da troši oko 10 do 20w sve preko toga je grejač.
Ja zaboravi da odbijem oni 22w znaci Amber grejac trosi ipak 60w a ne 80-90w
Ma sta je to 60w? Vise ce mi sporet potrosi dok zagrejem vodu u dzezvu :LOL:

Ima li neko inverter kuvalo da ustedimo struju dok grejemo vodu :ROFLMAO:

Soba nekih 13m2 odatle greje skoro 40m2 ukupno. Podesena na 23 Comfort (autofan), radi ujutru od 8:00 do 1:00 posle ponoci (okvirno, najcesce). Autofan najcesce radi na drugoj brzini ovako kad je hladnije. Musa pokriva drugih 40m2 stana..
Ok znaci stan je u pitanju,kuca je malo veci problem za grejanje,mora dobra izolacija ili sa klimom nema grejanja.Za grejanje kuce treba puno para, moja cerka u stanu od nekih 60m2 placa mesecno negde 3000 din, a ja svake god prepravljam nesto, stan je za zimu keva.

Vrh Dno