Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Ako mozes da razvuces budzet da uzmes dve klime onda idi po predlogu kolege.
Imaces veci komfor i bolje ujednačenu temperaturu kroz stan.
Ako ne mozes da uzmes sad dve onda uzmi ovu Gree od gore, pa ako budes osecala potrebu uvek mozes dodati jos jednu posle.

Odlucio sam se za gree amber premium 12btu.
E sad vidim da negde po internetu pise gree amber premium, a negde gree amber premium ultra, pa me zanima da li je to ista klima?
I gde preporucujete da se uzme klima generalno i da li neko ima broj energyneta, jer vidim da ih ovde cesto preporucuju, a i imaju montazu sto mi je dosta lakse nego da jurim nekog montera
Ista je to klima...
Ukucaj na google energynet pa ce da vidis gde ti je najblize + telefon

Ljudi neznam kako vi ali ja nekako iz iskustva mogu slobodno da kazem da je podna naj bolje rijesenje. Samo da je naci model koji takodje ide grijanje/hladjenje 100w i ulazi u debele minuse. Nema duvanja po glavi itd. Mada mislim da su klasicne ekonomicnije jer mjesaju topliji vazduh bas zbog gornje pozicije. Na kraju krajeva podno +tp je zakon.
Usput moram da pohvalim VIVAX 12CH35AERI koja se spusta do 240w i zaista je tiha dok nezahladni. Recimo da uzimam za prelaz neki i jeftiniji model isao bi na ovu. Ali napominjem ne kao primarno grijanje.

Pozdrav,da li breezeless E ima opciju follow me,ili se zove nekako drugacije ako je ima uopste..

Ljudi neznam kako vi ali ja nekako iz iskustva mogu slobodno da kazem da je podna naj bolje rijesenje. Samo da je naci model koji takodje ide grijanje/hladjenje 100w i ulazi u debele minuse. Nema duvanja po glavi itd. Mada mislim da su klasicne ekonomicnije jer mjesaju topliji vazduh bas zbog gornje pozicije. Na kraju krajeva podno +tp je zakon.
Usput moram da pohvalim VIVAX 12CH35AERI koja se spusta do 240w i zaista je tiha dok nezahladni. Recimo da uzimam za prelaz neki i jeftiniji model isao bi na ovu. Ali napominjem ne kao primarno grijanje.
100% si u pravu. Moji imaju podnu i osjecaj toplote je neuporediv, nogama ti nikada nije hladno, jednostavno imas osjecas kao da je nalozeno. Ono sto je mene iznenadilo je odrzavanje temperature, znaci klima se nalazi po duzini prostorije, njen senzor i zivin i digitalni termostat pokazuju istu temperaturu, mozda jeste skuplja i ruznija, ali je bolja i prijatnija, jer nema osjecaja prohladnosti.
Postoji i parapetna Vivax Aeri, ali ne znam kakva je. Kod druga sam gledao Fujitsu 14 LVCA, medjutim niti znam kako modulira, niti on to prati, a ne znam ni kakva je kad je hladnije posto zivi u toplom podrucju

Ja predlažem brend koji sam koristim, Fujitsu.
Od trenutnih modela predložio bih 12KLTA minimalno (63k), onda ASTH12KNCA (68k), možda 09LMCB ako je ima kod uvoznika (Viacom), oko 70k je valjda.
Imas li iskustva sa KNCA?

Zagledam je ovih dana, al na netu ništa pametno ne nalazim...

Nakon sati i sati čitanja foruma, za nekih 60ak kvadrata grejanja uzeo dve 12ice: Haier Flexis AS35S2SF1FA-VH/1U35S2SM1FA-2 za veću i Midea Xtreme AG-12NXD1.WIK za manju sobu i hodnik. Javljam utiske nakon postavljanja i isprobavanja čim ih dostave i postave. :)

Mene zanima više taj Haier, kako radi 🙂

Mideu već imam pa znam.

Mene zanima više taj Haier, kako radi 🙂

Mideu već imam pa znam.

Bio sam rešen da uzmem Pro X, maltene siguran, ali par ljudi koje znam su mi se kleli u Haier i kao poslušah na kraju. Čitao i neki CRO forum gde ga hvale, pa rekoh da probam. Ispade mi par hiljada više od planiranog pa mi to nije mnogo menjalo situaciju.

Javljam kakav će biti. Trenutno u toj sobi imam neku staru Alphu pa kapiram da gore od toga ne može :D

Taj Haier je pominjan ovde, baš sam čitao jer je zanimao i mene. Lepo izgleda, estetski, jako jako tiha. Ali modulacija je prilično visoka, što meni ne odgovara pa sam je otpisao.

Izgleda da ne ide ispod 500w... A na hladjenje do 300w
Bitno da fino odrzava zadatu javi nam utiske :)

Izgleda da ne ide ispod 500w... A na hladjenje do 300w
Bitno da fino odrzava zadatu javi nam utiske :)
Da, slična situacija kao Pro X koji mu je bio konkurencija pa mi to i nije toliko smetalo. Generalno mislim da je u meni prelomio taj Japanac kompresor o kome su pisali...nSamo nek greje lepo on meni i neću se ljutiti na njegovu modulaciju. 😁

Šalu na stranu, vreme će pokazati kako sam izabrao, svakako vam pišem utiske ovde.

Koliko trosi otprilike vivax aegi 12tica na 30 c i max brzina venta?

Slucajno trazim nesto po netu i izadje mi ovo..

GREE S-COOL 12K GWH12APAXE.​

Ovo je izgleda neki zamenik Ambera, makar u BiH i HR jer Amber Premium nikada nije ni bio ovde. Ima dobre specifikacije, SCOP: 5.31. Cena vrtoglavih 900€.

Prilozi

• 1729633513128.png
    1729633513128.png
    231.5 KB · Pregleda: 100
Poslednja izmena:
Da, slična situacija kao Pro X koji mu je bio konkurencija pa mi to i nije toliko smetal
300-350 i 500w nije bas slicna modulacija, ja bih svakako to gledao kao manu osim ako ne grejes neki prostor od 35+ kvadrata ili neki neizolovan prostor sa vecim toplotnim gubicima.
Nadam se da ce te sluziti dobro i da ce odrzavati temperaturu kako treba, javljaj utiske bas.

300-350 i 500w nije bas slicna modulacija, ja bih svakako to gledao kao manu osim ako ne grejes neki prostor od 35+ kvadrata ili neki neizolovan prostor sa vecim toplotnim gubicima.
Nadam se da ce te sluziti dobro i da ce odrzavati temperaturu kako treba, javljaj utiske bas.
35-6m2 plus hodnik. PVC i stiropor 10ka, tavan samo stiropor (dakle krajnje upitna izolacija plafona, da ne kažem da je nema). Zato mi i jeste bilo ok opcija.

Neki su pisali na CRO forumu da mu je Flexis modulirao na 350-400W. Obrni okreni, teško da će mi izaći više od cene ogreva koji sam plaćao (koji su mi redovno zakidali za tone i metre), a sam proces oko grejanja će sigurno biti lakši. Manje dima u nosu i plućima. :)

Naravno, bice to sve super onda :)

Slucajno trazim nesto po netu i izadje mi ovo..

GREE S-COOL 12K GWH12APAXE.​

Ovo je izgleda neki zamenik Ambera, makar u BiH i HR jer Amber Premium nikada nije ni bio ovde. Ima dobre specifikacije, SCOP: 5.31. Cena vrtoglavih 900€.

S-Nordik u Makedoniji

SP-Nordik u Finskoj

Sta znaci ta extra P u Finskoj modla pojma neam....
Gree kasha-popara, svaki 6 meseca jedan model nestaje a novi se radja xD

Ja predlažem brend koji sam koristim, Fujitsu.
Od trenutnih modela predložio bih 12KLTA minimalno (63k), onda ASTH12KNCA (68k), možda 09LMCB ako je ima kod uvoznika (Viacom), oko 70k je valjda.
Od tih modela još niko nije podelio iskustva, sem za LMCB koja je odlična stvar za te pare

Da, sve su novi modeli mada sa Fujitsu bar nije bilo problema. Svakako bolje dve klime nego jedna velika.

Imam ponudu za ovu klimu za 40000 hiljada da je uzmem , neznam dali je to dovoljno za 43 m2 ili da ubacim dve .ili jedna 12 gree amber pro

Moja KMCA peri deri, jedino što uvek malo prebaci temperaturu ali ok meni čak i odgovara. Bolje zna od mene šta mi treba 🤓

Planiram da uzmem jednu klimu 12cu pa gledam razne modele.Zanimame da li ima neke velike razlike od npr nekog modela Fox 12000 BTU FAC-12R32IAX-WF (oko 32000rsd) i neke Midea ili Gree sa cenom od 48_55k ? Zbog cega je razlika u ceni preko 20 hiljada da li je do proizvodjaca to jest marke ili nekih bitnih specifikacija ?

Itekako da ima razlike, pogledaj tezinu spoljne jedinice, ali prije svega sta planiras da grijes/hladis, koji prostor, raspored prostorija, izolacija i budzet?

Vrh Dno