Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Pozdrav svima,

Sta mislite o ovoj klimi i o TCL klimama uopšte, po specifikaciji zvuci primamljivo?
Težina spoljne jedinice je 37 kg -25 grejanje scop 4,6 ...
Kvadratura koju bih grejao je oko 56 kvadrata.
Neka Vasa preporuka za neku sličnu klimu po ceni moze par stotona eura vise i po performansi?
Otvoreni 56m2 ili je ceo stan/kuca 56m2? izolacija? kakva je stolarija?
ako moze daj neku skicu bolje ce ti pomognemo ;)

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Sta mislite o ovoj klimi i o TCL klimama uopšte, po specifikaciji zvuci primamljivo?
Težina spoljne jedinice je 37 kg -25 grejanje scop 4,6 ...
Kvadratura koju bih grejao je oko 56 kvadrata.
Neka Vasa preporuka za neku sličnu klimu po ceni moze par stotona eura vise i po performansi?
Nakon raznih (pozitivnih) iskustava sa novim modelima TCL-a koje sam cuo ovde na forumu, promenio sam svoje misljenje o njima ka boljem. Medjutim kada sam iz prve ruke cuo od coveka koji je prodavao famuoznu frozzini (TCL) tac-12chsd/lfi, da mu se u toku sezone bar 3 ili 4 klime pokvarilo (nije ih ni nesto puno prodao), i to na svima elektronika, moje misljenje o TCLu opet opada. Za te pare ima mnogo boljih i kvalitetnijih uredjaja.

ako moze daj neku skicu bolje ce ti pomognemo pod
U pitanju je podkrovlje, izolacija je nekadašnja presovana staklena vuna između bloka i fasadne cigle, tavanica dupla 2x8 cm stiropor PVC stolarija. razmišljao sam da je stavim u hodnik grejala bi dve sobe 16 kvadrata bi grejao non stop treca soba i kupatilo po potrebi ostalo je hodnik, zanci aktivno grejanje 58 kvadrata od prilike

Nakon raznih (pozitivnih) iskustava sa novim modelima TCL-a koje sam cuo ovde na forumu, promenio sam svoje misljenje o njima ka boljem. Medjutim kada sam iz prve ruke cuo od coveka koji je prodavao famuoznu frozzini (TCL) tac-12chsd/lfi, da mu se u toku sezone bar 3 ili 4 klime pokvarilo (nije ih ni nesto puno prodao), i to na svima elektronika, moje misljenje o TCLu opet opada. Za te pare ima mnogo boljih i kvalitetnijih uredjaja.
Mozda npr. midea ag-18nxd0.wik zvana Extreme? Mada sam citao da se nije nesto pokazala dobra kao 12 tica koju imam i greje donji dnevni boravak od 36 kvadrata bez problema i na minusu. Narucena je jos jedna midea 12 exteme za spavacu sobi i sto se tice prizemlja dve klime pokrivaju ceo prostor.
U potrazi sam za resenjem grejanjem podkrovlja.

Koja devetka je trenutno dobar izbor? Trebaće mi jedno 4x

Mozda npr. midea ag-18nxd0.wik zvana Extreme? Mada sam citao da se nije nesto pokazala dobra kao 12 tica koju imam i greje donji dnevni boravak od 36 kvadrata bez problema i na minusu. Narucena je jos jedna midea 12 exteme za spavacu sobi i sto se tice prizemlja dve klime pokrivaju ceo prostor.
Drugar ima 2 komada i zadovoljan je. U tom cenovnom rangu bih mozda ubacio i Gree clivia 18, koja je u svakom slucaju sigurno bolja od TCL.
Nesto od japanaca, Mitsu, Fujitsu, Daikin..

U pitanju je podkrovlje, izolacija je nekadašnja presovana staklena vuna između bloka i fasadne cigle, tavanica 2x8 cm stiropor PVC stolarija. razmišljao sam da je stavim u hodnik grejala bi dve sobe 16 kvadrata non stop treca soba i kupatilo po potrebi ostalo je hodnik, zanci aktivno grejanje 58 kvadrata otprilike.
Znam da nije idelno staviti klimu u hodnik ali kad bude veci minus palio bi centralno grejanje.
S tim što bi zatvorio stepenište i bilo bi ususkano.

Mitsubishi Electric MSZ-FT25VGK / MUZ-FT25VGHZ kosta oko 1260 e , radi tiho i može zagrejati vise od 20m2, grejanje -25 °C
37kg spoljašnja? Jel' to neto ili bruto?
Drugar ima 2 komada i zadovoljan je. U tom cenovnom rangu bih mozda ubacio i Gree clivia 18, koja je u svakom slucaju sigurno bolja od TCL.

Ta Midea Extreme 18 ne ide nisko u grejanju. Ako može da bira, neka izbegava tu klimu. Minimum je oko 800W, što je skoro pa nominalna snaga ultra štedljivih 12-ca
Od srednje skupih Japanaca, za jako male sobe Daikin Sensira. Za normalne sobe (za devetku) Fujitsu General 09kmcc, ili skuplja 09KGTA. Od skupljih klima naravno Mica LN, nema joj premca, samo košta papreno.
Ima jako visok minimum snage, pa nije za mali prostor. Ja bih je preskočio. U normalnom prostoru će da se često pali i gasi, i tu od komfora nema ič

Poslednja izmena:
U odnosu na recimo Fujitsu, ovaj model Mitsubišija ima izuzetno retke defroste. Stvarno svaka joj čast, ne samo da ima retke defroste već je i količina vode koja iz nje izađe veoma mala.
Lulu ako možeš obavezno izvadi, to nisu te lule koje treba da budu. ****** su pravili lule pod uglom od 90° kao L profil, koliki ***** treba da budeš da napraviš tako nešto za odvod vode.
Samo da izuzmemo Fujitsu LT, ta klima isto baš retko ide u defrost. LMCE više puta na dan, a LT ni jednom, u istom danu.

Ta Midea Extreme 18 ne ide nisko u grejanju. Ako može da bira, neka izbegava tu klimu. Minimum je oko 800W, što je skoro pa nominalna snaga ultra štedljivih 12-ca

Od srednje skupih Japanaca, za jako male sobe Daikin Sensira. Za normalne sobe (za devetku) Fujitsu General 09kmcc, ili skuplja 09KGTA. Od skupljih klima naravno Mica LN, nema joj premca, samo košta papreno.

Ima jako visok minimum snage, pa nije za mali prostor. Ja bih je preskočio. U normalnom prostoru će da se često pali i gasi, i tu od komfora nema ič
To je cudno da je lose odrađena dok Extreme 12- tica minimalno trosi 250w.
Koja 18 tica u tom cenovnom rangu najmanje modulira?

Gree clivia zani

Gree clivia izgleda zanimljivo za razmatranje.
Video sam da se pojavila nova VivaxACP-18CH50AEHI+ ne izgleda mi lose

Treba mi inverter klkma, osnovna namena grejanje. Prostor od 70ak metara kvadratnih. Kuca je izlovana, sa pvc stolarijom. Prostor je iz jednog dela, sa izdvojenom sobom i kuhinjom. Unapred hvala na odgovorima

Treba mi inverter klkma, osnovna namena grejanje. Prostor od 70ak metara kvadratnih. Kuca je izlovana, sa pvc stolarijom. Prostor je iz jednog dela, sa izdvojenom sobom i kuhinjom. Unapred hvala na odgovorima
Gree Premium AMBER Ultra 12k Inverter

Pratim,iz prikrajaka,ovu temu. Jel to sad bolje kupiti ovako nesto,za te pare ili Japanca? To sad vec ulazi u cenovne vrednosti premium klima ili se varam?

Utrcao mi post ,mislio sam na GreePremium Amber Ultra.

Pratim,iz prikrajaka,ovu temu. Jel to sad bolje kupiti ovako nesto,za te pare ili Japanca? To sad vec ulazi u cenovne vrednosti premium klima ili se varam?

Utrcao mi post ,mislio sam na GreePremium Amber Ultra.
Pa ako je otvoren veći prostor onda je OK. Fali joj niska modulacija za manji prostor. Tu nastupaju japanci

To je cudno da je lose odrađena dok Extreme 12- tica minimalno trosi 250w.
Koja 18 tica u tom cenovnom rangu najmanje modulira?
Zna li neko mozda, koja 18ca najmanje modulira, a da je u rangu sa ovom MIDEOM?

Midea Extreme 18 modulira najmanje, makar kod mene, na 640W.
Imam i HISENSE ESmart 18cu koja ide i na 340W modulacije, ali je problem sto vec na -1 ledi i radi cesto df, dok sa MIDEOM to nije slucaj.

Mislite da je 12k dovoljno, ili ipak da se opredelim za neku 18k?
12000 BTU je oznaka za snagu na hladjenju i sa grejanjem nema veze tako da nemoj da te brine sto tu pise 12 a ne 18.
Ta klima greje bas jako dobro pogotovo za tu cifru i grejace te bolje nego bilo koja kineska 18ka a pogotovo kad temperature odu u minus.
Posle uvek mozes dodati neke male devetke na drugi kraj kuce/stana ili u te sobe koje su odvojene ako mislis da treba.
Ako ti je izolovano sve kako si rekla ova klima ce te sluziti bez problema.

Odlucio sam se za gree amber premium 12btu.
E sad vidim da negde po internetu pise gree amber premium, a negde gree amber premium ultra, pa me zanima da li je to ista klima?
I gde preporucujete da se uzme klima generalno i da li neko ima broj energyneta, jer vidim da ih ovde cesto preporucuju, a i imaju montazu sto mi je dosta lakse nego da jurim nekog montera

Ta "12-ca" je oko 7.2kW u maksimumu. 45kg spoljašnja jedinica, dvostepeni kompresor. Težak sistem za upravljanje na maloj snazi, ali zato joj ne fali snage. Ja bih lično UVEK pre išao na dve standardne 12-ce za tih 70kvm.
Niti se razumem u snagu, niti kakve veze ima tezina spoljne jedinice sa bilo cim. Zato i pitam za konkretan primer, "taj i taj model odgovara opisanim zahtevima", a po vasim odovorima, cenim da se svakako bolje razumete od mene.

Gree Amber premium 12btu ako mora samo jedna klima, ako može dve ima i drugih rešenja sa dve slabije klime, zavisno od budžeta.

Ne moze za te pare da se greje 70m2 jedino ako je stan u pitanju i greje se u okolnim stanovima. Potrebna je i neka rezerva snage, dve klime koje daju 4 do 4,5kW snage minimum.

Nazad
Vrh Dno