Tako i kod mene, stan pored mog na istom spratu u kuci, do duse prazan vec 8-9 meseci, al isti djavo bi bio i nedelju dana da ne hladis kad je ovako napolju.
Danas iz znatizelje ostavim tamo termometar na sat-dva, dodjem, pogledam, 30.6c. Nije potkrovlje, ploca iznad, pa krov.
Ima izolacije svuda ( pod, zidovi, plafon ) i severna je strana, ali i pored toga meni je ovo apsolutno ocekivano.
Cudo mi je kad procitam tako po neki slucaj, u fazonu, stavio bih klimu, al i ovako mi je ok, i to po ovim vrucinama. Jos ljudi tu borave, pa se kuva, pali se rerna, i oni sami na kraju greju taj prostor.
Valjda su to neke prizemne kuce sa zelenilom svud unaokolo, nemam pojma, ili je individualno. Meni je sve preko 24 - 25c vrucina, Mozda bi mi i 27-c bilo ok ali da samo lezim i ne pomeram se, inace krece znoj da lije.
Edit - Sad sam tamo ukljucio Midea on off klimu, pa bas da vidim. Predpostavljam da ce za jedno sat vremena biti podnosljivo, sa dodatkom da ako je iskljucim nakon tih sat vremena, zidovi ce krenuti da emituju toplotu kao da sam ukljucio TP sa zidnim grejanjem

Predpostavljam da bi tebalo oko 24h da to radi pa da dodje u normalu.
Opet bolje nego ako bi trebalo da se zimi zagreje. Tada treba i nedelju, mozda i vise, dok sve dodje na svoje.