Kolika je razlika u potrosnji struje
Sto rece covek sam si sebi odgovorio na pitanje mada pre bih rekao da nisi dobro ni formulisao pitanje... Ako je efikasnost ista , potrosnja odnosno ulozena el. energija i dobijena energija hladjenja bice ista... Oba uredjaja ce odraditi posao samo ce 18ka to uciniti malo "grublje" brze sa jacim izduvom turbine i sa vecom bukom...ako pretpostavimo podjednaku energetsku efikasnost
Zavisi od snage klime i klime do klime, ali npr moja TCL 18ka spusta na oko 150-180w a 12ka hisense i druga tcl 12ka 120-140w najnize sto mogu, nije neka drasticna razlika i oboje je dovoljno niskoа колика је минимална потрошња 18-ице у модулацији при хлађењу ?
Mislio sam da 18 ima vecu minimalnu potrosnju,pa da napravi razliku vremenom. Hvala u svakom slucaju, dobro je znatiSto rece covek sam si sebi odgovorio na pitanje mada pre bih rekao da nisi dobro ni formulisao pitanje... Ako je efikasnost ista , potrosnja odnosno ulozena el. energija i dobijena energija hladjenja bice ista... Oba uredjaja ce odraditi posao samo ce 18ka to uciniti malo "grublje" brze sa jacim izduvom turbine i sa vecom bukom...
Ovo da su manji uredjaji efikasniji i nije bas tacno, jer efikasnost klime je obrnuto proporcionalna procentu snage na kom kompresor radi. Sto klima radi jace manje je efikasna. S tim u vezi 12 tica ce biti manje efikasna u 40-50 kvm od 18 tice. Što su temp.uslovi ekstremniji efikasnost ce ici na stranu 18 tice, i obrnuto.Potrosnja i snaga nisu isto.
Snaga je u W i govori se o trenutnoj snazi uredjaja, koja debelo varira od modela do modela klime i konstantno se menja, sto je u stvari modulacija frekvencije kompresora i ista ne utice na potrosnju i efikasnost samog uredjaja, to jest, ne govori nam nista o efikasnosti uredjaja.
Potrosnja se meri u Wh i to zavisi od efikasnosti uredjaja o kom se govori, a isti mozes videti po koeficijentu performansi.
COP(coefficient of performance) ili jos bolje SCOP(sezonski COP) je merenje efikasnosti nekog klima uredjaja ili ti, ako je COP 4, za svaki W utrosene snage, dobices 4W energije.
Obicno su manji uredjaji/kompresori efikasniji, uprosteno kao i kod automobila recimo, manje se snage rasipa na manjoj zapremini.
Pa i ima vecu minimalnu potrosnju ali zato isporucuje vise energije tako da je efikasnost manje/vise ista...Mislio sam da 18 ima vecu minimalnu potrosnju,pa da napravi razliku vremenom. Hvala u svakom slucaju, dobro je znati
Jedna od tih osoba je moja žena, zaboravio sam da napomenem u opisu situacije.Postoji dobar procenat ljudi kojima ne prija unutrašnja jedinica u prostoriji u kojoj borave.
Pa za tu kvadraturu i nije 12.Ja imam 18 ticu u dnevnoj sobi 9 x 5 m plus kuhinja 3 x 3 m i nikad je ne bi menjao za 12 ticu, osim nekh ekstremnih 12 tica tipa Gree Amber i sl. Ja sa tom klimom grejem dnevnu sobu i kuhinju u prvoj brzini izduva i nista mi ne smeta a sada leti otvorim vrata na dnevnoj sobi i hladim dodatne 3 sobe bez problema, duva direkt na vrata od predsoblja.
Funkcionise, nije sad ono da trcis po sobi a ovo te izbjegava ali ako sjedis na kaucu ispred klime, uredno preusmjeriti puhanje sa osobeJedna od tih osoba je moja žena, zaboravio sam da napomenem u opisu situacije.
S tim u vezi, primetio sam da recimo Hisense na Energy Pro Plus modelima ima funkciju izbegavanja osoba da ne duva direktno u njih, pa me interesuje da li to stvarno funkcioniše ili je samo gimmick? Najviše bi mi to koristilo u kuhinji, ova druga pozicija u hodniku mi nije toliko bitna.
Ako su odvojene prostorije daleko bolje i lakse je ohladiti sa bar 2 klime 12 nego jednom 24.Pozdrav, pitanje imam prostor od oko 120-130kvadrata, da li moze klima 24 da ohladi taj ptostor? naravno ne trazim da mi bude ledara u kuci vec zelim samo da mogu normalno da funkcionisem i spavam... Dobio sam
preporuku za Mideu i Hisens klimu, da li gledati neke skuplje ili nema potrebe? Najpovoljnije sto sam nasao nesto je Hisense Inverter klima uređaj Energy SE HiNano 24K (KA70KT0E) 91.880,00 RSD da li uzeti ovo?
Ovo pred gašenje 😃😃😃😃😃Gree Amber 9 Premium
Zadata 25c Fan 4
Hladi 60m2
Pogledajte prilog 450404
Pogledajte prilog 450407
Pogledajte prilog 450406
Ko traktor.Recorder
recorder.google.com
Da li je neko ima slican zvuk iz Fujitsu LUCA spoljne jedinice?
Mislio sam da je ventilator i da udara negde medjutim nije, izgleda da je motor ventilatora 😬
Mozda na grejanjeOvo pred gašenje 😃😃😃😃😃
Ovo za VOX nije tacno, ja nisam radio nikakve godisnje servise (osim sam sto sam prao) i ove godine (cetvrta od kupovine) mi zamenili motor turbine koji je skripao, nista nisam placao.Jos nesto, uz VOX je bilo 3+2 godine garancije (3 danje prodavac i jos 2 akocmi uvale njihovog servisera), obavezno je 1 godisnje da rade sercis klime tokom tih 5 godina.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari