Zdravo svima, planiram kupovinu inverter klime za grejanje ovih dana. Što se brenda tiče razmišljao sam o Hisense ili Midea, dobio sam malo više preporuka od laika za Mideu. Da napomenem da sam i ja laik te da mi je ovo prvi susret sa inverter klimom.
Grejalo bi se prizemlje, imam ukupno u prizemlju 82m2 za grejanje, klima bi bila postavljena u dnevnoj sobi, i u ovom slučaju ukoliko bih kupovao jednu klimu, vrata bi bila otvorena i grejao bi se i hodnik, soba i kupatilo (trpezarija, kuhinja i dnevna soba su jedna prostorija bez pregradnih zidova i vrata). U slučaju kupovine dve klime, prva bi bila u dnevnoj sobi i grejala bi dnevnu, trpezariju i kuhinju (sve zajedno 36m2), dok bi druga bila u sobi i grejala bi sobu, hodnik i kupatilo (46 m2).
Koja jačina klime (koliko btu) bi mi trebala u prvom slučaju, a koje dve u drugom slučaju?
Moram da napomenem da trenutno imam samo jednu fazu, čekam još uvek trofazni priključak, i takođe da napomenem da je kuća trenutno bez spoljne izolacije, zidovi su tanki, 22-23cm sa malterom, ali se na jesen radi termoizolacija objekta sa 10cm stiroporom, pa bih Vas zamolio da i tu činjenicu uzmete u obzir.
Što se tiče opcije wifi, može, a i ne mora. Ne znam konkretno ni kako to funkcioniše, da li kupujem neki poseban uređaj da bih mogao da je koristim preko wifi-a kada se na primer vraćam sa posla, da je uključim kada krenem sa posla da ona zagreje kuću? Ili klima sama po sebi ima već tu funkciju?
Možete da mi pošaljete i neki konkretan model sa kojim imate iskustva, da se dobro pokazao, i da nije previše bučna.
A da, umalo da zaboravim, trenutni budžet mi je nekih 70-75.000 dinara, s nadom da bih trebao da kupim jednu klimu, ali bih povećao taj budžet malo ukoliko me budete posavetovali da kupim dve klime.
Hvala unapred svima na odgovorima
EDIT: Zanima me i šta znači oopcija samočišćenja? Da li kupovati klimu koja ima samočišćenje ili je to nebitna stavka?