Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Samo cevi je trebao iznad roletne u cosak a ne preko roletne, ništa drugo.
Ja mislim da bi bolje radila da ju je ugradio u taj ormar pored i onda bi zadovolji tu estetiku na kojoj insistirate, ako dobro vidim na slici. Otvara ga po potrebi. Ta estetika je najmanje bitna za njen rad, Ako mu sluzi za grijanje tesko ce uopste raditi u tom prolazu, isto kao da je u tom ormaru.

Salim se malo. Pametne uticnice prate potrosnju. Wi-fi, ako se niko ne javi ovde kontaktiraj uvoznika.

Ta estetika je najmanje bitna za njen rad, .
Estetika nema dodirnih tačaka sa radom klime, nisam to nikada ni rekao ali ako postoje uslovi da to bude uradjeno i estetski lepo uz minimalna odstupanja, ne vidim zašto ne bi bilo. Cevi ne treba da idu preko prozora, vrata, roletne ako ima uslova da idu po ćošku. Ako nekad skida roletnu, prozor, mora i klimu. Nekome je bitna estetika a nekome ne. Kome nije može i preko stakla po sred prozora. Da je kod mene išlo bi po čošku.

Zbog ovakvih ugradnji, uredjaji ne rade kako treba, pa poslije estetika.
Vecina uredjaja ne radi kako treba bas zbog lose ugradnje.

Zdravo ljudi, interesuje me da li ima svrhe kupovati inverter klimu ako se nece koristiti kao primarno sredstvo za grejanje tokom zime?
Koristilo bi se za dogrevanje tokom prelaznih perioda i za hladjenje leti.
Da li je onda bolje uzeti standardnu klimu?
Ne razumem se bas najbolje u tematiku.

Bolje ti je onda uzmi standardnu klimu ili neku jeftiniju inverter. Na strani invertera je i manja potrošnja struje u odnosu na standardnu klimu. Kada dostigne zadatu temperaturu, inverter spušta potrošnju na minimum.

Bolje ti je onda uzmi standardnu klimu ili neku jeftiniju inverter. Na strani invertera je i manja potrošnja struje u odnosu na standardnu klimu. Kada dostigne zadatu temperaturu, inverter spušta potrošnju na minimum.

Ovako nesto, mozda? Stan je 59kv

Ne znam konkretno za ovaj model, posavetovaće te oni koji imaju Gree klimu, znam da i među njima ima loših modela, pa da ne lupetam na pamet. Čuo sam npr. da je Vox Iva ok klima kao i Midea Breezless. Takođe bih ti preporučio Midea Xtreme klimu koju ja imam:

Zdravo ljudi, interesuje me da li ima svrhe kupovati inverter klimu ako se nece koristiti kao primarno sredstvo za grejanje tokom zime?
Koristilo bi se za dogrevanje tokom prelaznih perioda i za hladjenje leti.
Da li je onda bolje uzeti standardnu klimu?
Ne razumem se bas najbolje u tematiku.
Ukratko da, ima svrhe. Jer inverter radi uglađenije nego obična on off klima. Obična on off klima recimo i na hlađenju će duvati max hladno dok dostigne zadatu temperaturu (pa će se posle ugasiti), dok inverter neće duvati previše hladno kad dostigne zadatu, nego će se prilagoditi i duvati manje hladno i po meni prijatnije nego obična klima i tako održavati zadatu temperaturu. A na grejanju je takođe prednost u toj uglađenosti u odnosu na običnu klimu i što ćeš imati sigurnost i za nedaj bože ako ostaneš bez glavnog grejanja u sred zime i debelog minusa inverter će grejati a obična klima ko zna.

Ja imam tu navedenu Pular i za hlađenje je super, za grejanje ima svojih mana (nedovoljno niska modulacija i netačno održavanje temperature), tebi za 50kv možda bude i ok jer tu verovatno neće doći do izražaja ti nedostaci koji se vide na manjim kvadraturama.

2 kuce 2x12 ca i jedna 18 ca vox

Nisam ni mislio da je kriva, nego sam srecan zbog malog racuna od 30.150 rsd. 😭😭

Samo cevi je trebao iznad roletne u cosak a ne preko roletne, ništa drugo.
Ne bi valjalo jer da cev ne moze bas tako lako da se zakrivi
Ima,
Gabaritni su pa moras da busis rupu sa velikom jelkicom i da pazis da ne ostetis zice unutra🤣
Moras da kupis sa sklopkom, imas na kp

Ne bi valjalo jer ta cev ne moze bas tako lako da se zakrivi
Može, već je jednom zakrivljena pod 90°, umesto da ide ka prozoru, samo treba da ide na gore, ugao ostaje isti, ne vidim zašto ne bi mogla još jednom pod 90°, čak i ne mora pod 90° može dva puta po 45° opet bi bilo bolje nego ovo jednom od 90°

Forumasi letos sam po preporuci sa foeuma kupio lmce 12 klimu za grejanje. Sad kad je beba dosla imam poteskoce sa grejanjem da li neko zna sta je problem ili servis da zovem. Pokazuje da trosi 3.9w dakle ne greje a setovana na 25stepeni u sobi je 22 i nece da se pokrene da greje. Isto se desava i na 30stepeni kad je stavim radi kad ona hoce i kako hoce. Da li napon ima veze sa tim posto je slab? Postavljam i sliku sa pametne uticnice

Prilozi

• Screenshot_20240215_002205_Smart Life.jpg
    Screenshot_20240215_002205_Smart Life.jpg
    62.8 KB · Pregleda: 82
Ima velike veze. Meni Midea On/off na poslu kada smo imali slabu struju ispod 200v nije htela da se pokrene uopste. Kad sve drugo pogasim onda sam tek palio klimu, bar 220v treba da bude. Nabavi neki stabilizator napona. Zasto je tako slaba struja?

Ima velike veze. Meni Midea On/off na poslu kada smo imali slabu struju ispod 200v nije htela da se pokrene uopste. Kad sve drugo pogasim onda sam tek palio klimu, bar 220v treba da bude. Nabavi neki stabilizator napona. Zasto je tako slaba struja?
Cela ulica muci muku nekima je cak i 160w. Slaba je jer ove iz epsa ne zanima da naprave novi trafo vec na postojeci samo odobravaju nove prikljucke za kuce koje se zidaju

Evo podatak za sve one ljude koji jos uvek razmisljaju o kupovini standardne klime.
Od pocetka februara do danas je hisense nordic 12btu potrosio 27kwh (12h greje 40mkv, 12h greje 18mkv), a vivax on off 12btu je potrosio 46kwh da 12h greje 12mkv. Mislite o tome pre kupovine.🙂

Evo podatak za sve one ljude koji jos uvek razmisljaju o kupovini standardne klime.
Od pocetka februara do danas je hisense nordic 12btu potrosio 27kwh (12h greje 40mkv, 12h greje 18mkv), a vivax on off 12btu je potrosio 46kwh da 12h greje 12mkv. Mislite o tome pre kupovine.🙂
Moja muse comfort od početka februara do sad potrošila malo više od 73kw.Smešna potrošnja, a greje 45kwm dobro izolacija. Moram probati da otvorim i još dve sobe koje mi služe za goste. Čisto radi probe, jer ih ne koristim..

Moja muse comfort od početka februara do sad potrošila malo više od 73kw.Smešna potrošnja, a greje 45kwm dobro izolacija. Moram probati da otvorim i još dve sobe koje mi služe za goste. Čisto radi probe, jer ih ne koristim..
Ti si redak slucaj da se ne zalis, ima muse evo, muse profi, muse comfort, mozda je ta tvoja bas komforna 🤣 kad se setim muse klime sto sam imao, cuje se sa prizemlja na spratu kompresor, samo bubnji, evo midea extreme je jedva cuje na par metara

Ti si redak slucaj da se ne zalis, ima muse evo, muse profi, muse comfort, mozda je ta tvoja bas komforna 🤣 kad se setim muse klime sto sam imao, cuje se sa prizemlja na spratu kompresor, samo bubnji, evo midea extreme je jedva cuje na par metara
Moj dobar drugar mi je ugradio, inače jedan od najboljih majstora u Loznici.. A ima je i on, zato mi je i preporučio nju...

I ja iskreno se ne zalim...
Nocas radila na zadatu 23c(spoljna temp. isla do -4) Muse Comfort vukla izmedju 600-900w Fix Fan 3. Dokle sam bio budan(04:00) odradila dva puta DF neki 5-8min, sobni termometar pokazao 23.2c
Jedino kad radi DF cujem spoljasnu onako ne...
Grejem neizolovani 50m2
Preko dana mi je na zadatu 20c Auto Fan (vuce konstantno 500w) sto preko dana skoro nikad nisam na gornji sprat pa uvece od 19:00 ide na 23c i Fix Fan 3-4 i tako u krug ;)
To sto ne ide ispod 500w to je druga stvar... i moja druga Gree klima Amber 9 Premium na donji sprat ne ide ispod 500w a greje odlicno 60m2 isto neizolovani...

Poslednja izmena:
Jedino meni od pocetka do sad 130kw , lmce 12 :D i ja sam jedini kome je golf 2 trosio 7 a ne 4.5 😁

Nocas radila na zadatu 23c(spoljna temp. isla do -4) Muse Comfort vukla izmedju 600-900w Fix Fan 3. Dokle sam bio budan(04:00) odradila dva puta DF neki 5-8min, sobni termometar pokazao 23.2c
Grejem neizolovani 50m2
Preko dana mi je na zadatu 20c Auto Fan (vuce konstantno 500w) sto preko dana skoro nikad nisam na gornji sprat pa uvece od 19:00 ide na 23c i Fix Fan 3-4 i tako u krug ;)
To sto ne ide ispod 500w to je druga stvar... i moja druga Gree klima Amber 9 Premium na donji sprat ne ide ispod 500w a greje odlicno 60m2 isto neizolovani...
Da li si se sa njom grejao u januaru? Sada u februaru klime rade u leru

Bome bas rade na leru, gledam nekad jel uopste i rade.

Prilozi

• Screenshot_2024-02-15-15-07-00-008_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2024-02-15-15-07-00-008_com.coolkit.jpg
    42.8 KB · Pregleda: 51
  • Screenshot_2024-02-15-15-06-53-827_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2024-02-15-15-06-53-827_com.coolkit.jpg
    30.9 KB · Pregleda: 50
Da li si se sa njom grejao u januaru? Sada u februaru klime rade u leru
Od oktobra
I u januaru se solidno pokazala na -11
drzala u sobu gde je montirana 22-23c u hodniku 21c a u spavacu sobu 20c i ta razlika me nije smetala...
Jasno mi je da na ove temperature rade kao on/off klime ili ne rade bukvalno(gree) evo sad moja Muse od jutros 11:00 ne pali a na spratu 20-21c

Ako se ja pitam..imam ih troje...kad su mali,sobro ususkati i ujutro prvo sto se vidi je crveni nosic i obrazi ali to je zdravo...msm da ni sad kad su porasli a imaju klimu sobi ne bude setovana jace od 21,jedino kad ja legnem pa zena prebaci a ujutro vrati da ja nisam primetio..a radi to,priznala posle 2 god.
hm... pa zi da Zena ne prizma jos nesto poste par godina :)
Mislim da mu stabilazator nije rešenje .... trebaće mu malo jači ako kad klima povuče preko kw

Ja ima 3 fujitsu klime,dnevna luca 12, sta znam 35 i neki kvadrat i u sobama po jedna lmce 09 ,izgubio sam se u kvadratima,niti sam budan u 4,i ako ustane da šampi ...znas koliko me boli levi tojaš da bacim pogled na klime....nemam uticnicu da gledam potrosnju niti imam "toplomer" da proveram koliki je izduv...ukljucim klime koncem 11 meseca i ne gasim do Vaskrsa..na konto svega racun pokaze da li je to to ili nije.Napravismo nuklearnu fiziku od grejanja na klime a decu teram da nose papuce po kuci i ako je "toplo" pod je debelo hladan.

Ja ima 3 fujitsu klime,dnevna luca 12, sta znam 35 i neki kvadrat i u sobama po jedna lmce 09 ,izgubio sam se u kvadratima,niti sam budan u 4,i ako ustane da šampi ...znas koliko me boli levi tojaš da bacim pogled na klime....nemam uticnicu da gledam potrosnju niti imam "toplomer" da proveram koliki je izduv...ukljucim klime koncem 11 meseca i ne gasim do Vaskrsa..na konto svega racun pokaze da li je to to ili nije.Napravismo nuklearnu fiziku od grejanja na klime a decu teram da nose papuce po kuci i ako je "toplo" pod je debelo hladan.
Pa ti imas imas krstene klime i drugaciji zivot vodis, mi sirotinja kupujemo kineske klime od kojih je svaka prica za sebe😄

IMG_20231230_141124.jpg
Grejem neizolovani 50m2
I još nešto. Bolje mi se pokazala u radu kad je kontrolišem preko aplikacije, nego preko daljinskog. Daljinski se nekad ukoči i pogubi, i ja zato sad je riktam samo preko aplikacije..

Mislim da mu stabilazator nije rešenje .... trebaće mu malo jači ako kad klima povuče preko kw
Zašto tako misliš? Šta je onda rešenje? Od 1800w je oko 100€, mislim da je dovoljan za tu klimu. Koristio sam ranije stabilizatore od 1000w za frižider i zamrzivač, nismo imali trafostanicu pa napon zimi padao drastično, pa uredjaji nisu radili. Sa stabilizatorom radili bez problema.

Vrh Dno