Зими је углавном сув ваздух, нешто мора да прави влагу да би била толика - кување или сушење веша нпр.
Za hladjenje valja svaka ali za grejanje Daikin ili Micubiši a valja i Fudzicu. Generalno japanske klime. Sto se tiče Kineza Gree, Hansens, Midea, Fox, Vox i ostalih nisko budzetnih i nisko tehnoloških, čim temperatura padne ispod -7,8 stepeni tu Kinezi posustaju to je definitivno i nemaju učinka grejanja. Tu kreće mučenje klime i katastrofalna postrosnja struje. U svakom slučaju uzeti bazni model japanske klime, najjeftini model nego najskuplji model kineske klime. Japanske klime su na izgled spartanske. Imaju dugme pali gasi i osnovno bez lampica i suvisnih dugmica ali kad ga upalis ona duva toplo i na + 10 i na -20 isto. Kinezi nemaju tehnologiju cementacija pokretnih elemenata u kompresoru i na niskim temperaturama kompresor gubi kompresiju i trajno smanjuje efikasnost.Da li na kraju neko zna kakav je HISENSE ? da li vredi za hladjenje ? dosta je niza cena. Pricam o inverter modelima.
Imam Woox 2 kom. i nešto je tu čudno ne u trenutnoj potrošnji, nego u ukupnoj po danu i mesecu.ima li razlike izmedju TUYA i VOOX pametnih utičnica za merenje potrošnje i koja je bolja ( tačnija ) ?
Pisao sam već o tome ali nije problem.Znači rade slično kao Gree. Meni se to ne sviđa tako da je ne bih uzimao za sebe ako tako radi.
Ona beše modulira ok?
Kako su se pokazale Fujitsu 12LLC(E)? Cini mi se da je neko rekao da znaju biti
Uporedi llce i lmce,razlika je samo 7000 din,a po karakteristikama i na -10 bolje greje,a modulira perfektno,ja sam se lomio pa na kraju prelomio i uzeo 2 kom lmce,merkao sam i luca 12 al nisu imali već samo 14 sto mi nije odgovaraloKako su se pokazale Fujitsu 12LLC(E)? Cini mi se da je neko rekao da znaju biti bucne
Gde nalaziš eurovent izveštaj za Daikin?Pogledaj Eurovent za obe klime pa uporedi.Ili tablice kapaciteta grejanja koje daju proizvođači klima.
Na zvaničnom sajtu Eurovent.Gde nalaziš eurovent izveštaj za Daikin?
Kao nov korisnik Gree Ambera nemam.radni staz da ulazim u diskusiju da je svaki model kineske.firme "nisko budžetni..jer.ti modeli kostaju od 100-150.000...Ono sta nisam siguran je servisna mreza Japanaca..Pogotovo na Jugu ove nase zemlje..Niti prodaja,niti ovlasveni servis..Niti se nedaj boze kome obraditi ako dodke.do nekog kvara..Znaci kupis japanca..das 600-700€i molis Boga da bude sve kako.treba u narednih 5.godina..Da imam bilo kakvu sigurnost kao sa Gree modelima(servis rez.del..itd)100%bi se odlucio za Japanca..Za hladjenje valja svaka ali za grejanje Daikin ili Micubiši a valja i Fudzicu. Generalno japanske klime. Sto se tiče Kineza Gree, Hansens, Midea, Fox, Vox i ostalih nisko budzetnih i nisko tehnoloških, čim temperatura padne ispod -7,8 stepeni tu Kinezi posustaju to je definitivno i nemaju učinka grejanja. Tu kreće mučenje klime i katastrofalna postrosnja struje. U svakom slučaju uzeti bazni model japanske klime, najjeftini model nego najskuplji model kineske klime. Japanske klime su na izgled spartanske. Imaju dugme pali gasi i osnovno bez lampica i suvisnih dugmica ali kad ga upalis ona duva toplo i na + 10 i na -20 isto. Kinezi nemaju tehnologiju cementacija pokretnih elemenata u kompresoru i na niskim temperaturama kompresor gubi kompresiju i trajno smanjuje efikasnost.
Noviji model ftxf35d ima u vanjskoj samo jedan red cijevi u izmjenjivacu,manji kompresor,itd.Inace, gledao sam ove daikin sto su mi preporucile kolege sa foruma, EU modele FTXF35D. Njen max heating capacity je 4.4kW dok model FTXF35A ima 4.8kW max.. Ne znam u cemu je fora, trebalo bi da su to dve potpuno iste klime
Aj u 10 maraka da nemas pojma kako je Zoran registrovan na ovom forumu?Vratio se zoran pod novim nickom. Sad je i zanimanje promijenio.
Hm, a jesi ti siguran da za Gree postoji razvijena servisna mreža i da sve funkcioniše ok? Vidiš ja upravo sa Gree nemam poverenja jer su iz Grre servisi par puta pokazali koliki su šalabajzeri, poznati slučajevi sa Gree Muse. A mogu da se zakunem da u slučaju kvara kimeza ne zovu skladište već tu radi Alibaba.Kao nov korisnik Gree Ambera nemam.radni staz da ulazim u diskusiju da je svaki model kineske.firme "nisko budžetni..jer.ti modeli kostaju od 100-150.000...Ono sta nisam siguran je servisna mreza Japanaca..Pogotovo na Jugu ove nase zemlje..Niti prodaja,niti ovlasveni servis..Niti se nedaj boze kome obraditi ako dodke.do nekog kvara..Znaci kupis japanca..das 600-700€i molis Boga da bude sve kako.treba u narednih 5.godina..Da imam bilo kakvu sigurnost kao sa Gree modelima(servis rez.del..itd)100%bi se odlucio za Japanca..
Who the f*** is Zoran ????Aj u 10 maraka da nemas pojma kako je Zoran registrovan na ovom forumu?
Moze i za svakog drugog sto si omasio da dodas jos po 10.
FTXF35A ima dvoredni izmjenjivač 610 mm.Nadjoh ja za FTXF35D model ali nema za FTXF35A direkt na euroventovom sajtu vec sam kopao izvestaj po google. Sto se tice rada na minusu identicne su. Max snaga je nesto manja ali nema veze, bice ok. Verovatno uzimam FTXF35D.
Koliko kvadrata grejes?Ja sam potrošio 109 kWh u januaru do ovog trenutka, FTXF60D. Okej je ta potrošnja.
Mozda i jesi u pravu, vjerovatno i jest vrijeme za "neke nove klince".Generalno ste svi vi koji imate potrebu i zelju da se na svim ex-yu i bugarskim forumima sakupljate i mlatite istu slamu godinama, veoma zanimljivi ali za posmatranje
Oko 60.Koliko kvadrata grejes?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari