Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Od čega ti se stvara tolika vlažnost?

Meni definitivno treba neki ovlaživač vazduha u sobi.
Nemam pojma, oduvijek je tako. 4ti, poslednji sprat. U djecijoj i nasoj spavacoj sobi je tako. Otvaranjem prozora ujutru na par minuta opadne na 50% i tako bude do spavanja, onda preko noci dodje na 60% i tako u krug

Sušite veš u sobama?

Зими је углавном сув ваздух, нешто мора да прави влагу да би била толика - кување или сушење веша нпр.

Sušite veš u sobama?
Ne, imam susilicu u WC i otvoren je prozor kada radi susilica a zatvorena vrata od WC. Zanimljivo u dnevnom koji je spojen sa kuhinjom (bez vrata) i cesto se kuha, nije ovolika vlaznost. Do duse radi napa i cesto se provjetri za vrijeme kuhanja. Ali preko noci ne skoci ovoliko, do 55% max. Veci je prostor pa vjerovatno zbog toga. oko 35-40 kvadrata. U sobama mi se cesto uhvati rosa na stolariju, vjerujem da je to razlog. Kada su noci hladnije uhvati se bas dosta kondenzacije, u pitanju je PVC stolarija u super stanju, čak i kada spustim roletne (onda nesto manje kondenzacije bude)

Ako si ograničen na Giga**** onda ti je izbor sužen.
Iz tog izbora dobre komentare ljudi odavde imaju za klimu:
MIDEA Klima uređaj inverter AG-12NXD1.WIK EXTREME

Hisense modeli su onako, podeljena mišljenja koliko sam ispratio 😁
Hisense klime se dobre u srednjoj klasi.Wings serija je imala fabricku gresku,ali su ispravili sa novim modelima.

Ne, imam susilicu u WC i otvoren je prozor kada radi susilica a zatvorena vrata od WC. Zanimljivo u dnevnom koji je spojen sa kuhinjom (bez vrata) i cesto se kuha, nije ovolika vlaznost. Do duse radi napa i cesto se provjetri za vrijeme kuhanja. Ali preko noci ne skoci ovoliko, do 55% max. Veci je prostor pa vjerovatno zbog toga. oko 35-40 kvadrata. U sobama mi se cesto uhvati rosa na stolariju, vjerujem da je to razlog. Kada su noci hladnije uhvati se bas dosta kondenzacije, u pitanju je PVC stolarija u super stanju, čak i kada spustim roletne (onda nesto manje kondenzacije bude)
Izolacija je problem.Nije dobro/dovoljno izolovan objekat,nema veze sa pvc ili staklom .

Kako moduliraju Hisense, koliko su bučne?
Hm tesko pitanje 😅 Imam ja energy pro plus koji ne modulira ispod 400w ali zato nema velike razliku u potrosnji kada je haldnije, do duse nisam imao ispod -8 jos. Znaci na +10 stepeni trosi 400w i cesto se gasi a na -8 trosi 470w i ne gasi se toliko. Necujna, jako tiha i to ostalo ekstra osim te jbn modulacije koja ne ide ispod 400

Kad je vanjska u plusu gotovo rjetko prelazi 700 wati al to kod starta, posto se gasi kad nabije tamperaturu, Najnize sto ide ide do 400wati, ne znam da sam upratio nize, i kad nabije temperaturu prestane sa duvanjem. Ponovo se upali kad , ovo ne znam kako da objasnim, to najbolje pokaze njena aplikacija. Kad se izjednace zadata temperatura i sobna koju ona pokazuje u aplikaciji.
Kad su minusi onda prilikom starta ide nesto preko 1200 wati, i onda spusta od 800 do 500 wati. Na jacim minusim ide nesto vise.
Ovo je u neizolovanom prostoru na nastimanih 20 u prosjeku, rjetko stavljam vise od 22.
Ovako se ponasa na standardnom modu, radi dobro i na IFeel samo onda mislim da blago poveca potrosnju. Pretpostavljam da je to zbog tog jer drzim daljinski nisko.
Bucna samo ako drzim ventilator na automatskom, ovako je ne cujem.
Hisense energy pro nano.

Znači rade slično kao Gree. Meni se to ne sviđa tako da je ne bih uzimao za sebe ako tako radi.
Midea Extreme potvrđeno dobra, imam 2kom i spremam se kupiti treću.
Ona beše modulira ok?

Sad je i ne koristim toliko,ali bez ifeel opcije ne ide ispod 400w.Sa Ifeel ide do 250w najnize.Nije bucna uopste.
Hm tesko pitanje 😅 Imam ja energy pro plus koji ne modulira ispod 400w ali zato nema velike razliku u potrosnji kada je haldnije, do duse nisam imao ispod -8 jos. Znaci na +10 stepeni trosi 400w i cesto se gasi a na -8 trosi 470w i ne gasi se toliko. Necujna, jako tiha i to ostalo ekstra osim te jbn modulacije koja ne ide ispod 400
Je li ovo bez i feel ili sa i feel opcijom.Na koliko stepeni je drzis da greje uobicajeno?

Kad dodjem na forum da se informišem koju klimu kupiti za grejanje nakon nekog vremena čitanja dodje mi da odem i kupim Smederevac i par kubika drva
Ja bih sad da biram umesto Pulara izabrao vrv Mideu extreme (da sam ograničen na Giga*), na nju najmanje žalbi je bilo. Van Giga* se preporučuju uglavnom Fujitsu/Mitchubishi modeli.

Poslednja izmena:
Za te pare imas Fujitsu Luca ili Daikin Ftxf. Fresh master,energy pro plus,energy pro hinano,silentium pro hinano su najbolji modeli od Hisense-a.Fresh master je naskuplja i ona ubacuje vazduh nju mozes da nadjes za 80 hiljada.

Sad je i ne koristim toliko,ali bez ifeel opcije ne ide ispod 400w.Sa Ifeel ide do 250w najnize.Nije bucna uopste.

Je li ovo bez i feel ili sa i feel opcijom.Na koliko stepeni je drzis da greje uobicajeno?
isto je sa obe opcije, jako slicno. grije na 24 stepena (ali tako sto nastimam 23) znaci prebacuje za jedan stepen ali ne sad ono da kada se ugasi opada za stepen dva, ne ceka sa paljenjem, precizna je za odrzavanje ali racunam na ekranu za -1 stepen kada zadajem. Znaci da me ne shvatis pogresno, ja sam zadovoljan extra grije i malo trosi, ne cuje se. Nerviralo me u prelaznom to gasenje ali sam oguglao na to. Ipak da imam viska para ko sto nisam imao uzeo bi fujitsu

p.s. i ova moja ima opciju da ubacuje vazduh/

Ako bi grijao veci prostor neka te ne sikira ova najniza modulacija od 400. jer malo koja klima velik prostor grija sa ispod 400. cop joj je 4.29, u defrost rijetko ulazi

Znaci i sa i feel se gasila u prelaznom periodu?Moja je isla na 250w najnize ali se posle vratila na 400w. Na 250w je duvala hladan vazduh skoro.Na koju brzinu duvanja je drzis?Ja mislim da je najbolje na auto fan drzati kad se smanji brzina duvanja izbacuje topliji vazduh. I ja sam zadovoljan sa njom.

Imam pitanje vezano za garanciju...da li garancija na nov uređaj vazi bezuslovno prve 2 god bez servisiranja,pa se tek nakon toga radi godisnji servis naredne 3 god,i da li moze bilo koji serviser sa firmom pečatom da ugradi i servisira ili mora isključivo neki određeni servis za određene proizvođače kao šti su micubiši,daikin,fujitsy?hvala na odgovoru

Znaci i sa i feel se gasila u prelaznom periodu?Moja je isla na 250w najnize ali se posle vratila na 400w. Na 250w je duvala hladan vazduh skoro.Na koju brzinu duvanja je drzis?Ja mislim da je najbolje na auto fan drzati kad se smanji brzina duvanja izbacuje topliji vazduh. I ja sam zadovoljan sa njom.
Jeste, na ifeel kad upali krece sa nesto vecom modulacijom pa brzo spusti na 400. Drzim ili na auto ili na 2. brzini. Zagrije prostoriju jako brzo, sa tim sam prezadovoljan. klinci tu spavaju pa se preko aplikacije u 8h uvece nastima na 19 stepeni a ujutru u 7h na 23. znaci vec za 15-20 minuta je sa 19 u prostoriji 23 stepena

ima li razlike izmedju TUYA i VOOX pametnih utičnica za merenje potrošnje i koja je bolja ( tačnija ) ?

Tesko je sad meni to definisati jer je pootvarano jos prostorija. Nalazi se u sobi od 15 kvadrata ali puse pravo u mali hodnik i kroz njega isto pravo grije spavacu sobu (a u malom hodniku je i otvoreni wc). U sobi gdje se nalazi klima je znaci 24 stepena a spavacoj sobi oko 21-22. Sve zajedno oko 30-35 kvadrata.
U sustini grijem kompletan stan od 70 kvadrata sa 2 klime, pomenuti hisense energy pro plus 12 i frozini 18ka. Citav stan osim spavace sobe je 24 stepena a spavaca oko 21-22. Izolacija je srednja polosa, samo sobe 3cm stiropor iznutra, komplet plafon 10 ili 15cm (ne sjecam se vise) vune, pvc stolarija. 9be klime sam uzeo sa grijacem tacne

Pitam jer ja grejem 55 kvadrata na 23 sa modulacijom od 700.imam dve klime ali samo jedna radi druga se uključi samo ponekad

Nazad
Vrh Dno