Vladimir Lukić
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 19.12.2022
- Poena
- 20
StrašnoAko oni nude 24 u hodnik ja tim majstorima nebi dao vise da se priblize mojoj kuci,a kamoli da im povjerim da obave posao.
Rade super. Greju po 25m2, odrzavaju 23c, do sada nisu presle po 5 kilovata za 24h, jes da nisu bile neke niske temperature. Moduliraju bas nisko, nikad ne gase same, idu i do 120w u odrzavanju. Imaju snage koliko hoces, par puta sam ih gasio tokom noci pa upalim ujutru na 25c, zagreju bas brzo. Nemam nekih zamerki do sada, videcemo kad padnu temperature.. Jedino sto mi smeta da autofan retko stavi u quiet brzinu, pa je sam stavljam u tu jer se tada skoro i ne cuje, sto nije slucaj sa prvom brzinom..Hteo bih i ja kupiti kgte12 dva komada,pa ako može neki komentar,kakve su kako rade itd...Hvala unapred!pozz
Hvala puno,još uvek tražim rešenje za onaj moj izgubljeni prostor😀😀😀😀
Hvala puno,veliki pozdravRade super. Greju po 25m2, odrzavaju 23c, do sada nisu presle po 5 kilovata za 24h, jes da nisu bile neke niske temperature. Moduliraju bas nisko, nikad ne gase same, idu i do 120w u odrzavanju. Imaju snage koliko hoces, par puta sam ih gasio tokom noci pa upalim ujutru na 25c, zagreju bas brzo. Nemam nekih zamerki do sada, videcemo kad padnu temperature.. Jedino sto mi smeta da autofan retko stavi u quiet brzinu, pa je sam stavljam u tu jer se tada skoro i ne cuje, sto nije slucaj sa prvom brzinom..
Спољно напајање је скроз ок, само га треба извести како треба. Немам прописе при руци, али утичница напољу би требало да буде у ИП44 изведби и монтирана на неких 1-1,5 метара изнад земље. Мени су обе климе укључене напољу, генерално у Норвешкој тако раде инсталацију - напајање се повезује на спољну јединицу.Gledam video i pitam da li je mogao kabl koji napaja klimu da odvede sa instalacijom u sobu a ne ovako napolju.Taj merač potrošnje koliko je otporan na vlagu i uticaje spoljne sredine pitanje je ima i kapljica vode na njemu nesigurno mi to deluje.Klima od 1000 i nešto evra uključena tako u tu utičnicu na koju isto utiče vlaga sa svim opasnostima koje donosi tako izloženo napajanje el.energijom uređaja.To može i naknadno da se taj kabl uvuče u sobu nije problem za majstora.
Ima i druga verzija.Ljudi ne razumeju da majstori gledaju prevashodno svoju zaradu a ne dobrobit za korisnika. Preporučiće mu klimu na kojoj ima najveću zaradu a ne uređaj namenjen za dati prostor.
U potpunosti se slažem da svaka prostorija traži svoje grejno telo, ali ipak se može uz male kompromise to izbeći. Recimo ja sam u hodniku stavio 12 i ona greje spavaću i kuhinju na kraju hodnika i kupatilo, ali naravno temperatura je manja od ostalih soba.Ljudi ne razumeju da majstori gledaju prevashodno svoju zaradu a ne dobrobit za korisnika. Preporučiće mu klimu na kojoj ima najveću zaradu a ne uređaj namenjen za dati prostor. Izuzetak su majstori ili firme gde gledaju korisnika a ne maksimalnu zaradu po svaku cenu. Naravno i firme koje pošteno rade imaju ne malu zaradu ali i nek zarade bar je pošteno, ipak živimo u kapitalizmu i zarada je normalna stvar.
Svaki prostor i njegova namena traže svoju klimu i tu je ceo trik. A ako ste spremni na male kompromise može se dosta uštedeti. Posebni zahtevi obično vode u posebne cenovne razrede i te klime su jako skupe. Ali uglavnom je zlatno pravilo broj jedan: jedna klima jedna prostorija.
Ja je imam samo je Aeri bez ovo plus.Koristim je za sobu od 12m2 zavrsava posao.VIVAX COOL, ACP-09CH25AERI+ R32
Da li ima neko iskustva sa ovom klimom?
U potpunosti se slažem da svaka prostorija traži svoje grejno telo, ali ipak se može uz male kompromise to izbeći. Recimo ja sam u hodniku stavio 12 i ona greje spavaću i kuhinju na kraju hodnika i kupatilo, ali naravno temperatura je manja od ostalih soba.
E sad veći problem od temperature je stvaranje buđi po tim sobama na zidovima i zbog toga ću morati ugraditi još jednu mozda 9ku u kuhinji.
kakve su zime sam hteo reći
Upravo tako, evo trenutno sam isključio klime i pustio pelet, nema potrebe neke posebne za tim, ali ja gasim klime noću, ne volim da mi dok spavam išta radi u kući, tako da se te sobe gde nema klima još više ohlade noću, posebno kad je minus i onda nije loše ponekad uveče pustiti pelet.Pogledajte prilog 370703kod mene je ovakav raspored,sobzirom jakve su žene mogao bi i nešto postići,za ne daj bože uvek imam peleta da dogrejem dok ne ubacim još klima
kakve su zime sam hteo reći
ja cu ti pomoci sa ovim dijelom pitanja, klima odvlazava samo dok hladi, na zalost ne dok grijeda li postoji kod klima mogućnost odvlaživanja dok je u modu grejanja
Klima koja moze odvlazivati dok grije se zove daikin ururu sararaja cu ti pomoci sa ovim dijelom pitanja, klima odvlazava samo dok hladi, na zalost ne dok grije
Koja je preporuka za inverter koja bi se koristila u prostoriji 30m2, zajednička dnevna, trpezarija i kuhinja. Nema izolacije. Osnovno grejanje je parno na pelet koje se koristi od 15-23h, ostalo vreme bi radila klima. Cena do 100k, da je u ponudi G radnji. I još jedna stvar laička, da li postoji kod klima mogućnost odvlaživanja dok je u modu grejanja? Ili mora poseban isključivo poseban uređaj za to?
Logicno jeste ali nazalost nije tako. Prodavci obicno nemaju pojma sa kakvim uredjajima rade, njihove razlike, opcije, mogucnosti itd. Mislim da samo znaju guknuti koji je radni opseg na grejanju i imaju li grejace spoljasnje jedinice (pricam iz licnog iskustva kad odem u prodavnicu pa pitam nesto u vezi nekog aparata. Bolje mi je da odmah odem na google i bacim se na posao nego da zapitkujem prodavce koji svakako ne znaju dve tri reci kazati o doticnom uredjaju)Ne smetas naravno,daleko bilo,ali mi je logično da onaj ko ti prodaje zna tačno da ti kaže ono što te buni.
Ja bih volio da je kod mene tako. Meni preko noci u sobi gdje se spava skoci do 60% vlaga . Ako ne provjetravam zimi se zna javiti budj. Stan je u pitanju. Kod tebe je cak i presuh vazduhMeni nije ista vlažnost, kad klima konstantno radi vlažnost u prostoriji padne na nekih 37-38%, kad otvorim prozore da izluftiram podigne se vlažnost malo. U kuhinjama gde se dosta sprema verujem da je vlažnost povećana i ko suši veš često u sobi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari