Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

77kvm samostojeće prizemne kuće. LMCA12

Prilozi

• Screenshot_20230110-214730_Smart Life.png
    Screenshot_20230110-214730_Smart Life.png
    44.1 KB · Pregleda: 104
Poslednja izmena:
Gree muse evo 12. 55 kv

Prilozi

• Screenshot_20230110_215740_Smart Life.jpg
    Screenshot_20230110_215740_Smart Life.jpg
    40.6 KB · Pregleda: 77
  • Screenshot_20230110_215734_Smart Life.jpg
    Screenshot_20230110_215734_Smart Life.jpg
    39.7 KB · Pregleda: 76
8 cm stiropor fasada,3 cm stirodur pod,12 mm laminat,plafon 10 cm siropor,nova pvc stolarija 3 diht gume,7 komora
Muse dosta trosi onda. Mislio sam da ce moj pular ubedljivo najvise da bude .. posto sam se i sam dvoumio izmedju muse i pulara i uzeo pulara.. naravno jer je jeftiniji.

Muse dosta trosi onda. Mislio sam da ce moj pular ubedljivo najvise da bude .. posto sam se i sam dvoumio izmedju muse i pulara i uzeo pulara.. naravno jer je jeftiniji.
Sve i da troši,grejanje za par hiljada nema ni da se grejemo na upaljač.pa do prošle godine sam grejao na pelet,a ovo sad je 5 puta jeftinije a i na dugme.nema unošenja peleta,nema čišćenja peći,....ma lepota🤣🤣🤣🤣

Sve i da troši,grejanje za par hiljada nema ni da se grejemo na upaljač.pa do prošle godine sam grejao na pelet,a ovo sad je 5 puta jeftinije a i na dugme.nema unošenja peleta,nema čišćenja peći,....ma lepota🤣🤣🤣🤣
Ti si se onda preporodio.. u januaru si verovatno tonu peleta trosio 😃

Pitanje za ove sto se greju na klime vec godinama. Da li je ovo ok potrosnja za prvih 10dana januara? Moglo je biti manje najmanje 5kw ali isprobavao sam razne modove kako rade... Ali ok. Klima radi 24h na 24° ili 23° preko dana od 23-7h radi na sleep modu negde oko 20°. Grejem 57m2 u pitanju je klima gree 12btu.
Moja potrosnja u stanu za nekih 30kv.pomaze Ta 3.5.u decijoj sobi..koja greje jos 10kv.Abmer comfort 12

Prilozi

• Screenshot_20230110_230639_com.wooxhome.smart.jpg
    Screenshot_20230110_230639_com.wooxhome.smart.jpg
    47.1 KB · Pregleda: 86
Pitanje za ove sto se greju na klime vec godinama. Da li je ovo ok potrosnja za prvih 10dana januara? Moglo je biti manje najmanje 5kw ali isprobavao sam razne modove kako rade... Ali ok. Klima radi 24h na 24° ili 23° preko dana od 23-7h radi na sleep modu negde oko 20°. Grejem 57m2 u pitanju je klima gree 12btu.
Dobro je… kod mene sa 8kW TP je 79kW zakljucno sa danasnjim danom koji je zbog ogromne vlage u vazduhu evo na 13kW samo danas. Isto 24c preko dana, 22c od 23-06h, 80m2, radijatori. Bice to manje, kada prestanes da se “igras” mada ja se i posle par meseci igram i isprobavam razne varijante :)

8 cm stiropor fasada,3 cm stirodur pod,12 mm laminat,plafon 10 cm siropor,nova pvc stolarija 3 diht gume,7 komora
Znači diskont stolarija ,staklo troslojno ali četvorke i to loše,okov je turski ili kopija wh ,na tvoju žalost nemoj računati to kao dobru stavku kad navodis "izolaciju" ***.

Posle.dva meseca prvi put nahvatan da modulira zadnjih 20min.greje sa ovom potrosnjom..pre.toga je radila kao on-of klima..

Prilozi

• Screenshot_20230111_120316_com.wooxhome.smart.jpg
    Screenshot_20230111_120316_com.wooxhome.smart.jpg
    44.7 KB · Pregleda: 70
Kada vidim ovde koje sve probleme imaju ljudi sa koimama moj pular je zakon 😂
Ja sam zvao energynet da pitam da li moja klima radi ok . Moja modulira manji vise ok. Jer je velika kvadratura... I samo sam je jednom najvatao da je otisla u defrost Juce i danas ceo dan je 450w i ne gasi se.. covek iz energyneta mi je obajsnjavao da kada je toplije da se klima ugasi i da je tako veca usteda...jer one mere i spoljnu temp na spoljnoj jedinici pa zna kada da se gasi. A kada bude temp oko 0 i minus da nece da se gasi jedino ako nije mnogo mala prostorija. I kada bude -7 da je tad moguce da ce da modulira sa ispod 400w. A svaka klima koja modulira ispod 300w znaci da ne radi kompresor. Jer da bi kompresor radio sa 1Hz treba malo manje od 300w. I i objasnjava da je gree napravljen da od novih modela nijedan ne spusti ispod 300w.

Kada vidim ovde koje sve probleme imaju ljudi sa koimama moj pular je zakon 😂
Ja sam zvao energynet da pitam da li moja klima radi ok . Moja modulira manji vise ok. Jer je velika kvadratura... I samo sam je jednom najvatao da je otisla u defrost Juce i danas ceo dan je 450w i ne gasi se.. covek iz energyneta mi je obajsnjavao da kada je toplije da se klima ugasi i da je tako veca usteda...jer one mere i spoljnu temp na spoljnoj jedinici pa zna kada da se gasi. A kada bude temp oko 0 i minus da nece da se gasi jedino ako nije mnogo mala prostorija. I kada bude -7 da je tad moguce da ce da modulira sa ispod 400w. A svaka klima koja modulira ispod 300w znaci da ne radi kompresor. Jer da bi kompresor radio sa 1Hz treba malo manje od 300w. I i objasnjava da je gree napravljen da od novih modela nijedan ne spusti ispod 300w.
To je slucaj kod gree da ne ide ispod 300w na grejanju, dok kod hladjenja ide do 150w. Videcemo da li ces u opste da se ugrejes sa tom klimom na -7 u velikoj kvadraturi

Na -7 ako modulira ispod 400w neće se ogreješ u 50+ kv 😁 tad samo može više da troši, al zato kad je napolju 10+ stepeni super kad radi na 550W mnogo su lepo to osmislili (sarkazam).

Svašta pričaju ti, ja ne želim ni da ih zovem, samo mogu da ih oteram u 3 le** kad počnu da mi prodaju priče.
Mene kao budućeg kupca još nekoliko klima su izgubili.

Zanimljivo je da modulacija ispod 300w upozorava na neispravan kompresor.

Ja sam zvao energynet...
Nek si se ti lepo izdivanio sa njima... Price za naivne... Nisam znao ovo za kompresor ,znaci ja se u principu ove zime skoro i ne grejem sa KMTA jer je u 99% slucajeva potrosnja ispod 300w... :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Znaci meni prodali neispravni Amber I Bergen, posto na temperaturama iznad 0 bez problema spuste potrosnju na 170-180w. Mora da ih zovem i da se zalim, a i trazim hitno servisera da mi posalju :D
Zapravo si ti jedan od srecnika koji je "ubo" dobar model... Ja imam dva Bergena (navodno ispod haube gree viola) sa kojima nisam zadovoljan..

Cirkus....
I onda se prosle zime ovde javi funkcioner i ladno savetuje nekome da kupi Muse model!

Rekao je kada je ispod 300w da ne radi komresor samo vrti vazduh u utrasnja jedinica. A normalno da nisam naseo na tu pricu .. reko mi je da im se obratim zvanicno na mejl ako smatram da je to problem. I to sam uradio danas

Dobro je što si objavio na forumu tu priču sa Energynet stručnjakom.Ima tu zanimljivih stvari vredi pročitati i nekoliko puta.

Dali klima modulira na 200wh ili se gasi na 300wh pa se upali i tako u krug? U osnovi nije ni bitno ako ne pregreva prostoriju a kasnije kasno pali kad se prostorija već ohladila. Bitno je da ne pregreva i da se pali dok prostorija još nije ohlađena, meni je u prelaznom periodu taj način rada ok. Ali je problem ako se uključi da radi ali suviše kasno e onda je jako neprijatno.
A što se tiče pomenute stolarije i stakala: nije bitno dali je debljina stakla 3 ili 4mm, dali ih ima dva ili tri stakla. Bitno je da su ta stakla niskoemisiona odnosno bar jedno od njih. Ako su niskoemisiona nema nikakvih problema. Inače stakla se prave u pogonima specijalizovnim za tu namenu a ne halama u kojima se lepe silikonom za ram, to je sve samo ne termoizolaciono staklo.

Svako se bori za parce hleba. Tu klimu nisu konstruisali oni iz energyneta...

Dali klima modulira na 200wh ili se gasi na 300wh pa se upali i tako u krug? U osnovi nije ni bitno ako ne pregreva prostoriju a kasnije kasno pali kad se prostorija već ohladila. Bitno je da ne pregreva i da se pali dok prostorija još nije ohlađena, meni je u prelaznom periodu taj način rada ok. Ali je problem ako se uključi da radi ali suviše kasno e onda je jako neprijatno.
A što se tiče pomenute stolarije i stakala: nije bitno dali je debljina stakla 3 ili 4mm, dali ih ima dva ili tri stakla. Bitno je da su ta stakla niskoemisiona odnosno bar jedno od njih. Ako su niskoemisiona nema nikakvih problema. Inače stakla se prave u pogonima specijalizovnim za tu namenu a ne halama u kojima se lepe silikonom za ram, to je sve samo ne termoizolaciono staklo.
Kolega necemo dalje,ovo sto ste napisali da nije bitno i te kako je bitno,low-e staklo je standard ima 10 godina tako da to nije nista vau,posebno i bitno,nije isto ako je razmak stakala 12,16mm ili manje jer onda nije to to,sitnice cine ogromnu razliku kao i montaža stolarije,koju retko ko ugradi kako treba. I naravno da je bitno 2 ili 3 stakla jer pre svega paket stakala i odabir namene diriguje cenu koja je na pocetku ogromna ali na dugurocno se i te kako isplati.

Pustite kataloge kolega, slažem se ja sa vama ali morate shvatiti da termoizolaciono staklo nije svo isto iako mu je ram 12, 14, 16 ili 24mm, iako piše da je argonac a stakla lowE, sve isto ali nije isto napravljeno. To znam jer sam proizvodio to staklo u Švajcarskoj, potom sam došao u Srbiju i video staklo koje je jako slično tom iz Švacarske ali odmah se vidi da nije to to. Naime, pravo izopan staklo je spojeno na ram sa materijalom koji se zove butil. Spaja se tako što se na staklo stavi ram sa vrelim butilom i preko njega naiđe drugo staklo i spaja ih presa pritiskom od 5 tona. Inale butil je debljine par milimetara. Potom se u već postojeće ventile na ramu upumpava argon jer je vazduh jako razređen od udarca prese i pusti se da uđe argona taman kolimo treba da nadomesti vazduh ali ipak da postoji podpritisak u samom staklu koji lagano vuče staklo na ram. Potom ide na takozvano popunjavanje rama dvokomponentnom masom. I to je otprilike to originalno, naravno da firma ima svoju labalatoriju za ispitivanje, nju imaju svi ozbljni igrači proizvođači ravnog stakla. Ima tog i u Srbiji nije da nema ali sve što vidiš sa silikonom zaobiđi. Jel znate kolega kolka je garancija bila u Švajcarskoj pre 35 godina za to staklo? 10 godina da neće pustiti .... Pazite sad.....vodu na metar dubine! Kolega ne hebeni vazduh nego vodu. To je zaptivanje to je kvalitet a ne ovi što daju garanciju da stalko neče orositi za dve godine, smejurija. Nikada nisam luo da im je ijedno staklo reklamirano, nikada.Tako da kolega badava vam te tablice kad se one odnose na upravo to staklo koje sam vam opisao a ne na svako staklo koje ovde zovete termopanom i mašete tablicama a da odnesete malo to staklo u sertifikivanu labalatoriju za ispitivanje kvaliteta? Verujte odgovor vam se nebi svideo.
I na krju bih voleo da mi izvedete ekonomsku računicu isplativosti zamene stare a još uvek dobre stolarije sa dva stakla u odnodu na novu stolariju. Ja tvrdim da računice nema, jedino u slučaju potrebe zamene solarije zbog pohabanosti.

Poslednja izmena:
Vrh Dno