nenad121
Poznat
- Učlanjen(a)
- 29.12.2022
- Poena
- 40
Slicno kao ja... Samo je tb ako se ne varam azdaha od klime 21btu. Verovatno ti je i zato veca potrosnja.Oko 60.
Slicno kao ja... Samo je tb ako se ne varam azdaha od klime 21btu. Verovatno ti je i zato veca potrosnja.Oko 60.
A sa kojom klimom grejete?77kvm samostojeće prizemne kuće
A sa kojom klimom grejete?
[/QUOTE
Dodao sam gore. Fujitsu LMCA12
Predpostavkjam da ti je losija izolacija ili stolarija? Posto bi trebalo da imas bolje rezultate... Ja sa gree pularom grejemGree muse evo 12. 55 kv
8 cm stiropor fasada,3 cm stirodur pod,12 mm laminat,plafon 10 cm siropor,nova pvc stolarija 3 diht gume,7 komoraPredpostavkjam da ti je losija izolacija ili stolarija? Posto bi trebalo da imas bolje rezultate... Ja sa gree pularom grejem
Muse dosta trosi onda. Mislio sam da ce moj pular ubedljivo najvise da bude .. posto sam se i sam dvoumio izmedju muse i pulara i uzeo pulara.. naravno jer je jeftiniji.8 cm stiropor fasada,3 cm stirodur pod,12 mm laminat,plafon 10 cm siropor,nova pvc stolarija 3 diht gume,7 komora
Sve i da troši,grejanje za par hiljada nema ni da se grejemo na upaljač.pa do prošle godine sam grejao na pelet,a ovo sad je 5 puta jeftinije a i na dugme.nema unošenja peleta,nema čišćenja peći,....ma lepota🤣🤣🤣🤣Muse dosta trosi onda. Mislio sam da ce moj pular ubedljivo najvise da bude .. posto sam se i sam dvoumio izmedju muse i pulara i uzeo pulara.. naravno jer je jeftiniji.
Ti si se onda preporodio.. u januaru si verovatno tonu peleta trosio 😃Sve i da troši,grejanje za par hiljada nema ni da se grejemo na upaljač.pa do prošle godine sam grejao na pelet,a ovo sad je 5 puta jeftinije a i na dugme.nema unošenja peleta,nema čišćenja peći,....ma lepota🤣🤣🤣🤣
Moja potrosnja u stanu za nekih 30kv.pomaze Ta 3.5.u decijoj sobi..koja greje jos 10kv.Abmer comfort 12Pitanje za ove sto se greju na klime vec godinama. Da li je ovo ok potrosnja za prvih 10dana januara? Moglo je biti manje najmanje 5kw ali isprobavao sam razne modove kako rade... Ali ok. Klima radi 24h na 24° ili 23° preko dana od 23-7h radi na sleep modu negde oko 20°. Grejem 57m2 u pitanju je klima gree 12btu.
Dobro je… kod mene sa 8kW TP je 79kW zakljucno sa danasnjim danom koji je zbog ogromne vlage u vazduhu evo na 13kW samo danas. Isto 24c preko dana, 22c od 23-06h, 80m2, radijatori. Bice to manje, kada prestanes da se “igras” mada ja se i posle par meseci igram i isprobavam razne varijantePitanje za ove sto se greju na klime vec godinama. Da li je ovo ok potrosnja za prvih 10dana januara? Moglo je biti manje najmanje 5kw ali isprobavao sam razne modove kako rade... Ali ok. Klima radi 24h na 24° ili 23° preko dana od 23-7h radi na sleep modu negde oko 20°. Grejem 57m2 u pitanju je klima gree 12btu.
Za amber sam cu da jako nisko modulira i da tu oravi dosta ustedeMoja potrosnja u stanu za nekih 30kv.pomaze Ta 3.5.u decijoj sobi..koja greje jos 10kv.Abmer comfort 12
Znači diskont stolarija ,staklo troslojno ali četvorke i to loše,okov je turski ili kopija wh ,na tvoju žalost nemoj računati to kao dobru stavku kad navodis "izolaciju" ***.8 cm stiropor fasada,3 cm stirodur pod,12 mm laminat,plafon 10 cm siropor,nova pvc stolarija 3 diht gume,7 komora
To je slucaj kod gree da ne ide ispod 300w na grejanju, dok kod hladjenja ide do 150w. Videcemo da li ces u opste da se ugrejes sa tom klimom na -7 u velikoj kvadraturiKada vidim ovde koje sve probleme imaju ljudi sa koimama moj pular je zakon 😂
Ja sam zvao energynet da pitam da li moja klima radi ok . Moja modulira manji vise ok. Jer je velika kvadratura... I samo sam je jednom najvatao da je otisla u defrost Juce i danas ceo dan je 450w i ne gasi se.. covek iz energyneta mi je obajsnjavao da kada je toplije da se klima ugasi i da je tako veca usteda...jer one mere i spoljnu temp na spoljnoj jedinici pa zna kada da se gasi. A kada bude temp oko 0 i minus da nece da se gasi jedino ako nije mnogo mala prostorija. I kada bude -7 da je tad moguce da ce da modulira sa ispod 400w. A svaka klima koja modulira ispod 300w znaci da ne radi kompresor. Jer da bi kompresor radio sa 1Hz treba malo manje od 300w. I i objasnjava da je gree napravljen da od novih modela nijedan ne spusti ispod 300w.
I onda je mrmot zavio (ne cokoladu) i popusio.....covek iz energyneta mi je obajsnjavao da kada je toplije da se klima ugasi i da je tako veca usteda...jer one mere i spoljnu temp na spoljnoj jedinici pa zna kada da se gasi.
Nek si se ti lepo izdivanio sa njima... Price za naivne... Nisam znao ovo za kompresor ,znaci ja se u principu ove zime skoro i ne grejem sa KMTA jer je u 99% slucajeva potrosnja ispod 300w...Ja sam zvao energynet...
Zapravo si ti jedan od srecnika koji je "ubo" dobar model... Ja imam dva Bergena (navodno ispod haube gree viola) sa kojima nisam zadovoljan..Znaci meni prodali neispravni Amber I Bergen, posto na temperaturama iznad 0 bez problema spuste potrosnju na 170-180w. Mora da ih zovem i da se zalim, a i trazim hitno servisera da mi posalju![]()
Kolega necemo dalje,ovo sto ste napisali da nije bitno i te kako je bitno,low-e staklo je standard ima 10 godina tako da to nije nista vau,posebno i bitno,nije isto ako je razmak stakala 12,16mm ili manje jer onda nije to to,sitnice cine ogromnu razliku kao i montaža stolarije,koju retko ko ugradi kako treba. I naravno da je bitno 2 ili 3 stakla jer pre svega paket stakala i odabir namene diriguje cenu koja je na pocetku ogromna ali na dugurocno se i te kako isplati.Dali klima modulira na 200wh ili se gasi na 300wh pa se upali i tako u krug? U osnovi nije ni bitno ako ne pregreva prostoriju a kasnije kasno pali kad se prostorija već ohladila. Bitno je da ne pregreva i da se pali dok prostorija još nije ohlađena, meni je u prelaznom periodu taj način rada ok. Ali je problem ako se uključi da radi ali suviše kasno e onda je jako neprijatno.
A što se tiče pomenute stolarije i stakala: nije bitno dali je debljina stakla 3 ili 4mm, dali ih ima dva ili tri stakla. Bitno je da su ta stakla niskoemisiona odnosno bar jedno od njih. Ako su niskoemisiona nema nikakvih problema. Inače stakla se prave u pogonima specijalizovnim za tu namenu a ne halama u kojima se lepe silikonom za ram, to je sve samo ne termoizolaciono staklo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari