49.999 u Gigatronu, i to je tada bila najjeftinija u celoj Srbiji cena... svuda drugde su cene isle od 53.999 do 56.999 pa i do 59.999 su se kretale cene u pojedinim radnjama.Koliko si platio Mission 2?
To nije lose, ne znam koliko jeftinije ispadne ugradnja kada im das cevi?Da ima wi fi u paketu, stick se nalazi u kutiji koji se montira posle u elektroniku, tolilo prosto da i sam mozes da ga bocnes, u paketu se nalaze 3 metra cevi za montazu.
Bio mi je danas serviser za klimu, opet sam odlozio kupovinu nove klime, jer je popravio Housel-a. Crk'o je starter, zamenio ga je i opet radi klima. Svakako iskoristio sam priliku da ga pitam da li bi mogla da se montira inverter klima na staru instalaciju i kaze da nikako ne moze jer inverter koristi potpuno drugacije cevi, kaze da na ove cevi ne bi mogla da se povezuje ni standardna klima jer ova Housel koristi stari R22 gas koji je odavno van upotrebe, a klima koja koristi R410A gas ne moze da se povezuje na cevi za R22 gas. U svakom slucaju teram dalje sa matorim Housel-om, nek izgura ovu sezonu, pa da se kupuje neki inverter i stemuje zid za nove cevi.![]()
Nije inverter, on-off klima, gde su dva praktično odvojena sistema sa nezavisnim kompresorima ubačeni u zajedničko kućište. Imaš ovde da vidiš sve detalje.Da li zna neko da mi kaže da li je ovo inverter, u pitanju je Toyotomi brend, zna li ko šta o tom brendu? Iz stana koji se renovira me častili spoljnu jedinicu koja "napaja" dvije unutrašnje, split sistem. Rekoh da vidim da vidim dal vrijedi da ugrađujem u svoj stan jer između ostalih imam jednu 18-icu staru McQuay koja baš loče struju...
Nema jeftinije, cena ti je ta koju ti kazu a dodatno ako ti treba produzuenje cevi onda kosta jos pride, sve zavisi od grada do grada od montazera do montazera ali cena ide od 12-18 evra za metar cevi.To nije lose, ne znam koliko jeftinije ispadne ugradnja kada im das cevi?
Kakve veze ima sto ti imas cevi, cena ugradnje klime je jedno a dodatna cena cevi je drugo. Ti u paketu sa klimom dobijas cevi do 3 metra a sama ugradnja klime je nesto sto odredjuje servis i montazer i njega ne zanima jel ti imas cevi ili nemas, ako nemas onda ce ti dodatno naplate 3 metra cevi ili vise ako je potrebno ako ih imas onda nikom nista... ali to sto imas cevi ne znaci da ces da platis ugradnju manje.Pa ne moze da mi naplati punu cenu ugradnje kada ja imam cevi koje stignu uz klimu![]()
Na cega mislis? Da ako imas svoje cevi da ne mogu da ti naplate cenu koju inace naplacuju?Jer tako piše u zakonu..![]()
Sa tobom izgleda ne moze normalna konverzacija da se vodi. Ili su u beogradu neka druga pravilaKakve veze ima sto ti imas cevi, cena ugradnje klime je jedno a dodatna cena cevi je drugo. Ti u paketu sa klimom dobijas cevi do 3 metra a sama ugradnja klime je nesto sto odredjuje servis i montazer i njega ne zanima jel ti imas cevi ili nemas, ako nemas onda ce ti dodatno naplate 3 metra cevi ili vise ako je potrebno ako ih imas onda nikom nista... ali to sto imas cevi ne znaci da ces da platis ugradnju manje.
Eto pozovi servis i kazi da imas klimu i da u paketu imas tri metra cevi i pitaj koja je cena ugradnje, a onda pozovi neki drugi servis i kazi da hoces da ugradis klimu ali da nemas cevi iz seta koliko ce te kosta ugradnja?Sa tobom izgleda ne moze normalna konverzacija da se vodi. Ili su u beogradu neka druga pravila
Elem
Ovde kod nas je bilo do pocetka leta 90e inverter ugradnja sa 3m pripremljenih cevi i sav ostali materijal sa rukama naravno. Otuda sam pitao ono sto sam pitao, ti mi pises nesto totalno van ovog sveta.
Za sve normalne ljude koji se ne bave tim poslom cena ugradnje podrazumeva sve sto treba uz to, sumnjam da iko ovde kupuje naknadno nosace cevi itd zato ne znam zasto ti mene ne razumes i sta te zbunjuje moje pitanje![]()
Mom poznaniku su zvali komunalnu policiju i morao serviser da izadje na teren zbog buke.Koja inverter jeftinija klima (25.000-40.000RSD) ima najtišu vanjsku jedinicu.
Naglašavam VANJSKA jedninica da je tiha.
Vox, Vivax, neki Hiense, sta god i koja god jeftina inverter klima ali da joj je tiha vanjska jedinica, nebitna je unutrasnja...
Imaju komsije iznad mene jedan stari Korel uređaj koji je počeo da drnda i brunda pa kad je ukljuceno ne može se od njega zaspati, razbije san kad se nakratko probudiš (noću i danju, ujutru i uveče), hocu da im predložim da kupe nešto normalno i TIHO, taman im ja "pomogao" plaćajući instalaciju...
Mentalni mir nema cenu.
Da li postoji mogucnost skidanja cele prednje maske kako bih prisao lakse situaciji citavoj?Ako nemas onaj kabel kao sto je onaj sa video snimka izvukao i ako se ne prikljucuje na tu plocu onda ces morati da zoves servis da vide u cemu je problem. Proveri jos jedared da nije taj kable gurnut malo vislje kada su skidali prednju masku ili sta su vec radili pa da nije ostao negde gore vislje zavucen.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari