Ma ni u ludilu da su povoljniji, evo primera: Hisense fresh master u Bc 67000+14000 montaža=81000 što dodje 686€ a kod njih je 760, pa vidi koliko su povoljni.Pozdrav ljudi,
nešta merkam midea breezeless klimu, naleteo sam na sledeće: https://www.eurus-klime.rs/klima-uredjaji/midea/brezeless
pa me zanima imali ko iskustva sa ovom firmom, cini mi se da su povoljniji od drugih.
Grejaće i ispod -15c ali joj kapacitet opada. Meni su Fujitsu 12LGC grejale i na -23C koliko je bilo 2012.Nesto razmisljam moja inverter midea greje do - 15c
Jel to znaci da ako zimi bude recimo - 16c itd da je necu moć koristi za grejanje?
Moja procena do -7C ako potraje u minusu moraće da doda neku grejalicu a najviše će se mučiti od -3 do 2c kada ode u defrost (najveća vlažnost) koji traje 10-12min, imaće velike gubitke.Narucena i danas stize luca 12, za burazera za oko 35 kvadrata neizolovanog prostora, preporucivao sa mu 12LTC, nije hteo kaze skupo i pristo na lucu videcemo dokle ce da izdrzi u minusu.
Ne troše grejna tela već objekat. Mi grejanjem vraćamo gubitke. Niko ti ne može precizno reći koliko će nešto trošiti kod tebe.Ima li iko uparen VOX inverter IVA1 ili IVA5 sa smart utičnicom? Kakve su im modulacije na grijanju, koliko troše u održavanju temperature i kakva je potrošnja na kraju mjeseca?
Neopravdano je skuplje, teze za odrzavanje a i hladjenje je pitanje kako radi.
hoce da ti uvali sta drugo
Parapetne su vrhunske za grijanje. Ja sam bio skoro jednu pazario za roditelje ali dodje do promjene planova i na kraju zavrsi na tp.
U teoriji topli zrak se podize prema gore(zakoni fizike). Samim tim ne treba puno jako puhanje da raporedi topli zrak.
U praksi sam se uvjerio da je to poprilicno tacno. Sjedio sam u kancelariji gdje se grije takvom klimom. Nisam bas dugo vremena proveo ali ono sto sam primjetio ne cuje se skoro nikako i ne osjeti strujenje zraka.
Sa par forumasa kod kojih sam se raspitivao svi od reda kazu da im je ljepse grijanje nego na zidnu.
E sad koliko je osjetno visa cijena opravdana u to ne bih ulazio.
Btw odrzavanje isto lako, panel se skine kod svake i filter izvadi. Cak je i lakse jer je pristupacnija.
Neće čovek nikad kupiti klimu ako ovako nastavi da luta.Sad su mu rekli da su dobre parapetne naredni put objasniće mu da su najbolje plafonske zatim će biti najbolje kanalske itd itd.Neka kupi split zidne koje je naumio verovatno nije odabrao nešto loše posle tolike pretrage.Sasvim lepo posao završavaju i zidne split klime koje imamo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari