Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Da li je serija REII Mideina, po ceni se ne bi reklo?
Taj model pravi Haier. Ustvari, to je model koji se u Turskoj prodaje kao AQUA JAPAN AC Split 1/2 PK AQA-KCR5ANR/ANR, pa i na Vivax sajtu za tu klimu stoje slike na kojima piše Aqua. A ta klima je ustvari Haier, vidi se po dizajnu spoljne jedinice i daljinskog, ali ne znam koji tačno model.

Jesu Midea i Aeri i Aeei+. Aeei+ je izgleda Midea Aurora plus, nema kod nas tog modela, bar ja nisam video. Samo mi nije jasno na koju foru je taj Vivax tako jeftin, pošto je to jedan od jačih modela koje pravi Midea i košta oko 800 evra.
Izgleda da je ovo midea oasis plus druze evo bas po slici bih rekao od wifi uredjaja sto sam dobio.Nisam siguran ali tako pise ovde od wifi

Prilozi

• 16308709202734147500156114741775.jpg
    16308709202734147500156114741775.jpg
    104.9 KB · Pregleda: 92
Možda su iskombinovali unutrašnju jedinicu od Aurora Plus i spoljnu jedinicu od Oasis Plus. Pošto je unutrašnja sigurno od Aurora plus.

370726_370735_370770_00_lr_2.png

Zdravo, treba mi preporuka ili iskustvo vezano za inverter za grejanje oko 40 kvadrata kuće (dnevna doba + hodnik). Kuća nema izolaciju, jedino ima PVC stolariju, ne može sve odjednom...

Više ljudi mi je preporučilo naravno Gree Muse Pro, skoro se pojavila jeftinija alternativa Gree Eco Plus Pular i dobio sam par preporuka za Bergen Apollo Comfort, sve su 12-ice.

Prva je najskuplja varijanta i sa ugradnjom bi izašla frapantnih 70k, ove dve druge bar 100e jeftinije.

Gree Muse Pro je pre leta bio sigurno 5-6k jeftiniji, ali tada je bilo prečih stvari. U međuvremenu je i ugradnja otišla mislim za oko 10-20e na gore. Verovatno najgore vreme za kupovinu klime, ali nije hitno da bude ove sezone, samo me interesuje mišljenje ljudi koji su koristili ove modele (druga 2 možda još uvek niko nije) ili preporuka za drugu dokazanu alternativu?

Ove tri nabrojane imaju i kao feature za razna pročišćavanja vazduha, gomilu modova za podešavanje, ali to su više marketinški trikovi, dakle preporuka za pouzdani model koji može da zagreje ovu kvadraturu sa razumnim računima za struju, naravno sa izolacijom bi i neka slabija završila posao verovatno...

Unapred hvala na savetima!

P.S. Znam da će prvi savet biti "prvo izolacija, pa onda klima", zato i kažem da nije hitno, samo su mi bitna mišljenja ljudi koji su koristili ove modele za grejanje ili su grejali istu kvadraturu drugim modelom koji se dobro pokazao.

Pa Muse. Loše modulira, ali zato imaš 40 kvm i nemaš izolaciju. Odlična kombinacija.

Cena ugradnje otisla u nebesa.
10 000 ruke 2k nosaci i 1750 po metru cevi
Znaci ugradnja ispadne 22 000 :) u Kraljevu
Jos mi se pohvalio da je u uniji servisera

Cena ugradnje otisla u nebesa.
10 000 ruke 2k nosaci i 1750 po metru cevi
Znaci ugradnja ispadne 22 000 :) u Kraljevu
Jos mi se pohvalio da je u uniji servisera
Meni upravo rade po toj ceni. Sta da radis. Ili sam sve da uradis i nemas garanciju ili teras ovako.

Medjutim ja zvao mideu direktnu kazem to i lik mi kaze da oni imaju usaglasenu cenu i da me majstor farba. 8k ruke a cevi obavezno iz paketa da se koriste jer su po svim propisima (nisu tanke kao sto mi serviser rekao vec hoce da mi proda njegove) a onda bi uzeo moje i ugradio nekom drugom. Totalni prevaranti kao sto sam vise puta rekao
Takodje lik iz midea mi je potvrdio da nisam obavezan da bude ovlasceni servis vec moze bilo ko je registrovan za ovu delatnost. I to mi je skroz ok ima covek u KV koji radi profi i ima radnju on ce da mi ugradi za 50e i to je ok

Update

chrome_TYLLj4e8s8.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Sad se vraćamo opet na onu raspravu od pre neki dan. Ovo o čemu @donmarkon piše jeste skupo jer se radi o pokušaju prevare, s obzirom da uvoznik daje cevi i garantuje za njih. U suprotnom i dalje stojim iza toga da cenu određuje tržište, s obzirom da klima nije osnovna životna potreba.

U ovom slucaju, ovo kartelsko dogovaranje cene je protivzakonito, ali nazalost zivimo u Srbiji.

Upravo tako
90% ljudi ce nasesti na ove njihove fore
Zato sam i pozvao uvoznika direktno, covek kaze da je tacno da pre 10 godina su stizale neke cevi koje su bile lose i da su to reciklirali da nije ni ugradjivano. Ali kaze zar mislite da bi midea slala cevi uz klimu koje ne valjaju?
Tako da eto ovlasceni serviser a prevarant :) Mada nista me ne cudi tako je mene Vox ovlasceni pre 4 godine zeznuo pa okratio cevi druga prica ali ista poruka

Mada meni je ovo sve retardirano postalo, dok u svetu prodaju ugradi sam setovi nas ovde udaraju po usima kao da se ugradjuju fisioni reaktori ...
Ja kapiram da se radi npr toplotnoj pumpi vazduh voda pa da se radi ceo sistem grejanja hladnjenja pa ti covek naplati nesto sto stvarno ima posla.

Ovlasceni servis je nista drugo no servis koji je potpisao ugovor sa uvoznikom, nista vise. Moraju da imaju neke servise navedene na papiru i to je to, nista se drugo ne razlikuje od drugih servisa.

Upravo tako
90% ljudi ce nasesti na ove njihove fore
Zato sam i pozvao uvoznika direktno, covek kaze da je tacno da pre 10 godina su stizale neke cevi koje su bile lose i da su to reciklirali da nije ni ugradjivano. Ali kaze zar mislite da bi midea slala cevi uz klimu koje ne valjaju?
Tako da eto ovlasceni serviser a prevarant :) Mada nista me ne cudi tako je mene Vox ovlasceni pre 4 godine zeznuo pa okratio cevi druga prica ali ista poruka

Mada meni je ovo sve retardirano postalo, dok u svetu prodaju ugradi sam setovi nas ovde udaraju po usima kao da se ugradjuju fisioni reaktori ...
Ja kapiram da se radi npr toplotnoj pumpi vazduh voda pa da se radi ceo sistem grejanja hladnjenja pa ti covek naplati nesto sto stvarno ima posla.

Nedostatak stručne radne snage dovodi do ovoga. Ali, ovako je skoro kod svih majstora danas. No, pre neki dan me jedan majstor (nije majstor za klime) zvao radi usluge koja mu trebala. Reče čovek da mu je skupo. Ja mu rekoh, pa vi ste prvi počeli.

Okey Midea Xtreme spoljna jedinica 26.7kg skoro pa kao VOX, verujem da je ova midea bolja po performansama ali ne mogu nigde da nadjem preciznije podatke. Gde su sad ovi sto su se bili u grudi da sve klime skuplje imaju eurovent itd ili to vazi za ove od preko 100 000?

Pa nije tako. Midea Mission 2 ima eurovent, tj. isti je obrisan jer se model više ne proizvodi, a to je cenovno uređaj iz iste klase.

Nije isti uredjaj, Mission 2 je jaca, radi do -20c i 25c po deklaraciji.

Da li je bucna sj. od midea-e mission 2 ako neko iz iskustva zna. Mislim da se neko ovde pre jedno desetak dana zalio da mu ventilator na sj. bruji ko avion.

Uvoznik tvrdi da je u principu isti uredjaj (manja oscilacija na istu temu)
Npr za MSAGBU-12HRFN8 su mi rekli da je to Xtreme Professional a po specifikacijama izgleda slabije od Xtreme obicne ... kazu da su je uvezli letos zbog nestasice ovde iz Italije
Ona je deklarisana isto na -25 a ima nizi COP
Ko ce ga znati sta je unutra
Kao sto rekoh luda kuca

xtreme
chrome_GjidpYOkMw.jpg

Mission 2
chrome_wuLZxxik0O.jpg

Da remiziramo (što bi reko Šojić) šta je sve Midea kod Vivaxovih modela.
Aeri,
Aeei+
...

Iako cu da kupim Mideu vrv mislim da su jajare :)
Ne bude li vidno bolja od Vox-a pljuvacu ih dok sam ziv
Toliko od mene

Jedno pitanje za vlasnike Mission 2 koliko max moze da povuce iz uticnice, znaci peak kada treba da zagreje a napolju minus

Nazad
Vrh Dno