super, hvala, našao
Pošto ova klima polako ulazi u klasu nekih drugih brendova koji su se dobro pokazali eto i teme. Malo specifikacija: https://rs.hisense.com/proizvodi/klima-uredjaji/modeli/qe35xv0eg/20003801#spec Postoji dodatna opcija za produženje garancije na 7 godina za kompresor što je sasvim ok potez...
forum.benchmark.rs
cena je 59k
Što se LG-a tiče, imam MULTI V 5 VRF u kancelariji sa na 650m2 od LG-a. sa 22 parapetne jedinice koje i hlade i greju

Tako da u principu nemam puno zamerki ja na LG samo pitanje što je ovaj navalio na Hisense kad ja i volim LG

Imam LG on/off kući jednu te istu mislim čak nikad dopunjenu 12cu koja radi kako treba već 14 godina i samo je jednom procurela kad su ose napravile saće u cevi.
Imao sam istu takvu LG (BIO) on/off koja je imala montiran dodatni presostat pa je hladila cele godine bez prestanka, uz dvaput godišnje akcije kad se zavrne neki šraf pri servisu u promeni sezona, i par puta je ispala iz rada ali za čas je oprave (render server sobičak sa 20 kompova, ozbiljan zadatak). Tako da imam puno poverenje u LG ali kaže mi majstor, u kog opet imam puno poverenje, da je bolje i od LG-a i od Daikin-a a njega sad imamo u render sobama i par puta su ispale iz rada, Daikin mi se svideo neki osnovni model u kućnoj upotrebi u nekom iznajmljenom apartmanu, nikad prijatnije se nisam osećao u ohlađenoj prostoriji, ovo je već čisto subjektivno gledano.
Imam i LG frižider star 16 ili 17 godina, No Frost model i nikad problema s tim, tako da rashladne uređaje od LG-a cenim i poštujem više nego većinu dostupne tehnike. Samo je pitanje da li su se pokvarili vremenom ali stvarno nemam problem da uzmem nešto drugo ako radi dobro.
A meni je ohlađeno kad je temperatura na 26-27C da mogu da nastavim da sedim leti u gaćama i majici samo da ne bude bučno i da bude inverter zbog prijatnog hlađenja i 20k gore dole mi ne pravi nikakvu razliku jer planiram da to držim na zidu sledećih 10 godina, a na to vreme, ta razlika u ceni je trivijalna.