Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Lik se kune u model koji je tek jednu sezonu na tržištu?
Ti zasnivaš svoje zadovoljstvo, kao što sam ga i ja zasnivao. Evo da dodam, ima ovde na forumu ljudi koji su zadovoljni sa Vivax aemi, ali ja recimo nisam, jer pored njega imam još jedan inverter koji je za pomenuti vivax zmaj.
Bas tako, i to sto se on kune u model koji je kratko na trzistu je relevantno kao i to piskaranje nekoga ko nije ni video klimu ili je "cuo".
Ako rikne za manje od 10 god cu ti reci da sam nezadovoljan, u suprotnom sam zadovoljan. Za sada samo mogu da kazem da sam zadovoljan kako hladi i ne vise od toga.
Da uporedim sa necime iz cenovnog ranga nemam, kao ni 99,99% ljudi ovde...
A za 10 godina da hvalim matoru klimu je glupost.
Kolega ima pametne uticnice i ako lepo modulira, onda je iz ove perspektive bolja kupovina od npr. izvikanog Gree Muse. Ako modulira kao i Muse, opet je bolja kupovina jer je jeftinija.

Pa imamo vise ljudi koji su spomenuli kvar ventilatora na Hisense i majstora koji je rekao da im je to cest kvar, sto znaci da nije random kvar, vec mozda los izbor ventilatora koje Hisense koristi.
Kvar ventilatora bi trebalo da je rešen u novim serijama a zna se i uzrok, nije loš ventilator već nestabilna frekvencija u našoj elektro mreži što dovodi do pojačane elektromagnetne indukcije tog Higeneratora što direktno utiče na dc motor ventilatora.
Iste motore koriste i prethodni energy pro modeli bez hi generatora i oni nisu problematični.
Uglavnom lako rešiv problem

I još jedna stvar, iz Gorenja su i dalje pri stavu da su mid i high class serije trenutno damping cene, te su rabati minimalni i to sigurno nije razlog zašto ih majstori preporučuju, dostupnost delova i ozbiljna podrška generalno će pre biti razlog kao i činjenica da im je ovo druga sezona sasvim dovoljno da se pokažu u praksi. Znam ljude koji su već nekoliko stotina komada ugradili i jedini problem je bila ova serija sa ventilatorima koja se efikasno i uspešno rešavala.
Počela je i distribucija i prodaja Hisense multisplit sistema i to će biti zanimljivo

Poslednja izmena:
AG-12NXD1.WIK
MSMABU-12HRDN1- MA1
Koja je bolja, s obzirom da su ista cena, ili nema neke razlike?

Problem je bilo Kosovo, ali to je ispeglano. Da ne kažem, poluzavršen proizvod, kao i ostalo made in China. Uvek mora da postoji mali *****...

Čak imamo i temu za tu klimu. Nekoliko korisnika je više nego zadovljno, ja sam kupio, ali još nisa montirao, Bilo u BC grupi za 55k, vidim da su ih rasprodali
super, hvala, našao

cena je 59k

Što se LG-a tiče, imam MULTI V 5 VRF u kancelariji sa na 650m2 od LG-a. sa 22 parapetne jedinice koje i hlade i greju :D Tako da u principu nemam puno zamerki ja na LG samo pitanje što je ovaj navalio na Hisense kad ja i volim LG :D
Imam LG on/off kući jednu te istu mislim čak nikad dopunjenu 12cu koja radi kako treba već 14 godina i samo je jednom procurela kad su ose napravile saće u cevi.
Imao sam istu takvu LG (BIO) on/off koja je imala montiran dodatni presostat pa je hladila cele godine bez prestanka, uz dvaput godišnje akcije kad se zavrne neki šraf pri servisu u promeni sezona, i par puta je ispala iz rada ali za čas je oprave (render server sobičak sa 20 kompova, ozbiljan zadatak). Tako da imam puno poverenje u LG ali kaže mi majstor, u kog opet imam puno poverenje, da je bolje i od LG-a i od Daikin-a a njega sad imamo u render sobama i par puta su ispale iz rada, Daikin mi se svideo neki osnovni model u kućnoj upotrebi u nekom iznajmljenom apartmanu, nikad prijatnije se nisam osećao u ohlađenoj prostoriji, ovo je već čisto subjektivno gledano.
Imam i LG frižider star 16 ili 17 godina, No Frost model i nikad problema s tim, tako da rashladne uređaje od LG-a cenim i poštujem više nego većinu dostupne tehnike. Samo je pitanje da li su se pokvarili vremenom ali stvarno nemam problem da uzmem nešto drugo ako radi dobro.

A meni je ohlađeno kad je temperatura na 26-27C da mogu da nastavim da sedim leti u gaćama i majici samo da ne bude bučno i da bude inverter zbog prijatnog hlađenja i 20k gore dole mi ne pravi nikakvu razliku jer planiram da to držim na zidu sledećih 10 godina, a na to vreme, ta razlika u ceni je trivijalna.

Onda imaš lufta da ne kupiš baš ulazni model LG-a i ispuni sebi ćef. Ja bi tako.. :sneaky:

Ova ACP-12CH35AEEI+ nema bas realne specifikacije ...
Sve je nekako prenaduvano?
Sto mi opet ne deluje na Vivax u smislu da im ovi drugi modeli nisu toliko naduvani po specifikacijama

Ova ACP-12CH35AEEI+ nema bas realne specifikacije ...
Sve je nekako prenaduvano?
Sto mi opet ne deluje na Vivax u smislu da im ovi drugi modeli nisu toliko naduvani po specifikacijama
I lepo je skuplja u odnosu na druge 12, nesmal duplo. Kupljena je videcemo kada zazimi da li je ****** ili vredi cemu.Sad i shljhndz greje

Upravo javljenjo
I lepo je skuplja u odnosu na druge 12, nesmal duplo. Kupljena je videcemo kada zazimi da li je ****** ili vredi cemu.Sad i shljhndz greje
Ima twin rotary kompresor sto je bas prednost a za izmenjivac me i ne tangira cak i Muse koji greje dobro nema dupli izmenjivac.Eto sta su poslali iz kimteka.

Prilozi

• IMG_20210903_104515.jpg
    IMG_20210903_104515.jpg
    85.9 KB · Pregleda: 112
super, hvala, našao

cena je 59k

Što se LG-a tiče, imam MULTI V 5 VRF u kancelariji sa na 650m2 od LG-a. sa 22 parapetne jedinice koje i hlade i greju :D Tako da u principu nemam puno zamerki ja na LG samo pitanje što je ovaj navalio na Hisense kad ja i volim LG :D
Imam LG on/off kući jednu te istu mislim čak nikad dopunjenu 12cu koja radi kako treba već 14 godina i samo je jednom procurela kad su ose napravile saće u cevi.
Imao sam istu takvu LG (BIO) on/off koja je imala montiran dodatni presostat pa je hladila cele godine bez prestanka, uz dvaput godišnje akcije kad se zavrne neki šraf pri servisu u promeni sezona, i par puta je ispala iz rada ali za čas je oprave (render server sobičak sa 20 kompova, ozbiljan zadatak). Tako da imam puno poverenje u LG ali kaže mi majstor, u kog opet imam puno poverenje, da je bolje i od LG-a i od Daikin-a a njega sad imamo u render sobama i par puta su ispale iz rada, Daikin mi se svideo neki osnovni model u kućnoj upotrebi u nekom iznajmljenom apartmanu, nikad prijatnije se nisam osećao u ohlađenoj prostoriji, ovo je već čisto subjektivno gledano.
Imam i LG frižider star 16 ili 17 godina, No Frost model i nikad problema s tim, tako da rashladne uređaje od LG-a cenim i poštujem više nego većinu dostupne tehnike. Samo je pitanje da li su se pokvarili vremenom ali stvarno nemam problem da uzmem nešto drugo ako radi dobro.

A meni je ohlađeno kad je temperatura na 26-27C da mogu da nastavim da sedim leti u gaćama i majici samo da ne bude bučno i da bude inverter zbog prijatnog hlađenja i 20k gore dole mi ne pravi nikakvu razliku jer planiram da to držim na zidu sledećih 10 godina, a na to vreme, ta razlika u ceni je trivijalna.
Midea Breezless ako mozes da nadjes jos uvek, ako ne mozes slobodno na LG-a, jedino oni daju od svih proizvodjaca klima 10gg na kompresor. Iako su svi inverteri, ali eto samo LG daje.

Ja vas razumeh da je ovaj Vivax ACP-12CH35AEEI+ ustvari Midea, jel znate koji je to model Mide-e?

Ja vas razumeh da je ovaj Vivax ACP-12CH35AEEI+ ustvari Midea, jel znate koji je to model Mide-e?
Evo ti druze ja sam kupio treba da namontiram pa sta Bog da ima dobru karakteristiku videcemo sta kaze praksa.Cak i iz kimteka kazu da su serviseri odusevljeni klimom i da je bas jak model.Zahvaljujem clanovima @Zeha @maxy i @heroj87 na pomoci.Zivi bili
Evo ti druze ja sam kupio treba da namontiram pa sta Bog da ima dobru karakteristiku videcemo sta kaze praksa.Cak i iz kimteka kazu da su serviseri odusevljeni klimom i da je jedna od najboljih na trzistu u toj klasi.Zahvaljujem clanovima @Zeha @maxy i @heroj87 na pomoci.Zivi bili

Prilozi

• IMG_20210903_143647.jpg
    IMG_20210903_143647.jpg
    131.3 KB · Pregleda: 98
Ma pusti Kimtec, njihov je posao da je hvale😄ništa dok ti to ne kreneš da eksploatišeš😄svakako javljaj

Ma pusti Kimtec, njihov je posao da je hvale😄ništa dok ti to ne kreneš da eksploatišeš😄svakako javljaj
I to sam pomislio ali imam vec aeri seriju (lepo greje 4 god bez problema) ovo u neku ruku moze biti samo bolje sa te tačke gledista , aeri ima 27kg ovo 35kg nesmal, cudno mi kao neka 18-ca p design 3500 i drugar serviser mi je preporucio, ali dobro javljam realne utiske kada udari minus. Evo AERI i i AEEI+ jedna pored druge. Pozdrav druze

Prilozi

• IMG_20210903_154240.jpg
    IMG_20210903_154240.jpg
    150.9 KB · Pregleda: 78
  • IMG_20210903_143647.jpg
    IMG_20210903_143647.jpg
    131.3 KB · Pregleda: 68
Mislim Ima li model midea koji je u stvari ovaj AERI ili je to neki custom model za Vivax

Ja ne videh, da se negde pominje midea...

Jesu Midea i Aeri i Aeei+. Aeei+ je izgleda Midea Aurora plus, nema kod nas tog modela, bar ja nisam video. Samo mi nije jasno na koju foru je taj Vivax tako jeftin, pošto je to jedan od jačih modela koje pravi Midea i košta oko 800 evra.

Poslednja izmena:
Kod mene je ugradnja trenutno 9000, propratio mLo proces na netu pozajmio hilti od komsije, rasirio cevi u jednoj radnji za 500 dinara kupio drzace sa tiplijem na buvljaku i namontirao sam :) inace lista cekanja je bila verovali ili ne 2 nedelje, vise sam se zbog toga iznervirao nego zbog para...
I sutra kada budes hteo da ostvaris garanciju na uredjaj neces moci, posto ti nije ovlasteni servis montirao klimu.

Kvar ventilatora bi trebalo da je rešen u novim serijama a zna se i uzrok, nije loš ventilator već nestabilna frekvencija u našoj elektro mreži što dovodi do pojačane elektromagnetne indukcije tog Higeneratora što direktno utiče na dc motor ventilatora.
Uh uh uh, kad neko krene da priča o nečemu što ne poznaje... Koja je prihvatljiva frekvencija? Po definiciji, frekvencija u elektroenergetskom sistemu je uvek apsolutno i potpuno ista u celoj interkonekciji, što će reći i na zapadu Francuske je frekvencija apsolutno i potpuno ista kao kod nas. Dakle ne postoji ni teorijska šansa da se frekvencija razlikuje. Razlike ako se i jave se izjednače za nekoliko milisekundi (to su hiljaditi delovi sekundi).

Inače, to što je naša mreža loša se posebno pokazalo 6. Januara ove godine kada se zbog vezanih ispada interkonekcija pocepala na dva dela, Rumunija, Mađarska, Hrvatska, deo Srbije, su bili granica, severni deo se brzo stabilizovao, južni deo se nije potpuno raspao i ostao i mraku samo i isključivo zbog naše mreže i naših elektrana.

Tako da, ajmo dalje, šta ne valja u našoj mreži?

Što, imaš viška vremena?

Neke Midea klime imaju grejače u spoljoj jedinici, neke nemaju. Midea Breezeless ima i grejač tacne i grejač kompresora. Jedino što Midea ugrađuje drugačiji tip grejača, izgleda slično grejaču od rerne, a ne onaj kabel koji ugrađuje Gree.

Konkretno što se tiče Mission 2. Prodavao se kod nas Mission 2 sa grejačem, a i bez grejača, razlika se vidi u težini spoljne jedinice. Spoljna jedinica sa grejačem je teška nešto preko 29 kg, a bez grejača je nešto preko 28. E sad, za ovaj model što se još može kod nas naći na nekim sajtovima piše da ima spoljnu jedinicu od 29,1kg, a na drugim sajtovima da je teška 28,5, neko laže i daje pogrešne specifikacije. Midein sajt na bugarskom tvrdi da ta klima sa oznakom MB-12N8D6-I/ MB-12N8D6-O nema grejač spoljne jedinice, a Midein sajt na Ukrajinskom tvrdi da Mission 2 sa grejačem spoljne jedinice ima oznaku MB-12N8D6H-I/ MB-12N8D6H-O. Ja imam sklonost da više verujem Mideinom sajtu, nego našim nesposobnim lažovima, tako da mislim da ta Mission 2 što se prodaje kod nas nema grejač spoljne jedinice. Naravno, najbolje bi bilo otići negde i lično pogledati, ako je ugrađen, vidi se lako grejač koji leži na tacni, ispod izmenjivača toplote.
Evo sada sam pogledao kod mene koja je tacna oznaka i pise MB-12N8D6-I i MBT-12N8D6-O tako da mislim da ova moja nema grejac a tezina pise da je 29.1 za spoljnu jedinicu.

Prilozi

• IMG_20210904_115750.jpg
    IMG_20210904_115750.jpg
    179.3 KB · Pregleda: 54
Hoćeš reći masa :)

Jesu Midea i Aeri i Aeei+. Aeei+ je izgleda Midea Aurora plus, nema kod nas tog modela, bar ja nisam video. Samo mi nije jasno na koju foru je taj Vivax tako jeftin, pošto je to jedan od jačih modela koje pravi Midea i košta oko 800 evra.
Da li je serija REII Mideina, po ceni se ne bi reklo?

Ovo je luda kuca sa ovim specifikacijama
Podseti me kao kada sam kupovao prvu klimu, sto vise gledam vise se osecam isfrustrirano.

AG-12NXD1.WIK ima scop 4,6 i vodi se kao do -15
MSAGBU-12HRFN8 scop 4.3 i vodi se kao -20 u spec

E sad koja je fudamentalna razlika nemam pojma.
Poslao sam email uvozniku mada tanki su, kopiraju specifikacije koje imaju i to je to

Vrh Dno