Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Za bedne gumice se jajare ko da su od zlata,zamisli naručiš nov auto i pitaju te"oćete sa gumama ili samo sa felnama"?

Nije mi jasno zasto nije standard uz nosace ili klimu ili od strane majstora da stavi i glupe gumene antivibracione one klince. Pa taman i pomogli i ne pomogli, nisu neki trosak koliko uzmu za ugradnju.
Što bi se ugrađivale kad ne trebaju. Dvije vanjske jedinice Daikin od 50 kila rade mi 24/7 na zidu spavaće sobe kao da ne postoje. Ne čuju se nikako.

Što bi se ugrađivale kad ne trebaju. Dvije vanjske jedinice Daikin od 50 kila rade mi 24/7 na zidu spavaće sobe kao da ne postoje. Ne čuju se nikako.
Ne cuje se ni moj hisense ama bas nikako isto a druga frozini se nekad malo cuje ali nista strasno, ali ne vidim kako moze odmoci a ima slucajeva gdje pomogne a cijena smijesna

U zadnjih godinu dana dosta servisera nude i hvale MDV klime..Midea pod drugim nazivom...Kakva su iskustva sa tim klimama..Cena ulozenog-dobijenog...Cene,rezervni.delovi..garancija na iste..Neki modeli cak imaju i grejače sp.tacne..itd.
Mislim da su ok za te pare,ali cini mi se da je malo losija nego original Midea.Pre su se isto prodavale pod imenom Midea.

Evo napokon jednog update-a nakon sto je stigao decembarski racun.
Samostojeca kuca gde se greju oko 75 kvadrata, izolacija na podu nula, spoljni zid 5cm, nova PVC stolarija, na ploci ka tavanu koji se ne koristi oko 10-15cm staklene vune.
Dnevna se greje na LMCE12, druge dve vece sobe na TA peci od 4KW koje kontrolisem preko smart prekidaca.
Decembarski racun ~11k rsd i ~1400KWh, od toga 65% potroseno u jeftinoj tarifi, a klima ukupno 177Kwh.

Kad pogledas normalan dan bez kuvanja, potrosnja je oko 45KWh, od cega iznenadjujuce veliki deo ode na bojler koji je non-stop upaljen.
U svakom slucaju, koga zanima, izvol'te:

1674044504685.png

Cene u tabeli mozete da zanemarite, ocigledno sam imao negde gresku u racunici trenutne cene struje, ili me je HA zeznuo...

Da se hvalim malo i ja...Greje se.stan 40kv. starogradnja bez sp.izolacije,nova kvalitetna stolarija..sa Gree amber(komfort)12-ca..Ta 3.5kw..Letnji racun oko 2.500..zimski 5.000...U prevodu ceo mesec se grejem za 2.500din.sto je smesna potrosnja..cak i sa manjim gubicima toplote koje odlaze na losa ulazna vrata i loseg starog prozora druge male sp.sobe koja se trenutno nekoristi..

Prilozi

• received_755625435592602.jpeg
    received_755625435592602.jpeg
    116.3 KB · Pregleda: 64
Ako uspem da odradim nekako izolaciju sppljnih zidova posto sam na 4.spratu u dogovoru sa stanarima zgrade,zamenim prozor i.ulazna vrata..gubici ce biti jos manji..😁

Ima li neko ovde WHIRLPOOL inverter klimu ili da zna nekog da ima? Kakvi su utusci?
Gleda drugar da kupi

Ima li neko ovde WHIRLPOOL inverter klimu ili da zna nekog da ima? Kakvi su utusci?
Gleda drugar da kupi
Kazu da im dosta crkava elektronika. Nisam bas siguran detaljno kakve su u radu ali spolj. jedinica je ista kao na Hisense klimama, verovatno ih Hisense pravi. Imam 2 Whirlpool blizu mene, obe u lokalima postavljene. Jedna od njih kada nije bas hladno napolju non stop pravi pauze, dok ova druga ne, a prostor je identican.

No evo i ja malo da se pohvalim sa Daikinom, prosto neverovatno u odnosu na Gree, kako precizno radi. Necu joj se moci nacuditi haha. Radi na 250W vec 2h odrzava bez problema i oscilacija. Preporod.
2444087D-449A-4C9F-8D47-D34A80B27081.jpeg

Poslednja izmena:
Dobro vece, potrebna pomoć 🤣🤣🤣
Ugradili smo hisense 24 klimu
Redovan racun za struju oko 4000 do 5000.
Stan je nesto manje od 60kvadrata.
Stigao decembarski račun na 33.000
Sto je meni katastrofaaa.
Novembarski je bio 17.000, sad duplo veći racun, potroseno preko 2000 kilovata
Da li je moguće da ona ima toliko veliko potrosnju ili do je neceg drugog?
Hvala

Hvala
Proveri broilo da li su lepo ocitali...
Hvala
Ali i za novembar ti je previliki racun... Mozda ti nine inverter klima... Kakva god da je inverter nemoguce da potrosi 33000

To je baš velika cifra, ili je greška u očitavanju ili ste se grejali sa otvorenim prozorima.

Imam i ja prijatelja koji se greje sa Vivax AEMI, kaze jao svasta dosao nam racun 17000 to nesto ne valja mora da nisu dobro ocitali. A covek se pre grejao na drva, izbacili pec i presli na klimu. Klimu krkne na 30 sa high fan i sedi u sorcu jer je tako navikao sa drvima, i posle se pita sto li je toboze toliki racun dosao🤣🤣

Proveri broilo da li su lepo ocitali...

Ali i za novembar ti je previliki racun... Mozda ti nine inverter klima... Kakva god da je inverter nemoguce da potrosi 33000
Placena je 95000
Inverter
Imam i ja prijatelja koji se greje sa Vivax AEMI, kaze jao svasta dosao nam racun 17000 to nesto ne valja mora da nisu dobro ocitali. A covek se pre grejao na drva, izbacili pec i presli na klimu. Klimu krkne na 30 sa high fan i sedi u sorcu jer je tako navikao sa drvima, i posle se pita sto li je toboze toliki racun dosao🤣🤣
Da je 17. Bilo bi odlično 🙄

Kazu da im dosta crkava elektronika. Nisam bas siguran detaljno kakve su u radu ali spolj. jedinica je ista kao na Hisense klimama, verovatno ih Hisense pravi. Imam 2 Whirlpool blizu mene, obe u lokalima postavljene. Jedna od njih kada nije bas hladno napolju non stop pravi pauze, dok ova druga ne, a prostor je identican.
Hisense pravi Whirlpool klime.Koliko znam Whirlpool i Hisense imaju neku saradnju i Beko klime su pre bile Hisense.A sto se tice gasenja zavisi kako je ugradjena da li ima 3m cevi.Za inverter treba 3m cevi najmanje da ima.

Hvala
Nemoguce da potrosi toliko struje.To je neka greska.Kakva je izolacija?

Hisense pravi Whirlpool klime.Koliko znam Whirlpool i Hisense imaju neku saradnju i Beko klime su pre bile Hisense.A sto se tice gasenja zavisi kako je ugradjena da li ima 3m cevi.Za inverter treba 3m cevi najmanje da ima.
Gasenje nema veze sa cevima... Moja gree ima 3m ceva pa kada dostigne temp i prebaci ugasi se.. jer mudalicija retko ide ispod 500w

To je puno, da li imate neke extra gubitke toplote, neka loša stolarija i ostalo? Stanovi uglavnom imaju manju potrošnju od kuća jer imaju manje spoljnih zidova i dosta pasivnog grejanja od komšija, kod vas nešto ne valja i plus vrv setujete klimu da radi na max temp.

Nemoguce da potrosi toliko struje.To je neka greska.Kakva je izolacija?
Nazalost nije greska, u satu se sve poklapa. Zgrada je u pitanju, starija gradnja
Izolacija i nije neka, prozori su relativno ok.
Ne koristimo nista vise uredjaja nego ranije sem te klime.
Pomislila sam da nema neke veze sa ugradnjom, uopste mi nije jasna tolika potrosnja.
Novi smo sto se grejanja na klimu tice pa je svaki savet dobro dosao
Iskreno ovo mi je previse visok racun s obzirom i na temperature napolju koje su za ovaj period godine visoke.

Kako ste podesili klimu? Na koliko stepeni stoji daljinski i koja brzina ventilatora?
To je za Gree izgleda normalno,ali za inverter klime treba 3m cevi najmanje da ima.
3m cevi mora za invertere, to stoji. Ali to nema nikakve veze sa gasenjem i modulacijom.

Upravo bio kod brata u novom stanu. Novogradnja, vrhunska toplotna i zvučna izolacija, instalirana po defaultu neka Hisense klima, u svim stanovima, čini mi se devetka. Pa ljudi moji, to u spavaćoj na kojem zidu je vanjska, svira kao mlazni avion?!? Tako mala klima, a tako glasna?!? Rekoh šta komšija muti mikserom, kaže to klima radi zvuk. Nisu vibracije nego neki neugodni zvuk visoke frekvencije ma katastrofa. Nakon mojih ogromnih nečujnih Daikin mašina, ovo je reći blago rečeno katastrofa. Tek sad razumijem ljude na forumu.

Nazad
Vrh Dno