Pozdrav! Treba mi pomoć oko odabira grejanja za stan. Stara gradnja, zid 2 reda supljih cigala, nova sestokomorna stolarija sa 3 stakla, drugi sprat, kontinentalni deo. U toku je renoviranje pa trazim najbolje resenje za grejanje. Trenutno je u stanu jedna klima - Panasonic CS/CU-RE12GKE (mislim da je 4,2kW), na slici oznacena crveno. Stara klima ali vrlo malo koriscena, mozda aktivno 1-2 zime. S obzirom da ne mogu ceo stan da grejem tom klimom, treba mi predlog kako dalje.

Primarna ideja je bila da ovu klimu okrenem na suprotnu stranu, da greje dnevnu sobu, a da u spavacu dodam jos jednu klimu (mislio sam neki Fujitsu 12) iznad ulaznih vrata i tako pokusam da grejem ceo stan.
Druga varijanta je da uzmem multi sistem koji bih stavio u spavacu, decju i kuhinju, a da Panasonic prebacim u dnevnu. Trenutno je na akciji Mitsubishi MXZ-3F54VF3-E1, jedna 9 i 2x12 za nekih 1800e.
Da li se odluciti za multi sistem ili ne? Moze i neki drugi predlog naravno

Primarna ideja je bila da ovu klimu okrenem na suprotnu stranu, da greje dnevnu sobu, a da u spavacu dodam jos jednu klimu (mislio sam neki Fujitsu 12) iznad ulaznih vrata i tako pokusam da grejem ceo stan.
Druga varijanta je da uzmem multi sistem koji bih stavio u spavacu, decju i kuhinju, a da Panasonic prebacim u dnevnu. Trenutno je na akciji Mitsubishi MXZ-3F54VF3-E1, jedna 9 i 2x12 za nekih 1800e.
Da li se odluciti za multi sistem ili ne? Moze i neki drugi predlog naravno