Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

U Somboru je oko 44din sa pdv-om i uracunatih 10% koje ti dodaju na konto gubitaka.

Sinoc je klima peglala od 22h do 6h. Ujutro u 6 je bilo bas fino toplo u stanu, uspela je da odrzi temperaturu. U narednim danima treba samo da se igram sa podesavanjima temperature i economy modom i da ispratim potrosnju. Malo je dve noci koristenja da imam bar neku polovicnu sliku.
Gasni kotao se nije palio uopste celu noc. Upalio se jutros oko 6:45. Jeftina struja mi je od 23h do 7h.
Kod mene od 22h do 7h jeftina struja, Isto i ja g,,,,,no od klime radi do 7h na 1500w , posle se pali pelet sa smanjenom snagom

Hmm, jeftinije je grejanje klimom u odnosu na gas, dok god kwh el. energije placas ~8din sa svim mogucim nametima i imas bar COP od ~2. Sto verovatno znaci 24/7/365 :)
Dosta je manje od 8din na jeftinoj struji.
Msm da je u zelenoj zoni oko 1.6din 1kW, a u plavoj oko 2.4din 1kW.

Naravno, plus sa tom klimicom imas cop veci od 2... Nego sam ti sugerisao da je ne iskljucujes ni preko dana... Jer ti je jeftinije da i na dnevnoj arcis struju, nego da se grejes na gas ;) do nekih -10C sigurno...

Naravno, plus sa tom klimicom imas cop veci od 2... Nego sam ti sugerisao da je ne iskljucujes ni preko dana... Jer ti je jeftinije da i na dnevnoj arcis struju, nego da se grejes na gas ;) do nekih -10C sigurno...
Malo mi je da drzi ceo stan (84kv). Bitna mi je nocu kao kakva-takva usteda, ali kontam sta govoris. Koliko smo love utukli u gas, mogli smo 4 dooooobra invertera kupiti ali ***. Sad je gotovo, nema vajde od naknadne pameti 😅

Drugar ima on/off klimu 12, greje sobu od 16 kvadrata. Klima radi tako što oko 7 minuta greje, pa onda 4 minuta pauzira i tako u krug. Da li možda neko ima ideju zašto se tako ponaša?

Zato što je on-off, greje dok ne postigne temperaturu pa se ugasi.

I nije baš postigla temperaturu. Jedino ako senzor registruje da jeste.

Drugar ima on/off klimu 12, greje sobu od 16 kvadrata. Klima radi tako što oko 7 minuta greje, pa onda 4 minuta pauzira i tako u krug. Da li možda neko ima ideju zašto se tako ponaša?
Koja klima je u pitanju? Vecina on/off klima postaje manje-vise beskorisna vec oko 0 stepeni, bez obzira na koliko su deklarisane. Mozda i cesto radi df

U pitanju je VIVAX klima, nije išla u DF, samo podigne usmerivač vazduha i prestane sa radom. Taj prekid traje oko 4 minuta i nakon toga ponovo krene sa radom.

Da,duva hladnjikavo a ne toplo,imam jednu koja ide ispod 300w i meni je to hladnjikavo...
A jel ovo sad malo toplije? Inače se slažem da tad duva malo hladnjikavo. Ali to je posledica izolacije i predimenzionisanih uređaja. Uređaj treba da bude pravilno dimenzionisan ali ovde niko ne želi da čuje za devetku u izolovanih 15 kvadrata. A rad klime 90% sezone grejanja je upravo malo iznad nule. Devetka ili sedmica bi trošila možda i manje struje a davala bi topliji izduv na istoj potrošnji, bar bi tako trebalo da bude.

Prilozi

• Photo0010.jpg
    Photo0010.jpg
    34.8 KB · Pregleda: 37
Poslednja izmena:
U pitanju je VIVAX klima, nije išla u DF, samo podigne usmerivač vazduha i prestane sa radom. Taj prekid traje oko 4 minuta i nakon toga ponovo krene sa radom.
Zvuci kao df samo mnogo cesto. Posto je u pitanju on/off klima, moze da se desi da budu cesti df, ili u krajnjem da je neki senzor otkazao.

Pogledaj spoljnu jedinicu, vidi da li se "Zamrzne" ako se to desava sa njom izgleda ko snesko, jedini nacin je da joj spojis grejac tacne.
Ali ta KLIMA NIJE ZA GREJANJE, kupi makar najjeftiniju vox ivu ako hoces da se grejes. Manite se on/off klima.

Pogledaj spoljnu jedinicu, vidi da li se "Zamrzne" ako se to desava sa njom izgleda ko snesko, jedini nacin je da joj spojis grejac tacne.
Ali ta KLIMA NIJE ZA GREJANJE, kupi makar najjeftiniju vox ivu ako hoces da se grejes. Manite se on/off klima.
A zasto nije on/off za grejanje,moja midea stara preko 10 god bolje greje i manje trosi od g,,no Gree Muse
Midea jedino vise bila bucna a Muse tiha ne cujese a zato i ne greje

Uvatili se za taj gree ko da je sveti petar, a taj gree ima 1 krsten model ...AMBER.
Pogledajte opseg rada on/off klima zato nije za grejanje.

Nije se zamrzla

ukucas u google Gree Viola i svuda pise NEMA NA LAGERU/STARI MODEL./RASPRODATO.
Vracamo se na pricu, A sto bio dobar golf 2 1.6 DIZEL. Eh to su bila vremena.

G-Tech bi trebalo da je dobar isto.

Da se ne uključujem u drugu temu, apropo R32 vs R410 - nova 9-ka sa R32 deluje daleko bolje i efikasnije od stare 12-ce sa R410A. Spoljna jedinica ima 37 kg za razliku od stare koja ima 35 kg. Na papiru je stara nešto jača. Mislim da niko više ne prodaje R410A modele u Norveškoj.

Ja mislim da je tu jadac što se čestih defrosta tiče bar na mojoj klimi. Sad uporedi 34 kg naspram 25 kod moje. To je klima za grejanje a ne klimice sa 25 kila spoljna. Al verovatno i cena tih 34 kg izuva.

Da se ne uključujem u drugu temu, apropo R32 vs R410 - nova 9-ka sa R32 deluje daleko bolje i efikasnije od stare 12-ce sa R410A. Spoljna jedinica ima 37 kg za razliku od stare koja ima 35 kg. Na papiru je stara nešto jača. Mislim da niko više ne prodaje R410A modele u Norveškoj.
A o kojoj klimi je reč?

NZ9SKE i NE12LKE. Obe su iz iste serije, Panasonic Etherea 2016 i 2010 modeli.

Trenutno napolju -5 stepeni C, klima greje 16 kvadrata, stabilna potošnja oko 300w/h, setovana na 25 stepeni, uključen eko mod. Defrosti su jako retki, izduv između mlakog i toplog, jako prijatno u prostoriji.

Trenutno napolju -5 stepeni C, klima greje 16 kvadrata, stabilna potošnja oko 300w/h, setovana na 25 stepeni, uključen eko mod. Defrosti su jako retki, izduv između mlakog i toplog, jako prijatno u prostoriji.
stabilna potošnja oko 300w/h , A izduv 20c sta moze da zagreje

Nazad
Vrh Dno