Zanemarljivo za sad.Koliko je taj LUCA probldm sa vratima izrazen? sada je samo 5000 skuplja od lmce prosto greota ne dodati.
Veruj mi pusti papir ,bolje staru sigurno proverenu , nego dase zarobis kao ja i mnogi drugi sa Gree MuseJel to ova klima
Nema potrebe da kupujes skupu klimu za dogrevanje i hladjenje 16kvm,to ce odraditi i klima od oko 40.000.Ja takvu klimu i trazim, ona koja moze da dogreje sobu, i leti da je ohladi. Mi se grejemo na drva,alfa 90 po ceo dan greje samo je raspored prostorija takav da u toj sobi mora dogrevanje. Ja bih pre da kupim neki inverter pa da se njime i hladim leti (jer je soba na sunčanoj strani) nego da kupujem grejalice ili radijatore.
Koja?Nema potrebe da kupujes skupu klimu za dogrevanje i hladjenje 16kvm,to ce odraditi i klima od oko 40.000.
Vox inverter,primarno grejanje 25kvm cetvrta sezona kako grejem s njom.
Ne moras da zoves ovlasceni servis, dovoljno je za garanciju da ti klimu ugradi samo majstor kome je to delatnost. Mozes da zoves uvoznika u Beogradu i oni ce ti preporuciti ko je blizu i moze da ugradi klimu. S obzirom na to kakve su te klime, ako radi odmah, garanciju i mozes da zaboravis jer u prve dve godine nece nista da se pokvari, ako je dobro majstor montirao.Sve ja tebe razumem, samo je problem sto se ja uopšte ne razumem u klime, iscitao sam forum i sve što ste pisali, zvao sve ovlašćene servisere iz Leskovca koji rade ugradnju i servis i svako gura svoju priču, jedan mi nudi Micubisi neki enter model od 75000, jedan radi da Gree pa nudi taj, treci Bergen, ali nijedan od njih nece da ugradi Fujicu. Ja koliko citam na forumu Gree u koji se ja cenovno uklapam nije dobar, za ostale ne znam. Zato i pitam ljude koji znaju i razumeju se.
Gree sam izbacio iz price, za ove Fujitsu verujem da su ok ali mi je problem ugradnja u Leskovcu, i ovlašćenog servisera. Vidim da je nekome pisao da ne mora ovlašćeni serviser ali o tome moram da se raspitam. Dobio sam preporuku od servisera kod sam zvao i Bergan, jedan rece da se i na Midea modele niko nije žalio, znaci tolk mi je haos u glavi da cu morati da prespavam pa odluku doneti hladne glave. U svakom slučaju hvala svima vama na pomoći.Aj da skratimo misljenja ljudi na forumu
imash para : Fujitsu ASYG12LUCA ,
malo manje para: Fujitsu ASYG12LMCE (LMCE)
jos malo manje para Hisense Energy Pro HiNano 12
ispod ovog ne ici: VOX IVA5-12JR / VOX IVA6-12JRPCW
Gree je ove godine za izbegavanje posto jedina klima da vredi / pare na papiru ...ima suvise prijava korisnika da ima problema.
Zasto nema Midea klima? POJMA NEMAM, meni se MIDEA Breezeless JAKO svidja, ali eto jednostavno ljudi je ne guraju a meni se bas svidja kao "prica". Ne spominje se vishe ni MISSION, a EXTREME kanda niko na forumu ni nema.
Ja licno bash imam problem sa tim fujitsu klimama zbog "godine proizvodnje", starog gasa, nemanja wi-fi, ali skoro ceo forum tvrdi bolje kupiti matoro provereno nego novo i lutriju.
Svaka čast. 👏👏👏....ja bi najradije da nas sve bas briga za cene i da imamo panasonic vz svi.
Pa ovo ti je najgore vreme za klimu. Manje bi ledila kada bi grejao manji prostor.Zasto mi radi defrost na svakih 35, 40 min do 1h? I traje po 12, 13 min. Jel normalno to za sneg, kisu, susnezicu -2c, 93% vlaznost?
Nije radila toliko pre ovog vremena.
Cekaj sto je taj defrost toliko problem? Evo kako je kod mene radila:Čak kada bi grejao i manji prostor opet bi bili česti defrosti ne tako česti ali ipak prečesti za samostalno grejanje klimom. U ovo vreme kod mene područije Banata samo drugi sistemi grejanja, klima samostalno NE!
Pretpostavljam da imaju lošu izolaciju pa za to vreme opadne temperatura. Drugo ne znam sta bi moglo da se promeni za recimo 20 minuta.(realno manje,ali ako za to vreme opadne temperatura u prostoriji onda je izolacija 0).Cekaj sto je taj defrost toliko problem? Evo kako je kod mene radila:
U najgorim uslovima oko 0 c, magla je najcesce ulazila na sat i po, eventualno sat. 2 se izmjenjivala, jedan od 4 i drugi od 8 min. Otprilike 2-3 kratka od 4min na 1 ovaj dugi od 8min. Temperaturnih oscilacija nije bilo
Video sam skoro tu spoljnu jedinicu od novog Muse. Bas deluje mini, vidim da ima 24 kg. One spoljne od mog lomo i bergena su tezile po 31 kg. Drug ima onaj stari muse i njegova spoljma je bas teska. Sta su oni promenili da je ona laksa za 7 kg ne znam. Ali ocigledno je da je nesto tanje, manje slabije i izgleda da je to pravilo i sa drugim proizvodjacima kada su u pitanju novi modeli... (to je oduvek bilo sa nekim modelima marki tipa vivax,noname pa i vox...). Sad najavljuju bas malo vece minuse doduse samo 2-3 dana pa me bas interesuje kako ce se pokazati moj lomo i bergen.Što se tiče tog servisa koji neće da ugrađuje Fujitsu klime to je vrlo neprofesionalno sa njihove strane mada nije neočekivano u jednom sistemu u kome vladaju razni karteli od uvoznika pa evo sad i serviseri.Kod mene u gradu ima jedna firma koja se bavi prodajom,servisiranjem i ugradnom bele tehnike i klima uređaja ima ih još nekoliko koji ugrađuju klime ali nemaju pečat to jest rade na crno a i ne vakumiraju to znam.Ovaj zvanični servis mi ugrađuje klime od 2005-te godine i nikad nisu postavljali pitanje koje su klime samo dođu ugrade i to je to.Inače imaju u ponudi uvek Teslu,Bergen i novi Muse sa onom malom spoljnom jedinicom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari