Nelezr
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 05.04.2017
- Poena
- 59
Možda još neke informacije vezane za montažu te dve klime... Udaljenost unutrašnje jedinice od plafona, prostor levo—desno od nje, dužina instalacije...
Senzor temp. na unutrašnjoj jedinici uvek će pokazivati više od stvarne temp. u sobi i to je na svakoj klimi rešeno na sličan način. Na mojoj se to zove „kompezacija temperature“ i nameštena je na +2. To znači da unutrašnja greje 2C° više od zadate kako bi temperatura u sobi na nekoj udaljenosti i 1m visine odgovarala zadatoj.
Udaljenost unutrasnje jedinice od plafona je oko 20cm postavljali su je ovi iz ovlascenog servisa gde sam klime kupio .12-ka postavljena na spoljni zid na sredinu sobe iznad balkonskih pvc vrata koja su nova dihtuju super duva prema spavacoj sobi levo desno po 2m nema nista duzina instalacije 2,5m. 9-ka postavljena na oko 17cm od plafona na sredinu sobe unutrasnji zid do hodnika duva prema prozoru drveni stari jelovica dihtuje solidno duzina instalacije 4,8m .Ako postoji kompenzacija temperature na ovoj Midei onda je to plus 5 garant jel se negasi niti smanjuje kad je 4 c veca nego zadata, jedino se gasi na automodu i folow me funkciji recimo zadas 23cm i kad u sobi (manja klima) dostigne temperaturi negasi se ali smanji izduv i brzinu kompresora kad opadne ispod 1c ponovo pojacava prvo kompresor pa ventilator.Na tom auto modu radi reklo bi se ok mala a veca 12-ka nemoze da dostigne ni 21 defrostira jako cesto magla je napolju pa neizdrzi ni 30 min izmedju dva defrosta pa ne dostize zadatu temp.