Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nikome realno ne zatreba toliko ali lepo je znati da moze turbo da zagreje. Moze da mi odrzava temp a da mi vrata od terase budu otvorena :)

Tapatalk from Poco loco

Imam pitanje, pa ako je neko raspolozen da pojasni...

...sta konkretno govori podatak koliko je klima u stanju "da povuce" iz zida posle defrosta?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Posto je bilo dosta price o potrosnji kod Midea Mission klima, i pitanja kako se uopste snalaze po minusu, evo par reci iz licnog iskustva...

Ja koristim 2 x Midea Misiion (odvojeno, u 2 stana po jedna) i iskreno govoreci ZA SADA sam prezadovoljan kako to greje. Obe su 12-ice, u jednom stanu je Mission I, u drugom Mission II (nisam birao, tako mi "zapalo"). Ova koja je u stanu u kom zivim, greje sobu od 25m², plus pretsoblje i kuhinju. U decijoj sobi imam ADAX norveski radijator, i klimom kada je dete kuci i "ne dobacujem" tamo, mada, kada dete nije tu, drzimo sva vrata sirom otvorena, i u najudaljenijoj sobi razlika u temperaturi bude max 2ºC po ovakvom vremenu (sa iskljucenim ADAX-om). Stan je velicine 56m2, (najudaljenije tacke su na rastojanju od 13m) uradjena je komplet alu stolarija, spoljna izolacija je 10cm. Od grejnih tela imamo Mission II u dnevnoj sobi, jedan mali ADAX radijator (600W) u kupatilu, i jedan veliki ADAX radijator (2000W) u drugoj, decijoj, sobi... i to, za sada, po pitanju grejanja sasvim lepo funkcionise.

Klima ceo dan stoji na 24ºC vent je stavljen na AUTO, nocu je smanjim na 22ºC, i stavim u "silent" rezim. Potrosnja, cak i po ovako finom minusu (trenutno je -6ºC) ne prelazi 400W, prosecno se vrti izmedju 290 i 360W, temperaturu u sobi u kojoj se nalazi odrzava skoro-pa-perfektno, u ostalim prostorijama sasvim zadovoljavajuce i prijatno, obzirom da su same prostorije medjusobno povezane uskim vratima. Do danasnjeg dana, sama klima je potrosila ukupno 180kW za mesec decembar koliko god da je nenormalan bio.

Danas sam obratio paznju i na to koliko "povuce iz zida", posle defrosta, i video da je ova klima "jedva" dobacila na 1200W, pa otud i pitanje iz uvoda posta.

Pozdrav, imam i ja jedno pita nje za tebe a i za druge forumase koji koriste inverter Midea mision. Naime ugradio sam dve Midea Mision inverter klime (9 za deciju sobu 15m2 i 12 za dnevnu i spavacu i hodnicic 39m2 i zanima me to oko defrosta i potrosnje.Prvo meni klima 12 radi defrost sinoc na nekih 50min a nekad i cesce sinoc kad je bilo je napolju minus 6 stepeni a klima 9 juce skoro da nije defrostirala mozda jednom ujutru nakon tri sata rada i sinoc jednom pa me interesuje dal je taj defrost na 12 tici normalan na svakih 40-50 min, drzim temp. na klimi 23c preko dana uvece kad krenemo da legnemo 2oc i nastelujem da se ugasi za par sati(2,5-3h) kad legnemo pa se sama pali ujutru pre ustajanja pola sata na 20c kasnije pojacam na 23c.Drugo pitanje je ono sto stoji na njoj recimo 1,2kw(desno donje dugme na daljinskom kliknes 3 puta pa vidis to 1,2kw) i veoma retko 1,5kw dal je to njena potrosnja ili koliko daje toplotne energije.Ovo je sve vezano za mod grejanje a na auto modu je katastrofa modulacija . Trece pitanje kako dolazite do te potrosnje od 290w_360w na sat i kako dolazite do podatka koliko povuce nakon defrosta posto meni pise da (trosi ili dalje neznam sta je 1,2kw pre i posle deftosta isto) kontam jedino da imate neki merac na uticnici .Sledece pitanje je vezano za eco gear kako se pali (pise u user manual da se stisne i drzi 2 sekunde al se nista ne desava kad stisnem niti se cuje ikakav zvuk da se upalio taj eko gear.Jos jedno pitanje ako nastelujem na 23c i kad kliknem da vidim koliko je ulazna temperatura gore na sensoru pise recimo 26,3 kako seonda negasi ili smanji rad nego duva i trosi isto.Sto se tice potrosnje struje ukupne (svi potrosaci) prosle godine Decembar(2018) 619kw (grejanje na drva ,kuvanje struja,bojleri tv komp obicne sijalice ...i kalolifer 2kw u kupatilu po potrebi ) Decembar 2019 sad 1148kw (izbacen kalolifer skroz ,kuvanje na butan bocu ,sve sijalice zamenjene led sijalicama ,polepljen stiropor na plafon i dva spoljna zida unutra)znaci realno sam smanjio potrosnju bar za 150 200kw sijalice kalolifer i kuvanje na striju izbaceno sto bi znacilo da sam potrosio na klime bar 700kw struje a bilo je u Decembru i 19c napolju klime skoro nisu ni radile tih dana pa me zanima kako je tebi"GFX" 12 tica potrosila samo 180kw na 24c ako je drzis .Realno je da ako 12-ka trosi 360w a 9-ka manje nek je recimo 250w to je 610w na sat puta recimo 20h dnevno kod mene to je 13kw dnevno puta 30dana izdaje 390kw za ceo mesec a gde ode onih jos 300kw koje sam potrosio a smanjio sam potrosace (sporet ,kalolifer,sijalice).Recimo upisao sam struju juce prepodne u 10 i danas opet upisao u 10 i video da sam potrosio 59kw za 24h ukupno klime plus kucni aparati i kad saberem sve aparate bojler.2tv-a,sijalice,kompove ....maximalno mi izadje oko 15-20kw sto bi znacilo da su klime potrosile 40 i vise kw za nekih 20 sati rada sto bi znacilo da klime trose dosta vise od onoga sto si napisao i od onoga sto stoji u user manual.Klime su Midea Misiion 12 MB12N8D6-I unutrasnja i MBT 12N8D6-O spoljna sa r 32 gasom i 9 -ka sa istom oznakom (mb9..).Citao sam zadnjih 50 stranica na ovoj temi sve mi je jasno u vezi kvaliteta i cene i uzeo sam najbolje za pare koje sam imao (910e obe sa ugradnjom) uzimajuci u obzir da je Midea bar malo bolja u odnosu na fox,vox.... a i prijatelj ima Mideu stariju 6-7g i inverter i on je zadovoljan i radom i potorsnjom .

Poslednja izmena:
Prvo i osnovno, kada grejete klimama NEMA GASENJA kada su niske temperature!
Ako imas nizu tarifu na brojilu ti bas tad (od 22-23h proveri kad pocinje) treba da pojacas klime a preko dana da smanjis. Na taj nacin akumuliras toplotu po nizoj tarifi i nocu kada je hladnije i kada su gubici najveci.
Tebi veliku potrosnju pravi 12-tica, jer cim radi defrost na 50min znaci da radi u maksimumu non stop, sto je u logicno jer ona nikako nije dovoljna za tih 39m2. Za taj prostor ide Fujitsu 12 LU ili Gree Amber 12.
Sto kvalitetnija klima to manja potrosnja. Ako mozes tamo gde je devetka otvori vrata da malo pomogne ovoj drugoj, devetka moze 20-23m2 da greje ako imas bar 5cm izolaciju (fasada/tavan) i ok stolariju.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru, to gasenje je ostalo od lozenja dok smo lozili pre spavanja nalozis i ono drzi 2-3h jos i onda se ugasi tako smo navikli,Na spavanje idemo dosta kasno posle 12 uglavnom pa klime rade jos bar 3 sata. Od 23-05 mi je jeftina struja .kad sam kupovao klimu rekao sam za koliko prostora mi treba i koja je izolacija .(losa izolacija spolja perlit zidano blokom,pa sam sve spoljne zidove izolovao unutra stiroporom osim kupatila i jednog malog zida u kuhinji na kojem su plocice tvrdim 3 cm i plafon lepio onaj ukrasni tanki stiropor ,stolariju zameuo ulazna drvena vrata pvc-om balkonska drvena pvc-om zadihtovao sam solidno i osetilo se dosta na potrosnji drva se smanjila nakon intervencije.) i ono su mi rekli u sobu 9-ka a u dnevnu 12-ka i tako sam i uzeo_Ova 12-ka zadnjih dana nije ledila toliko osim prekjuce i juce a danas ni jedan defrost do sad nije radila niti ima leda na njoj gledam ceo dan povremeno,trenutno stoji na 22c i ok je unutra.Pokusacu da drzim od cerkine sobe vrata otvorena koliko mogu da vidim kako ce da se ponasa veceras ova 12-ka.Ono sto sam primetio kod obe klime da se uopste negase nikad i da je razlika recimo u zadatoj (23c) i onoj koja je u sobi gore (26,4) i opet se negasi ne smanjuje duvanje jedino sto kompresori blago smanjuju i podizu broj obrtaja . Na auto modu je tek katasrtofa kompresor vrti konstantno pa prestane skoro skroz ,stoji po difoltu na 26 kad prebacis na auto i kad nagreje pocinje da duva ladno skroz dok nesmanji temperaturu ,ili recimo toplo ti na 26 i smanjis na 22 ona odma pocinje da duva ladno do 22 pa polako zagreva vazduh koji izduvava kao da ako ti je pretoplo i smanjis je ona hladi vazduh do birane temperature ono bas glupo. Na modu grejanja ja jos nisam video da se ugasila iako je birana temperatura manja za 4 c od onoga sto na njoj stoji kao ulazna gore u unutrasnju jedinicu recimo biras 22 a stoji da gore ima 26.3 trenutno evo sad i negasi se uposte niti kompresor smanjije obrtaje.

Imaš velike gubitke toplote pa ti i klima radi na maksimumu. 12+9 varijantu imam i ja na 60kvm i nemam za sad nikakvih problema, ali klime rade bez gašenja. Pusti auto mod, velika je to površina/zapremina, podesi fan na max i uživaj. Unutrašnja izolacija nije isto što i spoljašnja. Midea mission nije ne znam kakva klima, ali nije ni loša. Kupi merac potrosnje pa isprati šta ti i koliko troši.

Probao sam vec pre 10dana da je stavim na auto mod i bezveze je radila grejala pa hladila potom kad postigne temperaturu ,probacu sad opet da je stavim na auto mod ali da odmah smanjim temperaturu sa 26 na 22 da vidim kako ce sad da radi .Pokusacu da zatvorim vrata od spavace da vidim oce se gasiti kad nagura temperaturu samo mi nije jasno da ako zadas 22 c a ona pokazuje gore 25,7 zasto se negasi ili bar smanji rad kompresora .Obe su iste po tom pitanju i 12 i 9 .Primetio sam sad da kako pada noc i spada temperatura 12-ka polako ledi zadnji deo spoljne jedinice znaci uskoro ce poceti defrost na 40-50 min a 9-ka je ok nema leda radi ok na 21 trenutno solidno toplo u sobi (gore na njoj pise 26,8c) a negasi se e to nerazunem .

Ne znam da li se razumemo ili ne. Klima treba da ti bude podešena na grejanje, a ventilator na auto. Auto režim rada (auto mod) je nešto drugo i ne treba ga koristiti na grejanju. No i pored toga savet je da ventilator držiš na većim brzinama. Ako ima mnogo vlage u vazduhu onda mora da bude leda pri ovakvim spoljnim temperaturama.

Koliku temperaturu meris na termometru na zadatih 22 C? Gde to gore meri 25.7?
Bez merača potrosnje ne možeš bas tačno da tvrdis šta radi kompresor i da li postoji prostor za nižu modilaciju.

...kako dolazite do te potrosnje od 290w_360w na sat i kako dolazite do podatka koliko povuce nakon defrosta posto meni pise da (trosi ili dalje neznam sta je 1,2kw pre i posle deftosta isto) kontam jedino da imate neki merac na uticnici.

Ja sam stavio "merac" (konkretno OVAJ) na uticnicu u koju je utaknuta SAMO klima, tako da preko njega mogu u svakoj sekundi sve (meni) bitne parametre da propratim, od trenutne, preko ukupne za dan, do mesecne potrosnje, itd, itd. Tako, bar ja, dolazim do podataka za koje si pitao.

Poslednja izmena:
Sad sam probao na auto mod ali sa snizenom temperaturom na 21c i to na opciji folow me znaci da prati temperaturu na daljinskom i radi sasvim korektno znaci pali i gasi se klima samo sto kad se ugasi ,unutrasnja duva jos malo nekih minut ali mlako pa hladno i onda stane nekih 5-6 min neradi i onda polako pocinje da duva mlako da bi za jedno minut duvala opet vruce i duva jedno 7-8minuta i opet se gasi na tom automodu i tu nemozes ventilator da podesavas ona samo drzi na auto . Temperaturu gore pise na klimi kad kliknem desno donje dugme jednom gasi displej ,dvaputa pise temperatura sa senzora unutrasnje jedinice (ovo sam procitao u user manual) i ta temperatura je obicno veca za 4-5c od zadate, kad kliknes triput zaredom pise 0,6-1,2-1,5Kwzavisi koliko je opteretis sto nisam skontao dal toliko daje toplote ili toliko trosi struje (ako je potrosnja to 1,2 kw onda neznam kako neko meri 360w ).Stoji i u user manual da eco gear kad se upali trosi 60%manje struje ali kod mene nece da se upali iako na sajtu prodavca stoji da ova moja (obe) poseduju opciju eco i anti frozen 8c kao i opciju samociscenja ali ja to nisam na daljinskom nasao osim eco gear ali nece da se upali,pa cu ih zvati sutra ili u subotu da vidim kako se to resava .Kupici narednih dana taj merac za uticnicu pa cemo videti sta je stvarno potrosnja.kazu mi ovi sto su ugradjivali da su prodali preko 100kom od septembra i da su ok klime za te pare i da racun za striju nebi trebao biti veci od 50-60e za obe e sad videcemo kad dodje obzirom da sam potorsio 1148kw u decembru.

Da skontao sam sinoc za da verovatno merite na samoj uticnici jedino mi nije jasno kako tako malo trosi na ovom minusu .Na kojem modu su klime i dal rade cesto defrost kad je ovako hladno.Kupicu ovi dana taj merac nije to skupo oko1500d pa cu bas da vidim sta je stvarna potrosnja za obe .

Opcije uštede struje na slabijim klimama rade samo u režimu hlađenja. Treba da razlikujes trenutnu i prosečnu potrošnju. Ona trenutno može da povuče npr 1300W, ali da prosek u toku jednog sata bude npr 350 W. Temperatura na klimi se meri pri visini plafona pa nije toliko merodavno jer tebi treba temperatura na visini od 1 m pa je razlika relativno velika. Moje klime su u heat modu na maksimalnom izduvu sa zadatih 23 i 24 C ovih dana.

Na kojem modu su klime i dal rade cesto defrost kad je ovako hladno.Kupicu ovi dana taj merac nije to skupo oko1500d pa cu bas da vidim sta je stvarna potrosnja za obe .

Da ponovim... meni je klima u HEAT modu, preko dana je drzim na AUTO brzini duvanja, temp je namestena na 24ºC, nocu je spustim na 22ºC i "silent" mod duvanja. U svim prostorijama alu stolarija, spoljna izolacija 10cm. Potrosnja je tolika koliko sam napisao. Ja zadovoljan.

Moja trenutno troši 390W, greje 30+10kvm na 23C. Izolacija 10cm zidovi i 10cm plafon (spoljašnja). U podu je stirodur, pa laminat i preko laminata tepison

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Sad sam probao na auto mod ali sa snizenom temperaturom na 21c i to na opciji folow me znaci da prati temperaturu na daljinskom i radi sasvim korektno znaci pali i gasi se klima samo sto kad se ugasi ,unutrasnja duva jos malo nekih minut ali mlako pa hladno i onda stane nekih 5-6 min neradi i onda polako pocinje da duva mlako da bi za jedno minut duvala opet vruce i duva jedno 7-8minuta i opet se gasi na tom automodu i tu nemozes ventilator da podesavas ona samo drzi na auto . Temperaturu gore pise na klimi kad kliknem desno donje dugme jednom gasi displej ,dvaputa pise temperatura sa senzora unutrasnje jedinice (ovo sam procitao u user manual) i ta temperatura je obicno veca za 4-5c od zadate, kad kliknes triput zaredom pise 0,6-1,2-1,5Kwzavisi koliko je opteretis sto nisam skontao dal toliko daje toplote ili toliko trosi struje (ako je potrosnja to 1,2 kw onda neznam kako neko meri 360w ).Stoji i u user manual da eco gear kad se upali trosi 60%manje struje ali kod mene nece da se upali iako na sajtu prodavca stoji da ova moja (obe) poseduju opciju eco i anti frozen 8c kao i opciju samociscenja ali ja to nisam na daljinskom nasao osim eco gear ali nece da se upali,pa cu ih zvati sutra ili u subotu da vidim kako se to resava .Kupici narednih dana taj merac za uticnicu pa cemo videti sta je stvarno potrosnja.kazu mi ovi sto su ugradjivali da su prodali preko 100kom od septembra i da su ok klime za te pare i da racun za striju nebi trebao biti veci od 50-60e za obe e sad videcemo kad dodje obzirom da sam potorsio 1148kw u decembru.
Izoluj plafon i imaćeš normalnu potrošnju. Te ukrasne stiroporske ploče nisu izolacija. Tj jeste, al je toliko tanko da je efekat skoro pa ništa. Ako se iznad ploče ne hoda, stavi bar 10cm vune. Na plafon ide 35% toplote. Unutrašnja izolacija se ne radi stiroporom, već ide (od zida ka sobi) parna brana, vuna pa Rigips ploče.

Ja sam napravio godišnju statistiku za 2019. Najveću razliku u potrošnji sam dobio zbog odsustva u martu. Za klime je najveću razliku napravio hladan maj i novembar, kao i to što smo se lagano navikli na 22 C umesto 21, koliko je bilo 2018. Februar i mart su bili dosta blaži 2019 nego 2018. Prezadovoljan klimama, naravno. :)

Pogledajte prilog 279534

Poslednja izmena:
Da ponovim... meni je klima u HEAT modu, preko dana je drzim na AUTO brzini duvanja, temp je namestena na 24ºC, nocu je spustim na 22ºC i "silent" mod duvanja. U svim prostorijama alu stolarija, spoljna izolacija 10cm. Potrosnja je tolika koliko sam napisao. Ja zadovoljan.

Jasno , meni su obe bile u Heat modu na auto brzini ventilatora bez opcije follow me na 23c .Manja 9-ka je extra grejala sobu od 15m2 bez silnih defrosta na -7 sinoc ALI se nije gasila niti smanjivala rad iako je na njoj stajalo da je gore temperatura sensora 26,7 recimo e to nerazumem.Veca 12-ka je isto bila na 23c grejala je tih da kazemo 35m2 mrsavo nije nesto bilo toplo unutra nemam termometar ,na njoj je stojalo 25,3 recimo gore na sensoru i nije se gasila ili usporavala ni duvanje ni kompresor Ali je zato defrostirala na svakih 50min a onda pocela i cesce kako je opadala temperatura sinoc.
Sad pre jedno 2 sata sam obe sa Heat prebacio u Auto mod sa opcijom follow me i sad rade extra ni jedna se negasi ali cujem da kompresor mnogo tise radi i cujem ga kako usporava a i ventilator u unutrasnjoj se svermena na vreme smanji toliko da mislim da neradi uopste ,tako je na obe klime uz nekako mnogo topliji osecaj u sobi.Koliko sad trosi neznam nisam znao ni na heat modu al cu videti sutra u 10 kad budem upisao koliko struje sam potrosio za 24h.

Izoluj plafon i imaćeš normalnu potrošnju. Te ukrasne stiroporske ploče nisu izolacija. Tj jeste, al je toliko tanko da je efekat skoro pa ništa. Ako se iznad ploče ne hoda, stavi bar 10cm vune. Na plafon ide 35% toplote. Unutrašnja izolacija se ne radi stiroporom, već ide (od zida ka sobi) parna brana, vuna pa Rigips ploče.

Znam ja to sve al kad sam pre tri godine radio tu adaptaciju bilo je manjak para a i kuca je morala da se sredi bar da lici na nesto godinama nije nista radjeno .Prvobitno je bilo planski da se uvede plin i podno grjenje ali prikljucak je jako skup 108000 plus jos projektant i druge gluposti pa sam odustao od toga i nastavio sa drvima i piljevinom iz uljare ali je mnogo prljavo i kad nismo kuci cerka nemoze da lozi pa sam zato dosao na ideju da ugradim klime i to je to .Znam da je vuna i rigips resenje al sad je sve adaptirano i novo i glupo mi a i nemam para da sve to iznova radim.Stitopor na plafon je samo ukras jel je plafon neravan i pucao pa smo time resili problem .Alternativa mi je da vratim carobnu u dnevnu i ako bude minusa duze vreme lozim par dana da sacuvam klime i struju imam nesto ogreva od prosle zime.Mislim da ova Midea Miision 2 i nije tako losa samo treba da se nadje pravi rezim rada .

Ne mozes od Mide-e da napravis bolju klimu nego sto jeste. Tavanska izolacija je broj jedan sto mora da se uradi pa onda sve ostalo.

Ne mozes od Mide-e da napravis bolju klimu nego sto jeste. Tavanska izolacija je broj jedan sto mora da se uradi pa onda sve ostalo.

Da znam to mi je u planu ali nikako finansijski da stignem,mislio sam kamenu vunu bar 5 cm .potkrovlje je gore ali nece se nista od tog praviti za stanovanje tako da moze izolacija ici mada je gore monta i beton pa na to je neko stavio jedno 5cm perlita ali sa cementom onako je tvrdo ali ladno u svakom slucaju .Ranije dok nije bilo onog ukrasnog stiropora ocrtavale su se monte kad je hladno sad se nevidi od tog stiropora.

Urekao sam Mideu 9 posto sam rekao da neradi defrost cesto a sad je i ona pocela da zamrzava a 12-ka radi defrost na 30min .Napolju je -1 i magla dosta jaka pa je valda i vlaznost veca i nakon defrosta opet brzo zaledi ono bas se muci da zagreje ali mi se cini da bolje radi na tom auto modu sa opcijom folow me nekako je toplije unutra a videcu ujutru kako je sa potrosnjom za 24h.

Urekao sam Mideu 9 posto sam rekao da neradi defrost cesto a sad je i ona pocela da zamrzava a 12-ka radi defrost na 30min .Napolju je -1 i magla dosta jaka pa je valda i vlaznost veca i nakon defrosta opet brzo zaledi ono bas se muci da zagreje ali mi se cini da bolje radi na tom auto modu sa opcijom folow me nekako je toplije unutra a videcu ujutru kako je sa potrosnjom za 24h.

Ne, nikako na auto mod ako predje 24c pocece da hladi.
Stavis na heat 23c i drugu brzinu ventilatora ili auto fun,ukljuci follow me, daljinski na 5-6 metara ali da ima komunikaciju sa unutrasnjom i to je to.

Ne, nikako na auto mod ako predje 24c pocece da hladi.
Stavis na heat 23c i drugu brzinu ventilatora ili auto fun,ukljuci follow me, daljinski na 5-6 metara ali da ima komunikaciju sa unutrasnjom i to je to.

E to hvala sto si se javio ,ja sam i trazio savet od nekog ko ima duze klimu i vece iskustvo posto ja jos uvek eksperimentisem kako je najbolje za rad. 9-ka radi ok na automodu na 22c na folow me i daljinski jedno 3 m od klime na jedno metar visine na polici za tv i neduva hladno kad postigne samo smanji ventilator skoro da ga ugasi a i kompresor cujem kako smanji broj obrtaja jedino sto je i ona pocela sa defrostom cesto magla je bila napolju i velika vlaznost a 12-ka cesto ide u defrost pa trenutno na auto modu i sa opcijom folow me nemoze da dogura do 21c iako je postavljena zadata 23c tako da se ona sada negasi nego ide u defrost pa greje pa opet defrost i tako stalno nakon defrosta za 5 min vidim da zaledi ponovo ali radi jos jedno 25min tako pa onda odledi .Pokusacu sutra da stavim na heat 23 folow me auto fan pa da vidimo sta ce se desavati.

Koliko stepeni treba da bude vazduh koji izduvava 12-ka .Sad sam merio sa toplomerom digitalnim 41,7c jel to ok posto mi deluje onako bas vruc vazduh .

Na tavan mozes staklenu vunu 10cm, jeftinija je od kamene a izolaciona svojstva su skoro ista. Kamena se vise koristi za fasadu umesto stiropora.
I da, sad je napolju mali minus ali je neka sumaglica, auto se sve zaledio, sad ga ubacio u garazu da ne mora ujutru da se grebe po staklu.
Odlazi ti dosta toplote gore i na vecem minusu tipa -15c imaces problem ako potraje. Jeste da tad ima manje vlage pa je i manje defrosta ali gubici su veliki, klime ce raditi u maksimum da odrzavaju 20C. Sto se tice podesavanja, mod za grejanje, kakav Auto mod, to nicemu ne sluci sem za server sobe mozda. Dakle Heat na 23C, ventilator na jednu ispod najbrze brzine i tako neka radi. Onu devetku u spavacoj mozes na manje obrtaja, nikako Auto ako se spava tu zbog buke. Sto brze radi turbina to je bolja razmena i bolji COP.
Temperatura koju izduvava ce biti ista ili slicna sa devetkom, ako meris kad rade u maksimumu. Snaga se razlikuje u velicini kompresora, velicini izmenjivaca u spoljnoj kao i u unutrasnjoj jedinici.

Poslednja izmena:
Na tavan mozes staklenu vunu 10cm, jeftinija je od kamene a izolaciona svojstva su skoro ista. Kamena se vise koristi za fasadu umesto stiropora.
I da, sad je napolju mali minus ali je neka sumaglica, auto se sve zaledio, sad ga ubacio u garazu da ne mora ujutru da se grebe po staklu.
Odlazi ti dosta toplote gore i na vecem minusu tipa -15c imaces problem ako potraje. Jeste da tad ima manje vlage pa je i manje defrosta ali gubici su veliki, klime ce raditi u maksimum da odrzavaju 20C. Sto se tice podesavanja, mod za grejanje, kakav Auto mod, to nicemu ne sluci sem za server sobe mozda. Dakle Heat na 23C, ventilator na jednu ispod najbrze brzine i tako neka radi. Onu devetku u spavacoj mozes na manje obrtaja, nikako Auto ako se spava tu zbog buke. Sto brze radi turbina to je bolja razmena i bolji COP.
Temperatura koju izduvava ce biti ista ili slicna sa devetkom, ako meris kad rade u maksimumu. Snaga se razlikuje u velicini kompresora, velicini izmenjivaca u spoljnoj kao i u unutrasnjoj jedinici.

Vazi hvala ,probacu sad pa da vidim kako to funkcionise .

Može da ide do cca 60 C.

Do 60 c pa znaci da je moja Midea daleko od toga ,mozda bih kad bih smanjio ventilator na 40% i zadao neku vecu temperaturu dobio vecu izlaznu ali i ova mi je ok samo da neide u defrost tako cesto ugrejela bi lepo verovatno.

Temperatura izduva zavisi i od temperature okoline to je promenjiva zato je to inverter

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Možda još neke informacije vezane za montažu te dve klime... Udaljenost unutrašnje jedinice od plafona, prostor levo—desno od nje, dužina instalacije...
Senzor temp. na unutrašnjoj jedinici uvek će pokazivati više od stvarne temp. u sobi i to je na svakoj klimi rešeno na sličan način. Na mojoj se to zove „kompezacija temperature“ i nameštena je na +2. To znači da unutrašnja greje 2C° više od zadate kako bi temperatura u sobi na nekoj udaljenosti i 1m visine odgovarala zadatoj.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno