Cim sam je uzeo sam je ustelovaoi od onda je nisam dirao , radi kao sat i temp drzi u nekih 0.5c , recimo da ako je podesena na 23c ona mi drzi izmedju 22.8 - 23.3c ali vecinom je 23.1 i to je tako do otprilike nesto ispod 0c , kad udari ispod 0c ja moram podici na klimu na 24 da ne bi bilo ispod 23c i tada recimo imam 23.5 , medjutim kad udari jos jaci minus ja moram dici i na 25c da bi imao preko 23c jer ne dozvoljavam da imam manje . Ove temp imam na nekih 0.6m od poda ..
Nisam merio jer nemam jos jedan termometar ali kako ide jaci minus ocigledno je da mi je pri podu sve hladnije pa moram podizati na 25c da bi tad imao preko 23c . Ispod mene zivi neka riba , sama , retko kod kuce a i greje 48m2 sa jednom TA peci , znaci nije hladno ali nije ni neka toplota pa onda kad udari jaca zima kod nje je jos hladnije i ...
To sa varijacijom temperature očigledno sve klime imaju, lu kad je hladno greje precizno, al kad postane toplije spolja i ona krene da se pali na 26c stepeni a na daljincu 24.
Primetio sam da je prijatnije grejanje sa unutrašnjom izolacijom nego spoljnom. Mnogo je manje potrebno da ugreje prostor i ravnomernija je temperatura u prostoriji, brže postiže temperaturu, činimi se bolje u svakom aspektu
@cronnin
Generali ne smeju, ko ima cin Marsala kao ja oni mogu
Salu na stranu, po mojim postovima vidis da ja uvek potenciram rezervu snage, dakle uvek jaca klima i nikako knap. Bolje da se ona pali gasi na +10c nego da ti na -15c pingvini prave sabor zivine unutra.
Hmmm.. da je ubedi da dobija 3x veću od onoga što vidi na meraču? Količinu toplote. Teško...@nexteen
Ti vidi kad je tu pa otidji na kafu da joj izmeris COP i das savet sta dalje![]()
Upravo to. Jedino sto je moja riba zimogrozljiva pa joj zima u spavacoj, cvokoce kad legne u krevet. Jectinije je bilo da ubacim mermoterm u spavacu nego da joj placam zubara. Sad spavam na 22c, otkrivam se nocu, budim se kao suva sljiva :dOvo i jeste za kratke rukave, 22-23 je gornja granica za moj ukus, ja sam se odavno aklimatizovao na skandinavsku klimu.
Za spavanje je 19 °C idealno.
I kod ovih mojih offset je manji od 1 °C, nemoguće je utvrditi tačno, jer svi kineski termometri koje imam mere različito.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari