Ma da, a tvoj presveti Gree je bez mane, samo sto modulira ko Kineski mikser a dao si 100k. Ja ne mogu da verujem koji si ti trovac, odustajem. Moj savet svima da pazite sta kupujete jer ocigledno ovde neki teraju vodu na svoju vodenicu.
Ima Fujitsu odlicnu podrsku ali ne preko uvoznika. Imate na temi Sta da kupim kod koga jer je ovde zabranjeno reklamiranje.
Ne znam ko je trovac kad ti jedini predlazes sve (i to neprovereno u praksi duze vreme) OSIM Fujitsu klima i to konkretnih modela koje imaju dosta ljudi godinama, grejali i na -20c? Pogledajte njegov zadnji post pa ce vam biti jasno.
Vodenica koja se pominje je tvoj tata koji se bavi klimatizacijom, sam si se odao. To sto on nije znao ili umeo da ugradi propisno klimu je njegov i tvoj problem. Ili mu je marza bila mala na japancima pa je forsirao kineze. Ili mu nije u interesu sto se japanci ne kvare i rade po 10+ godina dokazano pa za njega ima manje posla?
Mislite o tome.
Bez izolacije nema jeftinog grejanja na bilo koji vid grejanja. Dzabe ce da prodje jeftino ako posle ima problema sa klimom, koga da cima iz Rumunije da ostvari garanciju? Nema nista od toga, klima se kupuje lokalno jer se servisne intervencije u 99% slucajeva rade na licu mesta zbog prirode uredjaja i nacina ugradnje.
Nisu iz Madjarske posto radim kod jednog od distributera Toshibe ali naravno jesu bile povoljne.Nekad se isplati svesno rizikovati zbog povoljne cene. Pa Zoxor je svoje Tošibe dovukao iz Mađarske ako se dobro sećam, po dosta povoljnijoj ceni. Ja sam išao u Budimpeštu (sa još par članova ovog foruma) da kupim Sony TV (za 1k eur) jer je u Beogradu taj isti model bio papreno skup (skoro 2k eur). I eto, isti TV radi bez ikakvih problema već 6-ta godina.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Jedino ako ih Rumuni poklanjaju.Ako su toshibe solidno jeftinije u temisvaru nego kod nas ja se ne bih razmisljao mnogo.
Prosle godine sam u decembru bio tamo ali nije palo na pamet da pogledam ista, kupio sam samo sal politehnike :d
Tapatalk from Poco loco
Bez izolacije nema jeftinog grejanja na bilo koji vid grejanja. Dzabe ce da prodje jeftino ako posle ima problema sa klimom, koga da cima iz Rumunije da ostvari garanciju? Nema nista od toga, klima se kupuje lokalno jer se servisne intervencije u 99% slucajeva rade na licu mesta zbog prirode uredjaja i nacina ugradnje.
Sve zavisi koji brend kupujete i u tom brendu koju klasu.
Ja sam iz BiH,prije 4-5 god ugradio sam jedno desetak mitsubishi FH serija(25 i 35-ica)koje su ljudi
kupovali u Zagrebu.Nakon sto se vrati HR pdv-e,"pocasti"nas carinik na granici,dolazile su oko 30% jeftinije nego ovdje.
Sve i jedna i dalje radi bez greske.Sad je i kod nas malo jeftinija cijena a kod njih skuplja tako da se vise ne isplati.
Aj malo lakše, piše čovek svoja iskustva a ipak ima ozbiljnu praktičnu pozadinu što se klima tiče.
Na Fujitsu se još neko žalio, čini mi se Heinz, pa ga zato nisam ni gledao. Znam da kod nas ima vrlo lošu podršku od strane uvoznika.
Pa jel nasa cena toliko dobra da nigde nema jeftinije?Jedino ako ih Rumuni poklanjaju.
Jedino ako idu na 0% zarade.Pa jel nasa cena toliko dobra da nigde nema jeftinije?
Tapatalk from Poco loco
E pa to me zanimalo. 10% je nikakva marza realno.Jedino ako idu na 0% zarade.
Mi radimo Toshibine splitove sa jako malom zaradom 10% posto su inace skupi.
Cene su iste za sve zemlje u okolini eventualno moze da se dobije neki popust na kolicinu od nekoliko procenata.
Srbiju pokriva Austrija.
Split sistema se proda nesto smesno ali Estia i VRF idu odlicno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari