U slučaju da nekom treba 6 kW za 50 kvadrata definitivno prvo treba da sredi izolaciju, vrata, prozore. To je mali prostor, ja otprilike toliko grejem sa 9-kom koja to pokriva bez po muke.
Nije poenta u gubicima, ako je lakše možeš da zamisliš da sam napisao i veći broj kvadrata. Krenuo sam od 50 kao površine koju jedna klima ne može ujednačeno da pokrije. Dodatno je interesantno što neće obe biti u isto vreme u deforstu i što uvek imaš jednu koja će da radi ako druga nešto zabaguje.
Kad ga slovak sklepa i lupi Daikin nalepnicuDosta ljudi mi se zali na Daikin FTXB35C i lose ocitavanje temp tj da imaju odstupanja od 3, 4 pa cak i 6c od zadate na daljincu i ostvarene . Malopre mi lik kaze da na zadatih 20c ima 26c , jel neko naisao na neku vrstu podesavanja ili resenje ovog problema jer ocigledno im je to boljka ..
Mali gubici su preduslov za ujednačenu temperaturu, e sad, koliko je kome dovoljno ujednačeno i komforno to je individualno. Meni klime pokrivaju solidno preko 50 kvadrata, i ja u tom prostoru imam dovoljno ujednačenu temperaturu. Defrost mi nije bitan što se grejanja tiče, jer u tih 15-ak minuta ne može da padne temperatura dovoljno da bi se primetilo na bilo koji način. Buka mi već smeta, pa mi je drago što je klima koja greje spavaće sobe na adekvatnoj udaljenosti. Za backup imam peć na drva koju ne koristim, kao i stare panel grejalice u svim sobama, koje takođe ne koristim.
Ono što meni nije jasno da ako se na forumu već forsira to grejanje pojedinačnih malih prostorija jednom klimom, zašto se onda kupuju klime 12-ice poput LU i sl, kad sve to može da se greje i sa dovoljnim brojem jeftinijih 9-ki niže klase.
Naravno da je lakse za dzep tako ali sa druge strane, ti i Jozza ste tipican primer preplacene klime, ti si mogao sa 07-09 LEC da prodjes (a uzeo si LU) dok on ima LT a verovatno je mogao i sa LEC-LM modelom da prodje jeftinije. Ne kazem da ste pogresili jer vam klime rade veoma rastereceno i samim tim trajece duze, vec ste mogli da prodjete jeftinije.
Xepoj87
Pa bar imas opciju za podesavanje ako te nervira ..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari