Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To mozes da pricas za sebe, porediti Gree i Fujitsu u bilom kom kontekstu je smesno.
To sto ti pises za LU apsolutno nije tacno, ja je imam i sve sto tebi ne valja kod mene nije slucaj. Da li je do primerka ili sta vec ali par nas koji je imamo i niko nema tih problema.

Prvo, hvala na korisnim komentarima :)

Za taj Art Cool sam čuo i ja da pravi probleme, to mi više liči na implementaciju tj. na problem sa samom tehnologijom - može panelni za plafon ali ne za na zid, ili tako nešto.
Ne gledam baš nešto cenu, ali ne volim ni da preterujem ali očekujem da radi do 10 godina bez neke greške, pa na tih 10 godina 100-200€ ne pravi neku razliku.
Ali volim kad je povoljno, kao što sam u Temišvaru video, LG inverter košta ko one obične klime marke skrlj tipa Galanz i Venting i sl kinezi.
https://mediagalaxy.ro/aparat-de-aer-conditionat-lg-s12eq-nsj-12-000-btu-h-a-a/cpd/AERS12EQ/ ovako nešto... ali ne znam šta da gledam od konkretnih uređaja, bude kod njih super povoljno.

Prostorija je nešto preko 30kvm + dečja soba pored s kojom deli hodnik u koji ide tok vazduha iz klima uređaja.
Nismo nešto preterano zahtevni sa hlađenjem ili grejanjem ali oko 23/25C je neka temperatura koja prija (zimi/leti).
Recimo spavamo na 26 ili 27C na klimi podešeno.
Izolacija je dobra, naknadno izvedena iznutra ali bez hladnih mostova, nema vlage, kondenza. Prozori su PVC, Veka profil (dobar) + all season stakla.
Grejanje je uglavnom u prelaznom periodu kad centralnog nema.
Jedino što je važno da bude što tiša :)

ja imam i LU klima vredi sve pare greje ubija, meni defrost radi recimo 7- 8 minuta, sto se tice cviljenja postoji odredjeni zvuk koji se cuje na minusima kao zvizduckanje koje se apsolutno ne cuje unutra vec samo kad izadjes napolje i naculis usi po meni zanemarljivo u odnosu na ono sta dobijam

Za prelazni period moze i nesto slabije tipa Midea Mission 12, Dakin 12 (35 model) ili Fujitsu 12LLCE. Moze i slabije/jeftinije od ovoga ali nije lose i da moze da ugreje na minusu za nedaj boze ako centralno stane na primer.

@mrbakero
Koliki prostor greješ?

grejem kucu 60 kvadrata imam 12 luca i dve 07 leca uglavnom radi luca i jedna leca

Pa bilo bi smešno da 3 klime ne mogu da greju 60 kvadrata. To bi LU sama trebalo da može pokrije ako nema neka gomila hodnika i sl.

ko hoce komfor a pogotovo u kuci svaka soba svoju klimu, drugo je stan kada je u pitanju, pokriva ona bez problema ali beba i malo dete pa se pali i leca 7ca u decijoj sobi, prosle godine bez fasade racuni za grejanje 5000

Poslednja izmena:
Prvo, hvala na korisnim komentarima :)

Za taj Art Cool sam čuo i ja da pravi probleme, to mi više liči na implementaciju tj. na problem sa samom tehnologijom - može panelni za plafon ali ne za na zid, ili tako nešto.
Ne gledam baš nešto cenu, ali ne volim ni da preterujem ali očekujem da radi do 10 godina bez neke greške, pa na tih 10 godina 100-200€ ne pravi neku razliku.
Ali volim kad je povoljno, kao što sam u Temišvaru video, LG inverter košta ko one obične klime marke skrlj tipa Galanz i Venting i sl kinezi.
https://mediagalaxy.ro/aparat-de-aer-conditionat-lg-s12eq-nsj-12-000-btu-h-a-a/cpd/AERS12EQ/ ovako nešto... ali ne znam šta da gledam od konkretnih uređaja, bude kod njih super povoljno.

Prostorija je nešto preko 30kvm + dečja soba pored s kojom deli hodnik u koji ide tok vazduha iz klima uređaja.
Nismo nešto preterano zahtevni sa hlađenjem ili grejanjem ali oko 23/25C je neka temperatura koja prija (zimi/leti).
Recimo spavamo na 26 ili 27C na klimi podešeno.
Izolacija je dobra, naknadno izvedena iznutra ali bez hladnih mostova, nema vlage, kondenza. Prozori su PVC, Veka profil (dobar) + all season stakla.
Grejanje je uglavnom u prelaznom periodu kad centralnog nema.
Jedino što je važno da bude što tiša :)

Zaboravi kod nas inverter za 370e :)

Najjeftinije, a da valja sto mozes da uzmes su Midea Mission 12 i Gree Lomo 12, ali nisam siguran da ce da pokriju oko 50ak m2 ako sam skontao.
Ne fali im snage, nego slabije duvaju, tu je Luca jedino u prednosti.
Ispod Luca, Fujitsu ne bih gledao, nudi osetno manje od konkurencije.
Nudi i Luca manje, ali je barem jaka, moze da duva 850m3/h, zahvaljujuci otvaranju poklopca i zato je bolja za vece prostore.
Ovako, ako otvoris na kratko tu deciju sobu, dugo ce do nje dolaziti topao vazduh.

Poslednja izmena:
ja imam i LU klima vredi sve pare greje ubija, meni defrost radi recimo 7- 8 minuta, sto se tice cviljenja postoji odredjeni zvuk koji se cuje na minusima kao zvizduckanje koje se apsolutno ne cuje unutra vec samo kad izadjes napolje i naculis usi po meni zanemarljivo u odnosu na ono sta dobijam

Evo poklopca koji malo preskace, malo radi ok:

https://youtu.be/GQ2LzQ01X6U

Evo zvuka LU kompresora:

https://youtu.be/Rbf5Qa2pFLw

A evo zvuka Viola kompresora:

https://youtu.be/WxhSWDWgnXI

Snimljeno u isto vreme, na istoj temperaturi.

Meni defrost radi 5-15 minuta.

I ne cuje se cvilanje LU samo na minusima, vec kad god klima radi malo jace. Leti se takodje cuje, na hladjenju.

Poslednja izmena:
Čitam i ne verujem šta čitam :)
LG imam frižider iz 2005 i još radi bez greške, NoFrost model.
Klima obična (ona *DAO*, BIO) iz 2007 isto još radi kao i prvog dana.
Klima ista takva radila bar 4 godine bez gašenja (dodat neki presostat da može da radi non-stop) hladila server sobu, od 5 ostalih u kancelariji jedina bila skoro bez problema.
Sad u novom ofisu montirali LG VRF v5 i hladi i greje 650kvm.
I sad baš ovih dana gledam za kuću neku inverter, za spavaću + dečju sobu i upitam se da ne grešim što opet gledam LG, kad ono saznam da je LG njesra jer pravi i ostalo.
A pola foruma furalo Nexuse od tog istog LG-a??

aj sad šta da gledam, LG ili neke druge? u Temišvaru bude na akciji upola cene a košta manje nego što sam platio obične klime pre 5 ili 10 godina, da ne pričam ono đubre od Galanz Kudo i Venting zamensku spoljnu za koju se instalater kune da je ista mašina u pitanju...
Furali nexus-e i sa svim problemima izgurase nekako i sta bi s njihovom G serijom? Bela tehnika im je super dok radi. Popravke su skupe. Klime su ok stare on off, eno ih po fasadama i dalje. Nije sve tako crno. Nemoj toliko bukvalno da shvatas. Ti monstrumi od klima ubijaju, tu nema sta da se prica. Ali da ti neko preporuci da preplatis njihov inverter zbog fensi filtera i dobijes to sto dobijes... To ne verujem da ce ti iko preporuciti. Gledaj nesto drugo. Ako imas para kupi Toshibu, pogledaj Daikin, Fujitsu... Bilo kog japanca pre nego LG. Bez sale, ne lepi se za brend. Jedino ako imas bas neku bezobrazno dobru ponudu tamo. LG je nenormalno skup kod nas za ono sto nudi.

@Xepoj87
Ispod LU nema nista je li? A ja sa njima grejem vec godinama, mora da sam u zabludi, mora da me komsije greju daljinski ili mi neko lozi kotao da mi ucini.
Svasta ovde moze da se procita. Kupio si Gree juce i sad to predlazes ljudima. Videcu kako ce da te ogreje kad lupi neki jaci minus.

Ako se gleda cena, onda Gree, jer Fujitsu nema nista sto ga izdvaja od ostalih, a dosta je skuplji od Gree.
Fujutsu je za ljude koji bas zele Japanca i u izboru je samo zato sto ima solidnu tradiciju, dok za Gree jos uvek nema dovoljno dugorocnih podataka.
Meni recimo Viola radi lepse od LU, preciznije odrzava temperaturu i ima daleko vise opcija.
Rekao bih jedini po osecaju da je LU malo jaca klima.
Na LU skripi kompresor i odledjivanje radi kriminalno dugo, bude hladno dok zavrsi.
Pokretni poklopac od 2kg, losija zavrsna obrada i kvalitet plastike su takodje minus.

Meni uliva poverenje to sto su inverter tehnologiju uzeli od Daikina, jer zajedno proizvode uredjaje, a kakve su dugorocno cemo videti.

Ja kada sam kupovao klimu predlagali su mi Gree, ali nisam smeo da uzmem iz prostog razloga sto kupovina klime nije mala investicija, a kupujes nesto sto ne znas kako se ponasa. Po meni Gree Viola nema sta da trazi pored Fujitsu LLCE. Razlika u ceni minimalna, kapacitet grejanja Gree 0.880 - 4.400 kW, Fujitsu kapacitet grejanja: 0.9 - 5.0 kW. To je na papiru, ali za Gree niko ne garantuje te podatke, za Fujitsu imas Eurovent. Drugo, Gree u Evropi je mahom u (ne)razvijenim zemljama (citaj jugoistocna Evropa, izuzev UK I Spanije - podatak sa sajta: http://global.gree.com/ywb/others/region/index.shtml). Doduse ima ga u Americi ali ko zna da li su isti proizvodi. Amber koji imas je navodno za trziste severne Evrope - ja ne vidim da tih zemalja ima na njihovom sajtu tako da je za mene Gree jedna velika lutrija. Ne kazem da ne valjaju uredjaji, ali za cenu po kojoj se prodaju kod nas ne bih rizikovao nikada pored proverene opcije.

Kad tata plaća može da se filozofira, da je dao iz svog dzepa sigurno bi bila druga priča.
Nije mi jasan razlog zašto do sada nije reklamirao vrata, nego ih gleda kako štekću i kači na jutub [emoji23]. Ili možda ima razlog što ne zove majstore. Kod mene bi zamenili celu unutrašnju u toku radne nedelje.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Svako ima pravo da trosi svoj novac kako pozeli. Pozdravljam njegovu odluku da kupi Gree, za mene je bio veliki rizik, i danas je iako vidim da ih po gradu ima sve vise. Mozda bih se i ja odlucio za kupovinu, ali sigurno ne po ovim cenama. Amber kosta jos malo kao 2 LLCE, na papiru deluje super, ali su 2 klime ipak 2, ravnomernije grejanje, sigurno veci kapacitet, za potrošnju nisam siguran. Ni malo naivna investicija. Da li neko moze da kaze koliki je vek Gree klima? Nisam siguran, mozda kao i ostali invertori, a mozda dok ne istekne garancija, pokazace vreme. Kolega je prosle godine uzeo koliko se secam Violu za grejanje kuce, skinuo nekog starog Samsunga, prvi utisak mu je bio da je nesto slabija od Samsunga ali se ne razume u specifikacije tako da je uzeta samo jer mu je majstor dao garanciju koliko se secam 5 godina. Ako nakon duze eksploatacije se budu pokazale kao dobre, zasto da ne, do tada bih isao samo na 100% proverenu varijantu.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Utisak da je slabija je jer on-off greje sa punim kapacitetom, a inverter duva mlako. Kad sam ja isprobavao klimu sa punom snagom, ne može da se poredi sa matorim on-off klimama koliko ozbiljnije greje.

da sam imao vise para prosle godine verovatno bi uzeo fuji ili daikin ali bilo je okruglo 100k din za dve gree lomo klime plus montaza. videcmo kako ce se pokazati na duze staze ali proslu zimu koja je bila znacajno jaca izgurale su bez ikakvih problema.

Utisak da je slabija je jer on-off greje sa punim kapacitetom, a inverter duva mlako. Kad sam ja isprobavao klimu sa punom snagom, ne može da se poredi sa matorim on-off klimama koliko ozbiljnije greje.
Kad sam probao LT na power modu, ko da sam uključio trofazni kalorifer. U poređenju sa on-off 12-com skoro duplo jača.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

@tomasbg
Ne znam gde si ali prosla zima je bila jedna od najblazih koje ja pamtim, deo marta i ceo april nisam koristio grejanje, to bar kod mene nije nikad bilo.

Amber kosta jos malo kao 2 LLCE, na papiru deluje super, ali su 2 klime ipak 2, ravnomernije grejanje, sigurno veci kapacitet, za potrošnju nisam siguran.

Da grejem neku prostoriju od 50 kvadrata, ili recimo 2 spojene sobe od po 25, uvek bih radije stavio 2x12LLCE nego jednu jaku. Uostalom teško je naći jednu klimu koja će na -15°C izbacivati 6 kW toplote.

Zaboravi kod nas inverter za 370e :)

Najjeftinije, a da valja sto mozes da uzmes su Midea Mission 12 i Gree Lomo 12, ali nisam siguran da ce da pokriju oko 50ak m2 ako sam skontao.
Ne fali im snage, nego slabije duvaju, tu je Luca jedino u prednosti.
Ispod Luca, Fujitsu ne bih gledao, nudi osetno manje od konkurencije.
Nudi i Luca manje, ali je barem jaka, moze da duva 850m3/h, zahvaljujuci otvaranju poklopca i zato je bolja za vece prostore.
Ovako, ako otvoris na kratko tu deciju sobu, dugo ce do nje dolaziti topao vazduh.

Ma ok mi je ovaj ili sličan u RO da kupim, odem u Temišvar i za manje gluposti i malo da nam dupe vidi puta. Samo je pitanje da l je taj model sa linka ok?
Inače trenutno je u sobi Galanz Kudo (AUG neka oznaka) i dobila je Venting zamensku spoljnu jedinicu uz uveravanje da je ista unutra. To sam hteo da odnesem negde gde će da se preinstalira jer ionako sumnjam na lošu ugradnju koja je prouzrokovala kvar kompresora.

Mislim da "poznavaoci klima" svi redom ne preporucuju LG inverter, toliko njih, jedino ovi sto o klimama i uopste o svoj beloj tehnici sude na osnovu imena (marke, brenda) smatraju (valjda na "osecaj") da su to dobri uredjaji...

Kad sam se ja informativno raspitivao (bez namere da ove godine kupujem) kod "onog" servisa sto smatraju najboljim za ugradnju (i zbog cijeg pominjanja je nekoliko puta bilo kaznjavanja i zakljucavanja teme) mi je receno da LG nije dobar, da su skupi, da imaju problema sa motorom (ne razjasnise kojim motorom, ja sam shvati motorom za venitlator) i elektronikom.

Zato "jeftino" tamo (RO) moze da znaci veoma slupo ovde...
Mudar ce proceniti sam na kraju sta mu je ciniti.

Da grejem neku prostoriju od 50 kvadrata, ili recimo 2 spojene sobe od po 25, uvek bih radije stavio 2x12LLCE nego jednu jaku. Uostalom teško je naći jednu klimu koja će na -15°C izbacivati 6 kW toplote.
U slučaju da nekom treba 6 kW za 50 kvadrata definitivno prvo treba da sredi izolaciju, vrata, prozore. To je mali prostor, ja otprilike toliko grejem sa 9-kom koja to pokriva bez po muke.

Kad tata plaća može da se filozofira, da je dao iz svog dzepa sigurno bi bila druga priča.
Nije mi jasan razlog zašto do sada nije reklamirao vrata, nego ih gleda kako štekću i kači na jutub [emoji23]. Ili možda ima razlog što ne zove majstore. Kod mene bi zamenili celu unutrašnju u toku radne nedelje.

Prvo, ekstremno si nekulturan, poradi na tome.
A dodatno, nekoga licno napadas samo zato sto iznosi negativne cinjenice o klimi koja je iste marke kao tvoja, razmisli sta to govori o tebi kao coveku.

Trece, 2 Gree Viole u stanu sam ja platio, tata je platio Fujitsu LU i barem si za to u pravu, daleko sam opreznije svoje pare trosio, zato sam i kupio klime koje nude najvise za moj novac.

Snimak poklopca je star godinu dana, umes valjda da vidis to.
Bili majstori, klima radi, ugasili i upalili oko 20ak puta, sve super.
Dok opet ne prezupci poklopac, jednom u x meseci.
Tih par nedelja je stalno prezupcavala, posle toga ponekada.
Kazu, mozda ti se zatvori na pogresan zubac i onda se sama nasteluje, ne treba to da te brine.
Ja klimu gasim jednom mesecno, osim tada kada se to desilo, pa sam je palio i gasio, te nemam ni prilike da je x puta zateknem da preskace.
Za zvuk kompresora kazu da je normalan, da tako rade ti kompresori na vecem opterecenju.

Dodatno, taj poklopac ima 3 zubca za zatvaranje, levo, desno i u sredini.
Ovaj u sredini nikada nije hvatao, ne cuje se da skljocne kada pritisnem i nema otpor pri otvaranju, a kladim se da je tako kod svih LU klima, sto ukazuje na losu zavrsnu obradu.
Samo cinjenica da su svi zupcanici unutra plasticni, 1 mali zubac koji treba da dize poklopac koji ima 2kg je od plastike, govori o "kvalitetu" izrade.

Ima razloga zasto su im novi modeli klima bez pokretnog poklopca.

@Xepoj87
Ispod LU nema nista je li? A ja sa njima grejem vec godinama, mora da sam u zabludi, mora da me komsije greju daljinski ili mi neko lozi kotao da mi ucini.
Svasta ovde moze da se procita. Kupio si Gree juce i sad to predlazes ljudima. Videcu kako ce da te ogreje kad lupi neki jaci minus.

Gde sam ja to rekao?
Ima ispod LU klima koje ce da ugreju, ali ce isto tako, mozda i bolje ugrejati Gree Viola recimo, sa 2 grejaca u spoljasnjoj jedinici, dobijas besplatno Wi-Fi, Ifeel, odzracivanje, jonizator, 5 puta lepsi dizajn klime i daljinskog.
A zaista te brine kako ce da radi Gree, koji zajedno sa Daikinom proizvodi invertere i koji je od Daikina pokupio najvise tehnologije za inverter uredjaje, i ako vec znas da te greje Fujitsu sa ko zna cijim kompresorom unutra?
Pricate o nekim kilovatima, a jeste li zastali da razmislite koliko tih nasih klima je ikada radilo na vise od 50%, van onog inicijalnog zagrevanja?
Jesi li nekada uhvatio klimu da ti odrzava temperaturu na 1.5kW potrosnji?

Imao sam i Mideu 12, isto solidna klima, ali mi je za sada Viola bolja u svakom smislu, ali je i 20% skuplja, pa je nekako i logicno.

Ja imam snimke koliko LU pregreva prostoriju i koliko Viola precizno odrzava, kacio sam.
Okacio sam snimke i zvuka obe klime.
Okacio i bug poklopca.

Okacio i snimke modulacije svih tih klima, potrosnju uporedo na vise dana...jedini u celoj temi.

I nekako ja ispadam neobjektivan, a ti i Duk ste objektivni, koji nista drugo ni probali niste, ali imate 6. culo i osecaj da ne valja?

Poslednja izmena:
Ja na prolece uzimam jos jednu violu, devetku za manju prostoriju. Necu ni da razmisljam o drugim posto je ova 12ka perfektna

Prvo, ekstremno si nekulturan, poradi na tome.
A dodatno, nekoga licno napadas samo zato sto iznosi negativne cinjenice o klimi koja je iste marke kao tvoja, razmisli sta to govori o tebi kao coveku.

Trece, 2 Gree Viole u stanu sam ja platio, tata je platio Fujitsu LU i barem si za to u pravu, daleko sam opreznije svoje pare trosio, zato sam i kupio klime koje nude najvise za moj novac.

Snimak poklopca je star godinu dana, umes valjda da vidis to.
Bili majstori, klima radi, ugasili i upalili oko 20ak puta, sve super.
Dok opet ne prezupci poklopac, jednom u x meseci.
Tih par nedelja je stalno prezupcavala, posle toga ponekada.
Kazu, mozda ti se zatvori na pogresan zubac i onda se sama nasteluje, ne treba to da te brine.
Ja klimu gasim jednom mesecno, osim tada kada se to desilo, pa sam je palio i gasio, te nemam ni prilike da je x puta zateknem da preskace.
Za zvuk kompresora kazu da je normalan, da tako rade ti kompresori na vecem opterecenju.

Dodatno, taj poklopac ima 3 zubca za zatvaranje, levo, desno i u sredini.
Ovaj u sredini nikada nije hvatao, ne cuje se da skljocne kada pritisnem i nema otpor pri otvaranju, a kladim se da je tako kod svih LU klima, sto ukazuje na losu zavrsnu obradu.
Samo cinjenica da su svi zupcanici unutra plasticni, 1 mali zubac koji treba da dize poklopac koji ima 2kg je od plastike, govori o "kvalitetu" izrade.

Ima razloga zasto su im novi modeli klima bez pokretnog poklopca.

Gde sam ja to rekao?
Ima ispod LU klima koje ce da ugreju, ali ce isto tako, mozda i bolje ugrejati Gree Viola recimo, sa 2 grejaca u spoljasnjoj jedinici, dobijas besplatno Wi-Fi, Ifeel, odzracivanje, jonizator, 5 puta lepsi dizajn klime i daljinskog.
A zaista te brine kako ce da radi Gree, koji zajedno sa Daikinom proizvodi invertere i koji je od Daikina pokupio najvise tehnologije za inverter uredjaje, i ako vec znas da te greje Fujitsu sa ko zna cijim kompresorom unutra?
Pricate o nekim kilovatima, a jeste li zastali da razmislite koliko tih nasih klima je ikada radilo na vise od 50%, van onog inicijalnog zagrevanja?
Jesi li nekada uhvatio klimu da ti odrzava temperaturu na 1.5kW potrosnji?

Imao sam i Mideu 12, isto solidna klima, ali mi je za sada Viola bolja u svakom smislu, ali je i 20% skuplja, pa je nekako i logicno.

Ja imam snimke koliko LU pregreva prostoriju i koliko Viola precizno odrzava, kacio sam.
Okacio sam snimke i zvuka obe klime.
Okacio i bug poklopca.

Okacio i snimke modulacije svih tih klima, potrosnju uporedo na vise dana...jedini u celoj temi.

I nekako ja ispadam neobjektivan, a ti i Duk ste objektivni, koji nista drugo ni probali niste, ali imate 6. culo i osecaj da ne valja?
Izvinjavam se na odabiru reči al je istina.

Ma ok mi je ovaj ili sličan u RO da kupim, odem u Temišvar i za manje gluposti i malo da nam dupe vidi puta. Samo je pitanje da l je taj model sa linka ok?
Inače trenutno je u sobi Galanz Kudo (AUG neka oznaka) i dobila je Venting zamensku spoljnu jedinicu uz uveravanje da je ista unutra. To sam hteo da odnesem negde gde će da se preinstalira jer ionako sumnjam na lošu ugradnju koja je prouzrokovala kvar kompresora.

Pazi, ok je to klima, radice.
Dosta je slaba, daje max 3.2kW toplote, ali toliko nece ni trebati u prelaznom periodu, do 5c.

Kontam da si na tom sajtu resio da uzmes, jer imaju neke smesne cene, pa ako si ogranicen tim sajtom/prodavnicom, imas ovu Toshibu kao bolji izbor, za ne tako vece pare, isto daje 3.2kW toplote max:
https://mediagalaxy.ro/aparat-de-ae...bkvg-e-9-000-btu-h-a-alb/cpd/AERRAS-10BKVG-E/

@Duk
Nije problem izbor reci, ne vredja mene to, nego je nekulturno zadirati nekome u novcanik i poreklo novca, a pogotovo u temi koja nema veze sa time.
Ne secam se da sam ja tebe pitao ili pogadjao odakle ti novac za kucu, klime, kauc i tv...

Poslednja izmena:
Rekao si da kod Fujitsu ne bi razmatrao nista ispod LU modela i to govori o tebi kao VRLO pristrasnom za druge brendove, samo da nisu Fujitsu, nekako te on najvise "boli". Sta je sa LM, LLCE modelima? To sto si ti naveo kao prednosti ne sluzi APSOLUTNO nicemu i samo je potrebna sminka da bi se opravdala priblizno ista pa i veca cena u odnosu na konkurenciju (ne samo Japance). Ali zato taj tvoj Gree ne nalazi da je i neophodno da se plati i uradi Eurovent test i sertifikacija da bi dokazali potrosacima (a i sebi) da je njihov proizvod u skladu sa specifikacijama. Midea je pocela uredno da radi Eurovent a Gree nekako ne moze ili nece?
Kompresori kod mene su u LGC Toshiba (isti kao u LU, identican), do prosle sezone su te dve radile na maksimumu do -10c ili nize i nisu cvilele, cuo se kompresor koji radi u maksimumu kao i spoljni ventilator. Da se raspalo nije, da mi smetalo nije. Vise mi smeta kad uvece u 12 na -15c treba da izadjem da lozim kotao.
LLCA ima GMCC kompresor, kinez u saradnji sa Toshibom, tih je i lepo modulira.

Zasto ti imas problem sa time sto ja ne bih razmatrao nista ispod LU od Fujitsua i sto ja vrednujem sve kod klime, a ne samo ime?

Kako me boli Fujitsu, dali smo 180k za 2 Fujitsua?

Boli vas sto postoji nesto negativno kod tih klima.

Tebi je nebitno sve, osim to da greje, ali greju i Gree i Midea, pa ne vidim koji tacno ti problem imas sa tim brendovima, zasto ti smeta to sto nude vise za te pare?
Ne bih nazvao ifeel i grejace kompresora i odvodne tacne gimmickom.
Meni recimo znaci wi fi, znaci mi lepsi i osvetljen daljinski, znaci mi sto ima pokazivanje trenutne temperature u prostoriji i sto izgleda kao da joj je mesto u kuci, a ne u supi.

Ja sam lepo rekao, za iste pare, Gree nudi vise i to je cinjenica.
Za 57k, niko ne nudi ono sto daje Viola.

Isto tako sam rekao da cemo videti kako ce se pokazati na duzi period, ali se ne secam da je neko ranije sa starijim Gree inverterima imao neke vece probleme.
A znamo da se i Fujitsu kvari, dok vi pricate kao da se to nikada ne desava.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno